Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 79-78(παρ): Ήττα στις λεπτομέρειες για τους “ερυθρόλευκους” (vids)

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό μπάσκετ στην έδρα της Μπαρτσελόνα, όμως το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τους "μπλαουγκράνα" να κερδίζουν στην παράταση με 79-78.

Δύο αήττητες ομάδες, τέθηκαν αντιμέτωπες την Παλαού Μπλαουγκράνα για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague, όμως μόνο μια μπορούσε να πάρει τη νίκη! Αυτή τελικά ήταν η Μπαρτσελόνα, που για ένα πόντο νίκησε τον Ολυμπιακό στην παράταση!

Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν στις λεπτομέρειες, έπαιξαν γενικά καλό μπάσκετ, αν εξαιρέσουμε την τρίτη περίοδο στην οποία η Μπαρτσελόνα, βρήκε ρυθμό και πόντους. Ο Ολυμπιακός ήταν καλά διαβασμένος και διαμαρτύρεται για ένα φάουλ που δόθηκε στον Μίροτιτς από τον Βεζένκοφ, το οποίο θα μπορούσε να πει κανείς πως δεν ήταν.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε άριστα στην άμυνα ειδικά στην πρώτη περίοδο! Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, δεν άφηνε την Μπαρτσελόνα να βρει διαδρόμους προς το καλάθι, την υποχρέωνε σε λάθη και το μόνο σημείο που θα μπορούσε να ήταν καλύτερο για τον Ολυμπιακό ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ.

Οι ερυθρόλευκοι, βρέθηκαν από την αρχή του ματς μπροστά στο σκορ, με τον Φαλ να πετυχαίνει δύσκολα καλάθια, αλλά και τον Ντόρσει να σκοράρει…”τετράποντο” με καλάθι και φάουλ για το 10-6!

Η ομάδα του Πειραιά ανέβασε την διαφορά στους “7” με τρίποντο του Σλούκα ενώ η πρώτη περίοδος έληξε με τον Σλούκα να διατηρεί αυτή την διαφορά 10-17.

Ο Ολυμπιακός ήταν πραγματικά καλός στην άμυνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο ΜακΚίσικ έκανε το 12-20 φτάνοντας τη διαφορά στους 8 όμως η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε ένα κακό διάστημα του Ολυμπιακού και μείωσε στους 2 με Κούριτς και Nτέιβις.

Ο Ζαν Σαρλ έδωσε την λύση σε αυτό το κακό διάστημα κάνοντας το 18-23 με καλάθι και φάουλ ενώ ο ίδιος παίκτης με 5 διαδοχικούς πόντους έκανε το 19-25.

Ο Λαπροβίτολα με εντυπωσιακό και δύσκολο καλάθι μείωσε σε 25-29, όμως το τρίποντο του Βεζένκοφ ανέβασε την διαφορά στους 7! 25-32. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με 27-32.

Η Μπαρτσελόνα είχε 0/12 τρίποντα, 10/20 δίποντα, ενώ ο Ολυμπιακός 3/12 τρίποντα και 9/15 δίποντα!

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΤΗΝ Γ΄ΠΕΡΙΟΔΟ

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους όπως ήταν λογικό θα έμπαινε δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο με στόχο να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η Μπαρτσελόνα έκανε, ότι δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κούριτς με το πρώτο τρίποντο για την ομάδα του, μείωσε στους 2 30-32, ενώ ο Μίροτιτς επίσης με τρίποντο μετά από καλάθι του Γουόκαπ έκανε το 33-34. Η Μπαρτσελόνα για ρώτη φορά στο ματς πήρε προβάδισμα με τον Μίροτιτς να κάνει το 35-34, στα 7.35 της τρίτης περιόδου. Ντέβις και Μίροτιτς ανέβασαν την διαφορά στους 7, 41-34!

Ο Μίροτιτς ήταν εντελώς διαφορετικός παίκτης στο δεύτερο ημίχρονο! Έκανε το 47-38 φέρνοντας την διαφορά στην μεγαλύτερη της διαφορά μέχρι τότε, στους 9. ο Σλούκας με καλάθι και φάουλ μείωσε σε 49-44. Ο Φαλ επίσης με καλάθι και φάουλ έκανε το 49-47 μειώνοντας στους τρεις!

Ο Χίγκινς και ο Λαπροβίτολα με δύο τρίποντα, έκαναν το 55-47, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο μια εξαιρετική περίοδο για την Μπαρτσελόνα και παράλληλα κακή για τον Ολυμπιακό.

Στην τέταρτη περίοδο, η Μπαρτσελόνα ήθελε να συνεχίσει ότι έκανε και στην τρίτη ενώ οι ερυθρόλευκοι ήθελαν να γυρίσουν της εις βάρος τους κατάσταση. Ο Οριόλα με τρίποντο έκανε το 58-49 με τον Λαρεντζάκη να δίνει δύσκολη αλλά εντυπωσιακή απάντηση με τρίποντο για το 58-52!

Ο Βεζένκοφ μείωσε στους 4, 58-54, 5.30 λεπτά σχεδόν πριν το τέλος του αγώνα. Ο Μάρτιν κέρδισε φάουλ και με τις βολές έφερε το ματς σε απόσταση ενός καλαθιού 58-56. ο Ντέιβις έκανε το 61-58 με τον Λαρεντζάκη να ισοφαρίζει με τρίποντο σε 61-61!

Ο Μίροτιτς έκανε το 63-61 και ο ΜακΚίσικ με βολές έκανε το 63-63. Ο Μίροτιτς έβαλε ξανά την ομάδα του Μπροστά στο σκορ με 65-63 σε φάουλ στο οποίο ενδεχομένως να μην ήταν όπως διαμαρτυρήθηκε και ο Βεζένκοφ.

Ο Ολυμπιακός είχε βρει καλό ρυθμό στην επίθεση του και ο Σλούκας έκανε το 65-65. ο ΒΕζένκοφ, έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό στο σκορ με 65-57!

Οι δύο βολές του Κούριτς έκαναν το 67-67 που έμελλε να είναι και το σκορ της κανονικής διάρκειας! Ο Σλούκας δεν μπόρεσε να σκοράρει στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού που θα μπορούσε να του δώσει τη νίκη.

Στην παράταση Καλάθης και Μίροτιτς με βολές ανέβασαν την διαφορά στους 5 75-70. Ο ΜακΚισικ 1.40 πριν το τέλος έκανε το 75-72! ο Σλούκας επίσης με βολές μείωσε στον πόντο! 75-74!

Το ματς πήγαινε πόντο πόντο! ο Ντόρσεϊ με βολές έκαε το 77-78 2- δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στα 7,6 η Μπαρτσελόνα κέρδισε φάουλ με τον Οριόλα που έκανε το 79-78. ο Σλούκας πήρε τη μπάλα στα χέρια του και προσπάθησε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του όμως δεν ευτύχησε να δει τη μπάλα να καταλήγει μέσα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.