Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός 72-76: Με οδηγό τον Γουόκαπ (Highlights)

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Μόναχο και το BMW Park επικρατώντας της Μπάγερν με 72-76 και έφτασε το ρεκόρ του στο 14-10.

Οι «ερυθρόλευκοι» με όπλο τους την άμυνα κατάφεραν να επιστρέψουν όταν οι Βαυαροί πήγαν να πάρουν το πάνω χέρι στα μέσα της 3ης περιόδου. Γουόκαπ (16π.) και Πετρούσεφ (14π.) έβαλαν τους νταμπλούχους Ελλάδας σε θέση οδηγού με τις ωραίες συνεργασίες που έβγαλαν και οδήγησαν την ομάδα τους στην επικράτηση. Ιμπάκα και Φραντσίσκο από 18 πόντους έκαστος προσπάθησαν να στερήσουν από τον Ολυμπιακό τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Λαρεντζάκης με ασίστ… ποδιά και με 2-2 βολές έβαλε την υπογραφή του στο τελικό 72-76.

Το αξιοπερίεργο του αγώνα είναι πως ο Κάαναν είχε 0 πόντους (0/2 διπ. 0/2 τριπ), ο Ομπστ το ίδιο (0/1 διπ., 0/3 τριπ.) και ο Έντουαρντς μόλις 2 πόντους με βολές (0/3 διπ., 0/4 τριπ.).

Ασταμάτητος Μπρασντέικις

Ο Ιμπάκα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Με πέντε πόντους, ένα κόψιμο και ένα φάουλ είχε πρωταγωνιστήσει και στις δύο πλευρές του γηπέδου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Μπάγερν κατάφερε να ξεφύγει. Το καλάθι και φάουλ του Μπρασντέικις, και τα δύο σουτ των Πίτερς και Γουόκαπ είχαν σχηματίσει το 7-7 στα μισά της περιόδου. Ο Λιθουανός με τον ίδιο τρόπο -καλάθι και φάουλ- έστειλε τον Ιμπάκα στον πάγκο και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα χτύπησε με νέο έμμεσο τρίποντο για το 9-13. Οι γηπεδούχοι με 5-0 σερί πήραν το προβάδισμα, αλλά το απώλεσαν γρήγορα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με το δικό τους 5-0 και ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο βρισκόμενοι στο +4 (14-18). 

Τα χάλασαν στο τέλος

Ο Χάρις αποδείχτηκε άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του Ολυμπιακού. Στα πρώτα τέσσερα λεπτά πήρε δύο επιθετικά ριμπάουντ, σημείωσε εννιά πόντους και βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου η Μπάγερν να «κλέβει» συνεχώς το προβάδισμα από την ελληνική ομάδα. Μπορεί αμυντικά να μην ήταν αποτελεσματικός, ωστόσο επιθετικά ο Ολυμπιακός έβρισκε πάντα τον τρόπο να επιστρέφει στη θέση οδηγού. Οι «ερυθρόλευκοι» έσφιξαν την άμυνά τους, πέτυχαν τα καλάθια που έπρεπε και κράτησαν τη διαφορά στα δύο καλάθια (31-35). Όλα αυτά άλλαξαν τα τελευταία 90 δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου. Οι Βαυαροί σε αυτό το διάστημα εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους και με 7-0 σερί πήγαν στα αποδυτήρια με το 38-35. 

Ιμπάκα και Γουόκαπ πάρτι…

Ο σέντερ της Μπάγερν έκανε πάρτι στις δύο μεριές του παρκέ. Είχε νικήσει στις περισσότερες μονομαχίες τους «ερυθρόλευκους» ψηλούς και με δικούς του πόντους η διαφορά έφτασε στους επτά (44-37). Όταν ο Ιμπάκα πήγε στον πάγκο, ο  Ολυμπιακός έτρεξε ένα γρήγορο 4-0 και πλησίασε ξανά τους γηπεδούχους. Ο ρυθμός έπεσε, οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, αλλά τον τελευταίο ο Γουόκαπ, που με πέντε σερί πόντους από 47-43 σε 47-48, «ανάγκασε» τον Λάσο να ζητήσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Πετρούσεφ και Γουόκαπ είχαν καλές συνεργασίες στο τελευταίο λεπτό και οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την 3η περίοδο με το υπέρ τους 54-51.

Ήξερε τον δρόμο για τη νίκη

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού συνέχισε να είναι… κεφάτος. Με μία ασίστ για τον Πετρούσεφ, ένα ωραίο λέι απ και δύο βολές έστειλε την ομάδα του στο +9 (51-60).Ο Λάσο επανάφερε τον Ιμπάκα στο παρκέ και δικαιώθηκε, καθώς η Μπάγερν έτρεξε σερί 8-0 και πλησίασε στον πόντο (59-60). Ο… διαγωνισμός τριπόντων ευνόησε τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι είχαν 3/11 προσπάθειες μέχρι το τέλος της περιόδου και έφτασαν στα 6/15 στο 36’ (62-68). Ό,τι έκανε η μία ομάδα, απαντούσε η άλλη με αποτέλεσμα η Μπάγερν να μην μπορεί να ισοφαρίσει και ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να ξεφύγει και να «καθαρίσει» τη νίκη. Ο Φραντσίσκο με λέι απ μείωσε στους τρεις (69-72) στα 56’’, ενώ στην επόμενη επίθεση ο Γουόκαπ αστόχησε.

Ο Λάσο πήρε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την επίθεση που θα έδινε την ευκαιρία στην ομάδα του μειώσει ή και να ισοφαρίσει. Ο Ομπστ έχασε το τρίποντο, ο Λαρεντζάκης έδωσε την ασίστ στον Πετρούσεφ, ο οποίος έκανε το 69-74 στα 10’’. Ο Φραντσίσκο (18π.) με τρίποντο μείωσε στο καλάθι και ο Λαρεντζάκης πήγε στις βολές 3’’ πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης διαμορφώνοντας το τελικό 72-76.

Τα στατιστικά του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.