Δημήτρης Ιτούδης: Ο Σπανούλης είναι παράδειγμα προς μίμηση (vids)

Μια κουβέντα με τον Δημήτρη Ιτούδη έχει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Τον συναντήσαμε στο Basketball Physical Performance Summit, λίγο πριν δώσει την κεντρική ομιλία και μιλήσαμε για πολλά.

Μαυρισμένος και εμφανώς πιο ήρεμος, ο Δημήτρης Ιτούδης είχε παντού πάνω του τα σημάδια της Χαλκιδικής όπου γεμίζει τις μπαταρίες του εν όψει της αδυσώπητης σεζόν που ακολουθεί. Στα δέκα λεπτά που είχαμε διαθέσιμα προτού δώσει την κεντρική ομιλία του συνεδρίου που οργάνωσε ο επί χρόνια συνεργάτης του στην ΤΣΣΚΑ, Κώστας Χατζηχρήστος μιλήσαμε για την διευρυμένη πια σημασία των γυμναστών, το ιδιότυπο φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι, την εθνική ομάδα και φυσικά τις μεγάλες αποχωρήσεις της σεζόν: αυτές του Βασίλη Σπανούλη, του Νίκου Ζήση και του Γιάννη Μπουρούση.

Όταν ρωτήθηκε, δεν μπορουσε και ούτε ήθελε να κρύψει την χαρά και την υπερηφάνεια του για τα επιστημονικά βήματα του Κώστα Χατζηχρήστου:

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας πως ο γυμναστής αναλαμβάνει το σωματικό κομμάτι ενός αθλητή και ο προπονητής το ψυχολογικό και πνευματικό, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι:

Στη συνέχεια περάσαμε στο κάπως… περιορισμένο σε παίκτες φετινό καλοκαίρι – δέχεται η Ευρωλίγκα άλλη μια “επίθεση” από το ΝΒΑ;

Η δική του ΤΣΣΚΑ έκανε πολλές και σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις πέρσι. Φέτος μοιάζει να χρειάζεται λίγα – αλλά εκλεκτά – κομμάτια για να ολοκληρωθεί το παζλ.

Από φέτος οι προπονητές στην Ευρωλίγκα θα έχουν το δικαίωμα του review, δηλαδή να αμφισβητήσουν μία απόφαση των διαιτητών ανά παιχνίδι. Πως του φαίνεται;

Η εθνική έκανε τίμια και θαρραλλέα προσπάθεια στο προολυμπιακό τουρνουά, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο ίδιος ξενύχτησε παρακολουθώντας την:

Το αντίο του Βασίλη Σπανούλη δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα ξεχωριστό θέμα συζήτησης:

Αλλά δεν ήταν μόνο ο αρχηγός του Ολυμπιακού που είπε αντίο. Το ίδιο έκαναν και οι Νίκος Ζήσης και Γιάννης Μπουρουσης, σε ένα καλοκαίρι που μοιάζει με τέλος εποχής. Την ίδια στιγμή η παραγωγική διαδικασία φαίνεται να έχει κάπως βαλτώσει:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.