Μπασκόνια-Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR 75-73: Δήμιος και των «πρασίνων» ο Μακιντάιρ (Highlights)

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ακόμα και με 17 πόντους, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά και γνώρισε την ήττα από την Μπασκόνια (75-73) μετά από τέσσερις σερί νίκες.

Μετά από ένα κακό δεκάλεπτο και για τις δύο πλευρές, ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία και απέκτησε διαφορά ασφαλείας που τη διατήρησε μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου. Η αντεπίθεση της Μπασκόνια την έβαλε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Ναν και Σλούκας πήραν από το χέρι τους «πράσινους», όμως ο Μονέκε μόνος του σχεδόν γύρισε το ματς με τον Μακιντάιρ να χαρίζει τη νίκη στο τέλος στους Βάσκους, όπως είχε κάνει και με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο.

Από δύο ομάδες που προσφέρουν θέαμα και πετυχαίνουν πολλούς πόντους θα περίμενε κανείς ένα πρώτο δεκάλεπτο με γρήγορο ρυθμό. Ωστόσο παρακολουθήσαμε το αντίθετο. Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, με αποτέλεσμα να μην δούμε πολλά καλάθια. Ο Μπαλτσερόφσκι πέτυχε με βολή τον πρώτο πόντο του αγώνα, αλλά ο Κέντρικ Ναν πήρε τη σκυτάλη δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του. Ο Αμερικανός μαζί με τον Γκριγκόνις αποτέλεσαν τις μοναδικές πηγές κινδύνου για το καλάθι της Μπασκόνια, σημειώνοντας οι δύο μαζί τους 11 από τους 12 πόντους των «πρασίνων» στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Στην αντίπερα όχθη ο Κοστέλο ήταν αυτός που σημείωσε πέντε πόντους για την Μπασκόνια, αλλά η συνέχεια για τον ίδιο δεν ήταν το ίδιο καλή…

Ο Λεσόρ πήγε γρήγορα στον πάγκο με τρία φάουλ, με τον Αντετοκούνμπο να μπαίνει στο παρκέ και να βοηθάει με τα ριμπάουντ και την άμυνά του. Η Μπασκόνια έδειξε να παίρνει το πάνω χέρι με το +5 (22-17), όμως σε εκείνο το σημείο το σύνολο του Αταμάν πάτησε γκάζι με τον Έλληνα σέντερ να πετυχαίνει τέσσερις πόντους και τον Γκραντ να συνεισφέρει τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Με σερί 11-0 ο Παναθηναϊκός όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά, αλλά απέκτησε διαφορά ασφαλείας (22-28). Ο Ναν ανέλαβε δράση και πάλι, οδηγώντας τους φιλοξενούμενους στα αποδυτήρια με διψήφιο αριθμό πόντων (26-37).

Ναν και Σλούκας από την Μπασκόνια, Μονέκε και Μακιντάιρ από τον Παναθηναϊκό

Ο Τούρκος τεχνικός διατήρησε το ίδιο σχήμα με τον Αντετοκούνμπο να πετυχαίνει άλλους τρεις πόντους και να στέλνει τον Παναθηναϊκό στο +14 (28-42), ενώ στα μισά του δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε στους 17 (31-48). Σε εκείνο το σημείο η Μπασκόνια πίεσε περισσότερο και προσπάθησε να αντεπιτεθεί, προκειμένου να μην χάσει το ματς από νωρίς. Ο Χάουαρντ ήταν στον πάγκο, αλλά οι Βάσκοι είχαν σε καλή μέρα τον Μαρίνκοβιτς. Ο τελευταίος πέτυχε οκτώ πόντους και βοήθησε τα μέγιστα στην επιστροφή της ομάδας του στο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» πέτυχαν μόλις πέντε πόντους, δέχτηκαν 19 και έτσι η περίοδος τελείωσε με τους φιλοξενούμενους μόλις στους τρεις (50-53).

Το έκανε και πάλι ο Μακιντάιρ για την Μπασκόνια

Ο Μονέκε στην πρώτη φάση έριξε τη διαφορά στα μικρότερα δυνατά επίπεδα (52-53), όμως Ναν και Σλούκας ήταν η αιτία που οι φίλαθλοι των γηπεδούχων κάθισαν και σώπασαν. Οι δυο τους πέτυχαν μαζί οκτώ πόντους και έστειλαν τη διαφορά στους εννιά (52-61). Το τάιμ άουτ του Ντούσκο Ιβάνοβιτς διέκοψε τον πράσινο ρυθμό και έδωσε ώθηση στους Βάσκους, οι οποίοι με επί μέρους 11-2 έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Ο Μονέκε με οκτώ δικούς του πόντους ήταν ο παίκτης που προσπάθησε να γυρίσει την κατάσταση (65-66). Ναν και Σλούκας συνέχισαν να… βομβαρδίζουν από μακρινή απόσταση, όμως ο Κοστέλο με τέσσερις δικούς του πόντους κράτησε την ομάδα σε απόσταση ενός καλαθιού (69-72).

Ο Σλούκας κέρδισε αντιαθλητικό στο 1:12, αλλά από αυτό το μπόνους ο Παναθηναϊκός πήρε μόλις ένα πόντο, καθώς στην επίθεση ο Ναν κόπηκε από τον Μονέκε. Ο ίδιος παίκτης με ακόμα ένα τρίποντο ισοφάρισε 48 δευτερόλεπτα πριν το τέλος (73-73). Ακολούθησαν δύο άστοχα τρίποντα από τον Ναν, με τον Μακιντάιρ να ευστοχεί στα 0,9 πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης και να υπογράφει τη νίκη της Μπασκόνια.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 26-37, 50-53, 75-73

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χάουαρντ 9 (2), Ραϊέστε, Κιόζα 2, Σεντεκέρσκις 10, Μαρίνκοβιτς 8 (2), ΜακΙντάιρ 10, Ντίεζ 3 (1), Ρογκαβόπουλος, Ντιόπ 2, Κότσαρ, Κοστέλο 11 (1), Μονέκε 20 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα 1, Μπαλτσερόφσκι 1, Σλούκας 11 (3), Γκραντ 9 (3), Ναν 25 (3), Λεσόρ 1, Αντετοκούνμπο 7, Γκριγκόνις 11, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου 7, Μαντζούκας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.