Μπάγερν Μονάχου-Ζαλγκίρις 64-58: Μπαίνει σε τροχιά play in! (highlights)

Πολύ σημαντική νίκη για το σύνολο του Πάμπλο Λάσο με 64-58.

Μπάγερν Μονάχου και Ζαλγκίρις Κάουνας αναμετρήθηκαν στο “BMW Park” για την 29η αγωνιστική της Euroleague. Σε ένα αρκετά σκληρό παιχνίδι, με τις άμυνες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, οι γηπεδούχοι βρήκαν περισσότερες λύσεις και επικράτησαν με 64-58, παραμένοντας κοντά στις θέσεις που οδηγούν στη post season.

Στο 13-16 ανέβηκαν οι Γερμανοί που έπιασαν στη βαθμολογία την Παρτίζαν. Καλύτερος παίκτης των νικητών ο Ντέβιν Μπούκερ που πέτυχε 20 πόντους, πολύτιμες λύσεις έδωσε ο Έντουαρντς και ο Γουάιλερ-Μπαμπ. Στο 11-18 έπεσαν οι Λιθουανοί, που έχασαν τον Σμιτς στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου και βλέπουν τις ελπίδες πρόκρισης να λιγοστεύουν. Λεκαβίτσιους και Μάνεκ ήταν σταθεροί, με τον τρομερό Κίναν Έβανς να φτάνει κοντά να γυρίσει ένα χαμένο παιχνίδι μόνος του.

Το ματς

Νευρικά με αρκετή αστοχία ξεκίνησαν οι δύο ομάδες, με τους Λιθουανούς να βρίσκουν πιο γρήγορα επιθετικά ρυθμό και να προηγείται με 6-0. Η Μπάγερν, όμως, αντέδρασε και με ηγέτη τον Ντέβιν Μπούκερ έβαλε 14 αναπάντητους πόντους για να κλείσει τη πρώτη περίοδο στο +8 (18-10).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ζαλγκίρις προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ, αλλά έχασε με τραυματισμό στο 14′ τον Ρόλαντ Σμιτς. Οι γηπεδούχοι κράτησαν μια διαφορά της τάξης των 8-10 πόντων καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου και πήγαν στην ανάπαυλα με σκορ 33-21 μετά το εντυπωσιακό alley hoop του Λούσιτς.

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν σε σχέση με το πρώτο. Η Μπάγερν διατηρούσε μια διαφορά ασφαλείας, με την Ζαλγκίρις να είναι αρκετά άστοχη και να μην μπορεί να χτυπήσει στην αθλητικότητα των Γερμανών. Ο Γουάιλερ-Μπαμπ θα πετύχει μαρκαρισμένο τρίποντο για να στείλει την διαφορά στο +17 (47-30), τη μέγιστη τιμή της στο παιχνίδι, με τη τρίτη περίοδο να τελειώνει 50-37.

Η Ζαλγκίρις έπρεπε να τα δώσει όλα στην τελευταία περίοδο για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Με καλάθι του Ουλάνοβας μείωσε σε 52-44, αλλά ο κορυφαίος Μπούκερ κράτησε τη Μπάγερν μακριά και έκανε το σκορ 60-47. Εκεί “ξύπνησε” ο Κίναν Έβανς, που πέτυχε τρία σερί τρίποντα για να κάνει το 60-56, με 25 δεύτερα να απομένουν. Το παιχνίδι πήγε στη ρουλέτα των βολών, με τους Γερμανούς να είναι ψύχραιμοι και να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 33-21, 50-37, 64-58

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.