Παναθηναϊκός-Άλμπα 84-75: Ηγετικοί Ναν και Σλούκας «υπέγραψαν» την 2η θέση (highlights)

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα δύσκολα στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Άλμπα αλλά με τέτοιους Κέντρικ Ναν (28 πόντους) και Κώστα Σλούκα (16 πόντους, 6 ασίστ) δεν μπορούσε να χάσει στο «σπίτι» του την 2η θέση.

Με τέτοιους Κέντρικ Ναν (28 πόντους, 6/9 δίποντα, 5/8 τρίποντα, ρεκόρ καριέρας στην Euroleague) και Κώστα Σλούκα (16 πόντους, 7 ασίστ, 2/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα) ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να χάσει την 2η θέση της Regular Season. Όσο και αν για τρία δεκαλέπτα το προσπάθησε, δεν γινόταν να χάσει από την τελευταία Άλμπα στο «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η μπασκετική λογική και τάξη αποκαταστάθηκαν, οι «πράσινοι» περιμένουν πλέον αντίπαλο στα πλέι-οφ από τα πλέι-ιν της επόμενης εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα, η Μακάμπι θα υποδεχτεί είτε την Βίρτους Μπολόνια, είτε την Μπασκόνια, με τη νικήτρια του εν λόγω ζευγαριού να πέφτει πάνω στους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης στα πλέι-οφ.

Εκτός των δύο ηγετών της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, εξαιρετική ήταν η παρουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο (9 πόντους, 4 τάπες), με τον Μάριους Γκριγκόνις να είναι για ακόμη ένα ματς σταθερός στην απόδοση του (11 πόντους, 3/7 τρίποντα).

Το ματς

Το μουδιασμένο πρώτο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς άσχημα και βρέθηκε νωρίς να κυνηγάει την Άλμπα. Οι Γερμανοί εκμεταλλευόμενοι την πολύ κακή «πράσινη» άμυνα κατάφεραν να προηγηθούν αρχικά με +7 (5-12) και εν συνεχεία με +6 (17-23) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Κάπου εκεί η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έβγαλε αντίδραση, πέρασε μπροστά (30-27) με ενέργεια από τους παίκτες του πάγκου (Σλούκα, Κώστα Αντετοκούνμπο, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ). Το ημίχρονο έκλεισε στο 38-37 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι πάντως στο πρώτο μισό έδωσαν δικαιώματα στην Άλμπα να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει το παιχνίδι.

Ναν show – Γερμανική αντίδραση

Στα πρώτα πέντε λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου ο Ναν έβαλε 12 πόντους, έφτασε τους 17 και με τρίποντο του Γκριγκόνις ο Παναθηναϊκός πήγε την διαφορά στο +7 (55-48). Μετά το τάιμ-άουτ όμως η ομάδα του Ίσραελ Γκονθάλεθ αντέδρασε και ισοφάρισε σε 57-57 με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Ματ Τόμας. Ο Αταμάν κάλεσε εκνευρισμένος τάιμ-άουτ αλλά η εικόνα παρέμεινε κακή μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (60-63).

Το 13-0 της νίκης

Η άμυνα «έσφιξε», η επίθεση ρόλαρε και το ΟΑΚΑ μετατράπηκε σε… ηφαίστειο! Ο Παναθηναϊκός με 13-0 σερί μετέτρεψε το 60-63 σε 73-63, με τον Κέντρικ Ναν να βάζει ουσιαστικά για νάν(ι) τους Γερμανούς με 28 πόντους στο ρεκόρ καριέρας του (οι 26 στο δεύτερο ημίχρονο). Μεγάλη η βοήθεια που έδωσε ο Κώστας Αντετοκούνμπο στους έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης, με απίστευτες αμυντικές προσπάθειες όταν έπρεπε. Η συνέχεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Παναθηναϊκό «κλειδώνει» την 2η θέση.

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 38-37, 60-63, 84-75

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.