Φενέρμπαχτσε-Μπαρτσελόνα 88-74: Η εκδίκηση των πρώην (highlights)

Η Φενέρμπαχτσε (19-11) όχι απλά κέρδισε την Μπαρτσελόνα (20-10), αλλά της πήρε και την διαφορά από τον πρώτο γύρο (89-81 στο Palau Blaugrana)! Ο Γιασικεβίτσιους «πλήγωσε» την πρώην του ομάδα και μαζί του το ίδιο έπραξαν οι εκπληκτικοί Νικ Καλάθης (13 πόντοι) και Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις (12 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 26 PIR).

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκατσε τρεις σεζόν στη Βαρκελώνη, ο Νικ Καλάθης δύο σεζόν και ο Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις μία. Όλοι όμως είχαν κάτι να αποδείξουν απόψε! Έτσι φάνηκε τουλάχιστον στο παρκέ του Ulker Sports Hall. Ο Νικ Καλάθης σε μία ιστορική βραδιά, στην οποία ξεπέρασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη σε κλεψίματα και έγινε ο πρώτος κλέφτης της διοργάνωσης (436), είχε 13 πόντους με 2/3 δίποντα και 3/4 τρίποντα. Ο Χέις-Ντέιβις αναδείχθηκε MVP με 26 στο σύστημα αξιολόγησης και 12 πόντους, 5 κλεψίματα (προσωπικό ρεκόρ).

Ο Σάρας ήταν ο μαέστρος από τον πάγκο, όταν η ομάδα του είδε τα σκούρα στο τρίτο δεκάλεπτο και η Μπαρτσελόνα επέστρεψε από το -25 (40-15), είχε τις λύσεις για να σταματήσει την κατηφορά και να «πληγώσει» την πρώην του ομάδα. Ίσως να μην τα κατάφερνε όμως αν δεν υπήρχε ο Σκότι Γουίλμπεκιν, με τα μεγάλα τρίποντα του. Ο Αμερικανός σκόρερ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 18 πόντους και 4/9 τρίποντα, βάζοντας δύο πολύ μεγάλα σουτ, εκεί που η Μπαρτσελόνα είχε μετατρέψει το 46-25 του ημιχρόνου σε 62-59.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Η Μπαρτσελόνα τα έσπασε από την περιφέρεια (3/14 τρίποντα) και μόνο όταν μπήκε στο παρκέ ο Ντάριο Μπριθουέλα κατάφερε να συνέλθει κάπως για να τελειώσει το ημίχρονο με 2/2 σε 02:30 λεπτά και να βελτιώσει κάπως το άθλιο ποσοστό της (3/14). Η αντεπίθεση όμως στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν διαρκείας και με ένα τρομερό 32-16 επιμέρους σκορ η αρμάδα του Γκριμάου ξαναμπήκε για τα καλά στο κόλπο (62-57). Ο Λαπροβίτολα είχε πλέον αφυπνιστεί, έβαζε το ένα μεγάλο σουτ μετά το άλλο αλλά εκεί που φαινόταν η πλάστιγγα να γέρνει υπέρ των μπλαουγκράνα, ο Κάλινιτς κάνει ένα χαζό αντιαθλητικό φάουλ στο 62-59. Μετά τις βολές ο Γουίλμπεκιν βάζει και τρίποντο για το 67-59. Η Μπαρτσελόνα αντί να ισοφαρίσει, ξαφνικά στο -8. Αυτό ήταν! Άλλη επιστροφή δεν υπήρχε, η Φενέρμπαχτσε βρήκε μομέντουμ και δεν αρκέστηκε μόνο στη νίκη, πήρε και την διαφορά από το ματς του πρώτου γύρου.

Η ισοβαθμία των δύο μόνο απίθανη δεν είναι πλέον. Η διαφορά της μίας νίκης, με τέσσερις στροφές για το τέλος, μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα. Η Euroleague συνεχίζεται στα κανάλια Novasports και η «μάχη» για το πλεονέκτημα έδρας «φουντώνει».

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 46-25, 62-57, 88-74

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.