Παναθηναϊκός-Μπασκόνια 98-83: Χάρμα ιδέσθαι και …. 1η εντός έδρας νίκη!

Οι "Πράσινοι" χάρη σ' ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, με δυνατή άμυνα και επιθετικό πλουραλισμό, που τους οδήγησε σε επί μέρους σκορ 60-40, επικράτησαν των Βάσκων 98-83

Επιτέλους οι “Πράσινοι” θύμησαν …. Παναθηναϊκό, έβγαλαν πάθος, συγκέντρωση και κυρίως αποτελεσματικότητα στο παρκέ με συνέπεια να πανηγυρίσουν την πρώτη τους – εντός έδρας – νίκη στη σεζόν.

Μποντίρογκα παρόντος ….

Υπό το βλέμμα του νέου CEO της Euroleague, Ντέγιαν Μποντίρογκα που επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια κι αποθεώθηκε από όλους όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του Ο.Α.Κ.Α., ο Παναθηναϊκός μπήκε μεν ορεξάτος στο ματς με σημείο αναφοράς τον Μπέικον, από τα χέρια του οποίου περνούσαν – σχεδόν – όλες οι επιθέσεις. Πολύ γρήγορα όμως κλήθηκε να βελτιώσει δυσλειτουργίες στην άμυνα καθώς οι Βάσκοι ξεκίνησαν το ματς μετρώντας 4/5 επιθέσεις με συνέπεια από νωρίς να βρεθεί στο κατόπι της κορυφαίας ομάδας στη διοργάνωση σε επιθετική απόδοση.

Και σα να μην έφτανε αυτό, στα μισά της πρώτης περιόδου είδε τον Γουόλτερς να χρεώνεται με δεύτερο φάουλ και ν’ αποσύρεται στον πάγκο. Παρόλα αυτά, οι φωνές του Ντέγιαν Ράντονιτς κι η ενέργεια που έβγαλε στην άμυνα διόρθωσαν σημαντικά τα πράγματα με αποτέλεσμα να «σφίξει» μέσα στη ρακέτα του, να δυσκολέψει τις πάσες, κάνοντας κλεψίματα κι υποχρεώνοντας τον αντίπαλο σε λάθη (5 έναντι 1) με αποτέλεσμα να τρέξει σερί 14-2 που τον έφερε από τον -6 (6-12 )στο +6 (20-16). Είναι χαρακτηριστικό πως οι «Πράσινοι» δέχθηκαν τέσσερις πόντους στα τελευταία τέσσερα από τα πέντε λεπτά της 1ης περιόδου με αδύναμο «κρίκο» στην επίθεση τον Λι και τις προσπάθειες έξω από τα 6,75 του Αμερικανού γκαρντ.

Άλλαξαν πράγματα όχι όμως κι η ουσία …..

Το ξεκίνημα της 2ης περιόδου θύμισε αρκετά αυτό της 1ης με τους Βάσκους να επιστρέφουν στο ματς με σερί 3-7. Το δίδυμο Τόμπσον-Χένρι κυριαρχούσε δημιουργικά για την Μπασκόνια με εννιά ασίστ συνολικά έναντι – μόλις τεσσάρων των γηπεδούχων. Παρά την αστοχία τους από την περιφέρεια οι Ισπανοί πήραν πολύτιμες ανάσες από τη γραμμή των τριών πόντων και δη από τον εξπέρ του είδους Χάουαρντ και λιγότερο από τον Μαρίνκοβιτς σε μια στιγμή που το καλάθι έμοιαζε …. τρύπα βελόνας για τους παίκτες του κ. Ράντονιτς με απολογισμό 2/9 3π.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.