Adidas Next Generation: Ο Λιοτόπουλος στην καλύτερη πεντάδα αλλά η κούπα στην Ρεάλ! (video)

Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Λευτέρης Λιοτόπουλος ήταν εξαιρετικός (23 πόντους) για την ομάδα των επίλεκτων στο Adidas Next Generation Tournament στην Ποντγκόριτσα, αλλά στο τέλος η ομοιογένεια της Ρεάλ της χάρισε την κούπα (79-86). Ο Έλληνας γκαρντ της ΔΕΚΑ μπήκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης και πιθανότατα αν η ομάδα του έπαιρνε την κούπα να αναδεικνυόταν και MVP.

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να δημιουργήσεις μία ομάδα μέσα σε λίγες ημέρες για να συμμετάσχει σε ένα τουρνουά. Η ομάδα των επιλέκτων της Ποντγκόριτσα, καθοδηγούμενη από τον Πέτερι Κόπονεν και διαθέτοντας τρεις Έλληνες στο ρόστερ, έφτασε μέχρι τον τελικό. Μάλιστα, κόντρα στην Ρεάλ για 30 αγωνιστικά λεπτά φάνηκε να ελέγχει την κατάσταση (70-60 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου). Δεν ήταν όμως έτσι, οι έφηβοι των Μαδριλένων κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος και με επιμέρους σκορ 9-26 στο τελευταίο δεκάλεπτο πανηγύρισαν την κατάκτηση του τουρνουά της Ποντγκόριτσα.

Αν η ομάδα των επίλεκτων του Κόπονεν κατακτούσε το τουρνουά στη Ποντγκόριτσα, ο Λευτέρης Λιοτόπουλος (19.5 πόντοι ανά ματς) θα ήταν αδιαμφισβήτητα ο MVP της διοργάνωσης. Ο αθλητής της ΔΕΚΑ, που του χρόνου θα αγωνίζεται στο NCAA με το Σεντ Τζονς, είχε 23 πόντους (3/6 δίποντα, 4/10 τρίποντα, 5/7 βολές), 3 ασίστ και 4 ριμπάουντ στο μεγάλο τελικό αλλά στο φινάλε οι επιλογές του δεν ήταν καλές αφού η άμυνα ήταν προσαρμοσμένη πάνω του. Το βραβείο του MVP πηγαίνει στον Ούγκο Γκονζάλες της Ρεάλ, ο οποίος τελείωσε τον τελικό με 16 πόντους (1/7 τρίποντα) και συνολικά το τουρνουά με 13.8 πόντους.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές στον τελικό ήταν ο Μιτάρ Μποσνιάκοβιτς με 18 πόντους και 9 ριμπάουντ, με τους δύο Έλληνες της ANGT ομάδας να είναι επίσης θετικοί στην παρουσία τους στο παρκέ. Ο λόγος για τους Παναγιώτη Παγώνη (Μίλωνας) και Γιάννο Ξανθόπουλο (Προμηθέας). Ο πρώτος ξεκίνησε βασικός, έπαιξε 34 λεπτά και ήταν τρίτος σκόρερ των ηττημένων με 14 πόντους, ενώ ο Ξανθόπουλος είχε σε 15 λεπτά συμμετοχής 5 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 45-40, 70-60, 79-86

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά του τελικού


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.