Αναντολού Εφές – Ερυθρός Αστέρας 100-55: «Πάρτι» πρόκρισης στα play in (highligts)

Σε ένα ματς που λίγο έλειψε να γίνει... ροντέο στην 3η περίοδο, η Αναντολού Εφές «σκόρπισε» τον Ερυθρό Αστέρα με 100-55 στην Κωνσταντινούπολη και εξασφάλισε την παρουσία της στα play in της Euroleague, μέσω της 9ης θέσης.

Η ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς με φοβερό ντεμαράζ στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές, κατάφερε να σώσει τη σεζόν και να προλάβει την κούρσα των play in, εξασφαλίζοντας την 9η θέση. Μπασκόνια ή Βίρτους Μπολόνια θα αντιμετωπίσουν οι Τούρκοι με φόντο την επιστροφή τους στα playoffs.

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον αδιάφορο βαθμολογικά Αστέρα, η Εφές ένιωσε αντίσταση μόνο στην πρώτη περίοδο, αφού από εκεί και πέρα οι Τούρκοι έκαναν ότι ήθελαν. Με μπροστάρη τον Ελάιζα Μπράιαντ στην επίθεση και άξιο συμπαραστάτη τον Οσμάνι, η Εφές «έχτισε» διψήφια διαφορά (26-14) και δεν κοίταξε ξανά πίσω.  Ολοκλήρωσε το ημίχρονο στο +14 (45-31) και συνέχισε με την ίδια διάθεση στο δεύτερο μέρος με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και τους 28 πόντους (76-44). Μάλιστα λίγο πριν το φινάλε της 3ης περιόδου, το ματς πήρε φωτιά, καθώς ο Τεόντοσιτς αντέδρασε προς τον Τόμπσον κατηγορώντας τον για ασέβεια, δέχτηκε δύο τεχνικές ποινές από τον Χουάν Κάρλος Γκαρσία, τον οποίο κυνηγούσε στο παρκέ και εν τέλει πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική εστία έντασης, αφού στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου υπήρξε μία ακόμη με πρωταγωνιστές τους Μπολομπόι και Τζόουνς, οι οποίοι πιάστηκαν στα χέρια και αποβλήθηκαν.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα ήταν καθαρά διαδικαστικό, με τη διαφορά να εκτοξεύεται ως το +48 (92-44) και την Εφές να πετυχαίνει εν τέλει μία ακόμη 100αρα, φτάνοντας με εμφατικό τρόπο στη νίκη πρόκριση στα play in.

Κορυφαίος των νικητών ο Ελάιζα Μπράιαντ με 26 πόντους, ακολούθησε ο Ντέρεκ Ουίλις με 15 πόντους και οι Νταν Οτούρου (13π.) και Ερκάν Οσμάνι (12π.).

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 45-31, 76-44, 100-55

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.