Euroleague: Η άγονη γραμμή έγινε της μόδας

Η διαδρομή Βαρκελώνη – Μαδρίτη είχε συνήθως ελάχιστους επιβάτες. Αυτό το καλοκαίρι έγινε αίφνης πολυσύχναστη.

Το 2012 ήταν η τελευταία φορά που ένας παίκτης έκανε την απευθείας διαδρομή μεταξύ της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα. Ο 25χρονος Άντε Τόμιτς έμενε ελεύθερος από τους blancos και έπαιρνε το δρόμο για το Παλάου Μπλαουγράνα, στο οποίο έμελλε να μείνει για οκτώ χρόνια με παλμαρέ ενός πρωταθλήματος (2014) και τεσσάρων κυπέλλων (’12, ’13, ’18,’19).

Οι μετακινήσεις μεταξύ των δύο γιγάντων του φετινού καλοκαιριού ξεκίνησαν… την περσινή σεζόν. Ο Τόμας Ερτέλ προσπάθησε να μεταγραφεί στη Ρεάλ αμέσως μετά την αποπομπή του από τον Γιασικεβίτσιους, όμως το σχέδιο έγινε γνωστό, οι ιθύνοντες των Καταλανών έγιναν έξαλλοι και έκαναν εκείνη την τεράστια ανοησία αρνούμενοι στον Γάλλο την είσοδο στο αεροπλάνο και αφήνοντας τον στην Κωσταντινούπολη. Η συμφωνία του 32χρονου πόιντ γκαρντ με τη Ρεάλ θεωρείτο δεδομένη από τον ισπανικό τύπο από τις αρχές του 2021 και επιβεβαιώθηκε πριν λίγες ημέρες, αλλά δεν ήταν η μόνη.

Το φάιναλ φορ της Κολωνίας είχε προϊδεάσει για τις προθέσεις του Σάρας. Ο Άνταμ Χάνγκα έπαιξε σκάρτα οκτώ λεπτά στον ημιτελικό και επτά δευτερόλεπτα (!) στον τελικό, παρότι ο Καλάθης ήταν λαβωμένος και ουσιαστικά ανήμπορος να βοηθήσει. Παρότι είχε συμβόλαιο, ο Ούγγρος είδε την πόρτα της εξόδου και χώρισε φιλικά με την Μπάρσα, συμφωνώντας στη σχετική αποζημίωση. Πλέον αναμένεται η ανακοίνωση της συμφωνίας του με την Ρεάλ, πράγμα που δεν αποκλείεται να σημαίνει πως ο Ρούντι Φερνάντεθ θα ρίξει τίτλους τέλους στην καριέρα του – ή πως κάποιος εκ των Κοζέρ, Τέιλορ πρέπει να αισθάνεται επισφαλής.

Στην άλλη πλευρά, ο Νίκολας Λαπροβίτολα είχε εξαρχής δύσκολη δουλειά όταν ο Φάκου Καμπάσο έφυγε για το ΝΒΑ και τους Νάγκετς, αφήνοντας τον ίδιο βασικό κουμανταδόρο της ομάδας. Ο Αργεντινός βελτιώθηκε όσο πέρναγε ο καιρός, έκανε συγκινητικά πλέι-οφ στη δραματική σειρά με την Εφές, όμως σπάνια κατάφερνε να μεταδώσει στη Ρεάλ τον ηλεκτρισμό που έφερνε ο συμπατριώτης του. Συνηθισμένος να παίζει σε χαμηλότερο τέμπο, το μπάσκετ του Λάσο φανερά δεν του ταίριαζε: μπορούσε, αλλά όχι τόσο γρήγορα. Ο ευσεβής πόθος του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται μια ανάσα από τη Βαρκελώνη, αφού ο Σάρας δεν έχει καμία διάθεση να αφήσει την ομάδα του χωρίς αξιόπιστο αναπληρωματικό του Νικ Καλάθη. Στη θεωρία, ο Λαπροβίτολα παίζει στο τέμπο που θέλει ο Λιθουανός και δεν θα γκρινιάξει βλέποντας την πλάτη του Έλληνοαμερικανού γκαρντ στο rotation.

Αυτοί πάλι που υπολογίζονται στη Βαρκελώνη, υπολογίζονται σε βάθος χρόνου. Νέα συμβόλαια σε Χίγκινς, Αμπρίνες και Σέρζι Μαρτίνεθ, ενώ πιθανότατα αναμένεται μια δεύτερη λύση στο «5», αφού ο Οριόλα έπαιξε ακόμα λιγότερο από τον Χάνγκα στο φάιναλ φορ και ο Πουστοβόι είχε άλλη μια διακοσμητική σεζόν.

Κάπως έτσι η μπασκετική άγονη γραμμή της Ισπανίας έγινε αίφνης της μόδας. Ουδείς την είχε χρησιμοποιήσει για εννέα ολόκληρα χρόνια, κι όμως σε ένα καλοκαίρι τρεις αποφάσισαν να κάνουν το δρομολόγιο. Το ποιοι θα δικαιωθούν θα χρειαστεί να περάσει χρόνος για να το μάθουμε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.