Καμπάτσο: «Αδυναμία μου ο Σπανούλης, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκαν και τους ευχαριστώ» (video)

Ο αναλυτής των καναλιών Novasports, Φώτης Κατσικάρης συνάντησε τον πρώην παίκτη του στη Μούρθια, Φακούντο Καμπάτσο και τον «ξεδίπλωσε» με απαράμιλλο δημοσιογραφικό στυλ! Τι είπε για τα φαβορί της φετινής Euroleague, τον Τσους Ματέο, το NBA, τον Σπανούλη και το ενδιαφέρον Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για την απόκτηση του. Αυτό είναι μόνο το Part A της συνάντησης των δύο, μείνετε συντονισμένοι στο Novasports.gr για το δεύτερο προσωπικό μέρος της συνέντευξης (08/12, 12:00).

Ο Φώτης Κατσικάρης ξέρει τον Φακούντο Καμπάτσο πάρα πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στη Μούρθια (2015-17), οπότε όταν οι Nova Playmakers εξασφάλισαν συνέντευξη του Αργεντίνου άσου η ιδέα να κάνει τη συνέντευξη ο αναλυτής των καναλιών Novasports έπεσε στο τραπέζι και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.

Αναλυτικά όσα είπε ο «Φάκου» στον Φώτη Κατσικάρη:

Για το αν θα διάλεγε Διαμαντίδη, Σπανούλη ή Καλάθη;

«Είναι τρεις δύσκολες επιλογές, είναι μεγάλοι παίκτες όλοι τους και έχω υποφέρει πολύ εναντίον τους. Έχω μάθει από αυτούς, λίγο μια αδυναμία όμως την έχω στον Σπανούλη. Ο τρόπος που έπαιζε, η νοοτροπία του, η αλήθεια είναι ότι αυτόν έχω δει πιο πολλές φορές να παίζει.»

Θα ήθελες δηλαδή για συμπαίκτη σου τον Σπανούλη;

«Ναι, ναι θα με χαροποιούσε να μοιραστώ μια σεζόν μαζί του και να μάθω πως προετοιμαζόταν για τα παιχνίδια ή πως διαχειριζόταν την ομάδα.»

Για ενδεχόμενο ενδιαφέρον των ελληνικών ομάδων για την απόκτηση του:

«Τη στιγμή που με έκοψαν οι Μάβερικς ήξερα ότι υπήρχε μια πιθανότητα να έρθω στον Ολυμπιακό αλλά τελικά αποφάσισα να πάω στον Ερυθρό Αστέρα και μετά από έξι μήνες που τελείωσα την σεζόν εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός για να με πάρει αλλά η προτεραιότητά μου ήταν να επιστρέψω στην Ρεάλ Μαδρίτης.»

Για το πως παίρνει τις σημαντικές αποφάσεις στη καριέρα και την ζωή του:

«Με την καρδιά μου. Προσπαθώ να κάνω και τα δύο πράγματα. Αποφασίζω με την καρδιά και το μυαλό. Τώρα έχω μια οικογένεια και οποιαδήποτε απόφαση παίρνω επηρεάζει αυτήν, οπότε ψάχνω το καλύτερο και για εκείνους. Τα λεφτά δεν θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας για εμένα. Είναι κολακευτικό για μένα και νιώθω ευγνώμων για το ενδιαφέρον των δύο ελληνικών ομάδων.»

Για το NBA και για τους λόγους που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν εκεί οι κορυφαίοι παίκτες των ευρωπαϊκών παρκέ (π.χ. Βεζένκοφ-Μίτσιτς):

«Είναι πιστεύω αρκετοί παράγοντες. Πρώτα από όλα να είσαι στην σωστή ομάδα, που θα χρειαστεί τα προσόντα σου. Πριν πας σε αυτήν την ομάδα πρέπει να ξέρεις ότι θα πας εκεί για να παίξεις. Εάν πας με αμφιβολίες τι θα γίνει και εάν θα παίξεις και λοιπά, τότε το ρίσκο είναι μεγάλο. Η ομάδα, οι συμπαίκτες σου, εάν μπορείς εσύ να κολλήσεις εκεί, αναμφίβολα να σε υπολογίζει και ο προπονητής. Πιστεύω εξαρτάται από πολλά πράγματα. Πιστεύω ό Ευρωπαίος παίκτης που πάει στο NBA πρέπει πρώτα να έχει πολύ υπομονή για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί, γιατί η αλήθεια είναι ότι στο NBA θα βρει αυτές τις ευκαιρίες και θα πρέπει να τις εκμεταλλευτεί. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρέπει να ξεχωρίσεις πάρα πολύ για να μπορέσεις να μπεις σε ένα rotation. Εμένα έτυχε τη πρώτη μου χρονιά στο Ντένβερ να παίξω αρκετά γιατί ήταν τραυματίας ο Μάρει ,αλλά όταν γύρισε ήταν δύσκολο να έχω τις ίδιες ευκαιρίες. Γενικά πιστεύω ότι όταν περνάμε στην άλλη άκρη, πρέπει να ξεχωρίζουμε πάρα πολύ. Ελπίζω πως ο Βεζένκοφ και ο Μίτσιτς θα έχουν τις ευκαιρίες να το αποδείξουν γιατί είναι παίκτες υψηλού επιπέδου.»

Για την περσινή κούπα της Ρεάλ και τον Τσους Ματέο:

«Ήταν τρομερό, μετά τον καβγά θα μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε, όμως τελικά, λειτούργησε σαν κινητήρια δύναμη για να φτάσουν με τον καλύτερο τρόπο στη πιο σημαντική στιγμή της χρονιάς. Πιστεύω, επειδή έχω δουλέψει με τον Τσους και παλιότερα, που ήταν βοηθός προπονητή, πως χειρίζεται πολύ καλά το σύνολο των παικτών, ακολουθώντας τη δυναμική του Πάμπλο Λάσο. Είναι σημαντικό πως οι περισσότεροι παίκτες είναι ίδιοι, ο τρόπος προπόνησης επίσης και υπό αυτή την έννοια ο Τσους το κοντρολάρει καλά.»

Για την βαριά φανέλα της Ρεάλ και το πως καταφέρνει πάντα στα κρίσιμα να δηλώνει παρών:

«Μόλις φορέσεις τη φανέλα αυτής της ομάδας, έχεις αυτομάτως πίεση διότι κάθε χρόνο πρέπει να κερδίζεις ή τουλάχιστον να φτάσεις στον τελικό, στο παιχνίδι που κρίνεται ο τίτλος. Επομένως παίζεις με αυτή την πίεση κάθε μέρα. Πως το διαχειρίζεται κάποιος; Έχοντας παίκτες -νικητές! Και το καλό σε αυτή την ομάδα είναι πως έχουμε πολλούς! Τον Ρούντι, τον Τσάτσο, τον Γιούλ. Το προπονητικό επιτελείο είναι επίσης γεμάτο νικητές. Καθώς λοιπόν σε καθοδηγούν όλοι αυτοί, οι παίκτες που μπαίνουμε στην ομάδα ως «νέοι» δουλεύουμε ήρεμα διότι εκείνοι παίρνουν αυτή την ευθύνη και αυτό μας καθησυχάζει.»

Για το πως καταφέρνει πάντα μετά από ένα άσχημο παιχνίδι να αντιδρά και να είναι εξαιρετικός:

«Αυτό είναι κάτι που το είχα από μικρός! Σαν μια δική μου εμμονή ,αν είχα ένα άσχημο παιχνίδι, ένα πράγμα ήταν αδιαπραγμάτευτο για μένα στο επόμενο ματς θα έμπαινα δυνατά και σκληρά! Και αν επιθετικά δε μπορούσα να αποδώσω, να σκοράρω για την ομάδα η να αποφύγω τα λάθη, τότε στην άμυνα έπρεπε οπωσδήποτε να προσφέρω κάτι στην ομάδα μου. Αυτό είναι, τελικά, που μου δίνει εμπιστοσύνη στο παιχνίδι μου, και έμαθα να αφήνω να έρθει το παιχνίδι σε μένα, χωρίς να εκβιάζω καταστάσεις. Έμαθα να κερδίζω την εμπιστοσύνη μου μέσα από την άμυνα, την ενέργεια, ασκώντας πίεση στο χειριστή της αντίπαλης ομάδας και τρέχοντας όλο το γήπεδο. Επομένως, αυτή ήταν η εμμονή μου: “Έχω ένα κακό παιχνίδι; Θα πάω στο επόμενο και θα κάνω τα πάντα για να αμυνθώ καλά και να πάρω σωστές αποφάσεις”.»

Για το ποιες ομάδες είναι φαβορί για φέτος στην Euroleague:

«Σίγουρα δε μπορείς να υποτιμήσεις κανέναν διότι αν μπεις «χαλαρός» μπορεί να σε κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα, είτε παίζεις εντός είτε εκτός έδρας. Τώρα για συγκεκριμένες ομάδες… Βεβαίως, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι ομάδες με βαρύ όνομα και αρχίζουν να παίζουν πολύ καλύτερα σε σχέση με το ξεκίνημα της χρονιάς. H Μπαρτσελόνα, θα πω φυσικά και τη Ρεάλ, όπως και τη Μονακό, ομάδα με πολύ ατομικό ταλέντο που μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Η Euroleague είναι μια λίγκα πολύ ανταγωνιστική και όλοι μπορούν να νικήσουν τους πάντες ανά πάσα στιγμή της χρονιάς. Αυτό, λοιπόν αναγκάζει τις ομάδες που βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη να μην εφησυχάζονται ποτέ. Αυτό είναι παρά πολύ καλό! Όμως, θα μείνω στις ομάδες που προανέφερα και πιστεύω πως θα φτάσουν ψηλά στο τέλος της χρονιάς.»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.