Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός 90-75: Το ήθελε περισσότερο! (vids)

Ο Ολυμπιακός πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να διασπάει την καλή άμυνα της Άλμπα με αποτέλεσμα να φύγει με ήττα από το Βερολίνο.

Ο Ολυμπιακός, γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από την Άλμπα με 90-75 σε παιχνίδι που οι γηπεδούχοι, έπαιξαν καλά στην άμυνα και εκμεταλλεύτηκαν όσα «δώρα» τους έκαναν οι «ερυθρόλευκοι».

Η Άλμπα «έσπασε» το σερί του Ολυμπιακού και του στέρησε την ευκαιρία να κοιτάξει πιο ψηλά στην κατάταξη. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ήταν καθόλου καλή και δέχτηκε 90 πόντους! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε κακές επιθετικές επιλογές και ταυτόχρονα η άμυνα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Η Άλμπα ανάγκασε τον Ολυμπιακό να τρέξει, να μπει σε τρανζίσιον κάτι που στοίχισε στον Ολυμπιακό καθώς η Άλμπα είναι ιδιαίτερα καλή σε αυτό το είδος αγώνα.

Κορυφαίος του ματς αναμφισβήτητα ο Λο με 27 πόντους!

Άλμπα και Ολυμπιακός ξεκίνησαν το παιχνίδι δίνοντας μεγάλο βάρος στην άμυνα τους. Οι γηπεδούχοι, έδειξαν από την αρχή πως θα επιδιώξουν να πετύχουν γρήγορες επιθέσεις και γρήγορες εκτελέσεις κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό ν’ αστοχεί στις πρώτες του προσπάθειες ενώ η Άλμπα με τρίποντο του Λο έκανε το 3-0. Ο Λάμερς πρόσθεσε 2 πόντους για το 5-0. Κύριος εκφραστής των προσπαθειών του Ολυμπιακού στην πρώτη περίοδο, ήταν ο Φαλ ο οποίος φάνηκε να παλεύει μόνος του στην επίθεση καθώς οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι.

Φαλ και Βεζένκοφ μείωσαν σε 5-4 με τον Λο να κάνει το 9-6.

Ο Φαλ ισοφάρισε για πρώτη φορά στο ματς σε 11-11 και ο Βεζένκοφ με τρίποντο έβαλε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με τρίποντο 11-14! Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν αρκετά καλή και κρατούσε τους παίκτες της Άλμπα μακριά όμως ταυτόχρονα επιθετικά έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα. Η πρώτη περίοδος βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2 πόντους, 16-17 με καλάθι του Βεζένκοφ που φάνηκε να «ζεσταίνεται» και να δίνει λύσεις στην ομάδα του.

Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες έδωσαν ακόμη περισσότερο βάρος στην άμυνα με αποτέλεσμα για αρκετά λεπτά να μην υπάρχει καλό ρυθμός στο ματς. Ο Τίμον έκανε το 18-17 με τον Χασάν Μάρτιν να δίνει λύσεις στον Ολυμπιακό για το 20-23! Ο Σνάιντερ μείωσε σε 22-23 με τον Πρίντεζη που είχε αστοχήσει σε αρκετά σουτ να πετυχαίνει τρίποντο και να κάνει το 22-26 βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά με 4 πόντους. Περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, η ομάδα του Πειραιά έπαθε «μπλακ άουτ» με την Άλμπα να βρίσκει ρυθμό και να τιμωρεί τον Ολυμπιακό.

Ο Λο με καλάθι και τρίποντο έκανε το 29-28 βάζοντας μπροστά για δεύτερη φορά στο ματς την Άλμπα ενώ ο Σμιθ έκανε το 32-28. Ο Τίμον ανέβασε την διαφορά στους έξι 34-28 με τον Ζαλ Σαρλ να μειώνει σε 34-30. Το τρίποντο του Ντα Σίλβα λίγο πριν το τέλος για το 37-30 έφερε την Άλμπα στο +7.

Ο Ντόρσεϊ έκανε το 37-32 φτάνοντας τους 1000 πόντους στην Euroleague!

Ο Ολυμπιακός «βραχυκύκλωσε» κυρίως στα μέσα της δεύτερης περιόδου, έκανε λάθος στις επιλογές επιθετικά και η Άλμπα έκανε το αγαπημένο της τρανζίσιον παιχνίδι που την έφερε αρκετούς πόντους. Ο Φαλ στο πρώτο ημίχρονο είχε έξι πόντους ενώ Χασάν Μάρτινς και Βεζένκοφ από επτά.

Καλό ξεκίνημα αλλά…

Ο Ολυμπιακός στην επιστροφή του μετά το ημίχρονο, φάνηκε να είναι μια…νέα ομάδα, απόλυτα συγκεντρωμένη στα ζητούμενα του Γιώργου Μπαρτζώκα. η διαφορά των επτά πόντων, καλύφθηκε γρήγορα, με Ντόρσεϊ, Παπανικολάου και Βεζένκοφ 39-40! Ο Κουμάντζε έκανε το 41-40 και ο Λο τιμώρησε με τρίποντο τον Ολυμπιακό για το 44-40! Εκείνη τη στιγμή έφτασε τους 19 πόντους! Η Άλμπα ωστόσο παρά το καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού γρήγορα βρήκε και πάλι τον ρυθμό της. Ο Λάμερς με δύο διαδοχικά καλάθια έκανε το 50-46.

Ο Ντα Σίλβα ήταν εύστοχος για το 52-46 και ο Σνάιντερ με τρίποντο έκανε το 55-46 φέρνοντας την διαφορά στους 9! Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε τάιμ άουτ βλέποντας την ομάδα του σε…«αντιγραφή» του τέλους της τρίτης περιόδου. Αυτό μάλλον αφύπνισε τους «ερυθρόλευκους» που έκαναν δύο καλές άμυνες με τον Βεζένκοφ και με βολές του Φαλ, αλλά και καλάθι του Βεζένοκφ μείωσαν σε 57-51 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό γι΄ακόμη μια φορά να πιέζει και να μειώνει τη διαφορά! Ο Μάρτινς έκανε το 57-53 με τον Ντα Σίλβα να σκοράρει για το 59-53 Ο Χασάν Μάρτιν μείωσε και πάλι 59-55 όμως ο Σίκμα με τρίποντο «έκοψε τα φτερά» του Ολυμπιακού για το 62-55. Με βολές του ΜακΚίσικ έγινε το 62-57. Η Άλμπα με τρίποντο του Σμιθ έκανε το 65-58. Ντρόσεϊ και Βεζένκοφ μείωσαν στους 4 68-64 και φάνηκε πως ο Ολυμπιακός μπορούσε να γυρίσει το ματς. Σμιθ όμως και Λο με τρίποντα έκαναν το 73-66 ενώ πάλι ο Σμιθ με καλάθι διατήρησε την διαφορά στους «12» 78-66.

Ο Σλούκας έκλεψε τη μπάλα από τον Λο έπειτα έγινε φάουλ που δεν δόθηκε και ο Σμιθ με τρίποντο έφερε την διαφορά στους +17 85-68. Ντόρσεϊ και Μάρτιν μείωσαν σε 85-71 με τον Ντέλοβ να σκοράρει και να πετυχαίνει και τρίποντο για το 90-73! Το τελικό 90-75 ήρθε από τον Μάρτιν.

Δείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα από το Match center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.