Μπάνκι: «Δεύτερο σπίτι μου η Ελλάδα – Σπανούλης και Ζήσης είναι σαν δίδυμοι» (video)

Μοναδικές αναμνήσεις έχει ο Λούκα Μπάνκι από τη θητεία του στην Ελλάδα, όπως εκμυστηρεύθηκε στα κανάλια Novasports και τον Ορέστη Συντελή. Τι είπε για Σπανούλη-Ζήση και τη σπουδαία πορεία με τη Λετονία στο Μουντομπάσκετ.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Ιταλός προπονητής της Βίρτους Μπολόνια στα κανάλια Novasports, μίλησε για την πορεία με τη Λετονία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αποθέωσε τους Βασίλη Σπανούλη και Νίκο Ζήση και έσταξε… μέλι για την Ελλάδα.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Λούκα Μπάνκι:

Για τη μαγική πορεία με τη Λετονία στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Ακόμη έχω μια γλυκόπικρη γεύση. Φτάσαμε στα προημιτελικά, αλλά επίσης είδα τον Κρίσταπς Πορζίνγκις τον τρόπο που προετοιμαζόταν για το ξεκίνημα της σεζόν στο ΝΒΑ. Επίσης ο Γιάνις Στρέλνιεκς και ο Ρίχαρζ Λόματζ επέστρεψαν στη δράση και είμαι πραγματικά χαρούμενος γι’ αυτό. Είμαι ακόμη πολύ περήφανος για ότι καταφέραμε. Πιστεύω ότι εγώ, οι συνεργάτες μου, οι παίκτες και όλος ο κόσμος θα το αντιληφθεί στο μέλλον τι καταφέραμε στα τελευταία δύο χρόνια. Δεν θέλω να μιλάω μόνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, γιατί η διαδικασία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Όταν πετύχαμε 15/16 νίκες στα προκριματικά, εννοώ στα παράθυρα, στα προ-προκριματικά. Ήμασταν η μόνη ομάδα που ήρθαμε από τα προ-προκριματικά. Ακόμη θυμάμαι το πρώτο μου παιχνίδι κόντρα στη Ρουμανία, πριν δύο χρόνια. Το τελευταίο «δράμα» είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι κάτι το εκπληκτικό. Μερικές αναμνήσεις θα είναι πάντα στο μυαλό, στην καρδιά και  στη ζωή μου».

Για το αν έχει να δώσει κάποια συμβουλή στον προπονητή Βασίλη Σπανούλη, τώρα που ανέλαβε την εθνική ομάδα: «Όχι. Εκείνος (σ.σ. Σπανούλης) μπορεί να δώσει σε εμένα συμβουλές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Βασίλης κουβαλά αξίες, πραγματικά νοιάζεται και έκανε απίστευτη δουλειά ως παίκτης με την εθνική ομάδα, πριν γίνει προπονητής. Και μην ξεχνάμε ότι θα έχει την υποστήριξη ενός ανθρώπου όπως ο Νίκος Ζήσης. Για μία ακόμη φορά θα πω ότι για εμένα είναι σαν δίδυμοι. Μοιράστηκα χρόνο με τον Νίκο και ξέρω πόσο ενωμένοι είναι μεταξύ τους. Οπότε πιστεύω ότι θα για τον Βασίλη θα είναι πολύ σημαντικό που θα έχει τον Νίκο στο πλάι του να τον υποστηρίζει, ο οποίος κάνει ήδη σπουδαία δουλειά στην εθνική ομάδα ως μάνατζερ. Του εύχομαι τα καλύτερα. Να προσέχει». 

Για τα συναισθήματα του για την Ελλάδα: «Απίστευτη χώρα. Το δεύτερο σπίτι μου. Έχω πολλούς φίλους εδώ. Δεν έχει σημασία το μπάσκετ, τα αποτελέσματα και οι μπασκετικές σεζόν, αφού με ενθουσίασε το πώς οι άνθρωποι που συμπεριφέρθηκαν κατά τη διάρκεια εκείνης της σεζόν. Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι πάντα μέρος της ζωής μου γιατί με κάνουν περήφανο και χαρούμενο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες φιλάθλους. Η εμπειρία μου στη χώρα σας ήταν εκπληκτική. Κάθε φορά που προσγειώνομαι στην Αθήνα νιώθω σαν το σπίτι μου. Είναι ξεχωριστό συναίσθημα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.