«Ντύθηκε» Αλβέρτης (video)

Ο Ματσιούλις με ένα τρίποντο α λα Φραγκίσκου Αλβέρτη λίγο πριν το φινάλε έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον Φώτση επικράτησε 65-60 της Αναντολού Έφες και παρέμεινε στο κόλπο για την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκας.

Ο Ματσιούλις με ένα τρίποντο α λα Φραγκίσκου Αλβέρτη λίγο πριν το φινάλε έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον Φώτση επικράτησε 65-60 της Αναντολού Έφες και παρέμεινε στο κόλπο για την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» αν και αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα κυρίως στο σκοράρισμα (6/25 τριπ.), κατάφεραν στο ντεμπούτο του Φραγκίσκου Αλβέρτη στον πάγκο της ομάδας να φύγουν με σημαντικό «διπλό» από την Τουρκία και να αυξήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση στης επόμενη φάση του ομίλου.

Είχε διάθεση να τρέξει, αλλά…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με όρεξη να τρέξει στο γήπεδο, έβγαλε αιφνιδιασμούς και με μπροστάρη τον Διαμαντίδη προηγήθηκε με 9-3 περίπου στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Κάπου εκεί όμως «βραχυκύκλωσε» επιθετικά, έμεινε χωρίς καλάθι για περισσότερο από πέντε λεπτά, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Αναντολού και με ένα σερί 7-0 πήρε για πρώτη φορά στο ματς το προβάδισμα (10-9). Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης με διαδοχικές αλλαγές στην πεντάδα του προσπάθησε να βρει λύσεις κυρίως στο σκοράρισμα, όμως οι παίκτες του συνέχισαν να είναι βιαστικοί στην επίθεση και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τους «πράσινους» με ισχνό προβάδισμα (10-11).

Ντέρμπι με τα όλα του 

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός με τον Ράιτ σε ρόλο οργανωτή και τον Λασμέ σε αυτόν του εκτελεστή προηγήθηκε και πάλι με πέντε πόντους διαφορά (12-17), αναγκάζοντας τον Βαγγέλη Αγγέλου να καλέσει time out. Η αντίδραση των Τούρκων πάντως ήταν άμεση. Εκμεταλλευόμενοι τα αρκετά λάθη των «πράσινων» αλλά και την αστοχία τους έξω από τη γραμμή των 6.75 μ., έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και με έξι σερί πόντους από Μπιέλιτσα και Γκονλούμ πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ (18-17). Ο Ράιτ με ένα δύσκολο καλάθι έδωσε ανάσα στους «πράσινους» (18-19), ωστόσο οι Τούρκοι είχαν βρει ρυθμό και με μπροστάρη τον Μπιέλιτσα προηγήθηκαν με 24-19. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο είχε και πάλι απάντηση και αφού πρώτα ισοφάρισε σε 24-24, στη συνέχεια πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά δύο πόντων (26-28).

Βελτιώθηκε μεν, αλλά…

Στις αρχές της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός  προσπάθησε εκ νέου να «χτίσει» μια διαφορά ασφαλείας και προηγήθηκε με 28-31, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Αναλώθηκε σε πολλά λάθη  και βεβιασμένες προσπάθειες στην επίθεση, πράγμα το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι και με ένα σερί 9-0 προηγήθηκαν με 37-31. Η αντίδραση των «πράσινων» ήταν άμεση στο ξέσπασμα της Έφες. Με τέσσερις σερί πόντους του Μπατίστ ισοφάρισαν σε 42-42 και χάρη στο καλάθι του Ράιτ έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα δύο πόντων (42-44).

Ο Ματσιούλις τον κράτησε ζωντανό

Οι γηπεδούχοι με τρίποντο του Μπατούκ στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ (45-44), προτού αναλάβει δράση ο Πλάνινιτς και με διαδοχικά καλάθια δώσει αέρα τριών πόντων στην ομάδα του (50-47). Ο Μπράμος ισοφάρισε προσωρινά σε 50-50, ωστόσο ο Πλάνινιτς το είχε πάρει προσωπικά και με ακόμη ένα καλάθι του έκανε το 54-50 δύο λεπτά πριν το φινάλε. Ο Ούκιτς με ½ βολές μείωσε σε 54-51, για να ακολουθήσουν τρία άστοχα τρίποντα από Διαμαντίδη και Φώτση. Ο Ματσιούλις πάντως δεν τους «μιμήθηκε» και με ένα τρίποντο α λα Αλβέρτη έγραψε το 54-54, με τον Πλάνινιτς να αστοχεί στην τελευταία επίθεση και το ματς να πηγαίνει στην παράταση.

Ο Φώτσης ολοκλήρωσε τη… δουλειά

Εκεί ανέλαβε δράση ο Φώτσης. Ο διεθνής φόργουορντ με τρίποντο έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ (58-59) μετά από αρκετή ώρα και ο Ούκιτς με ½ βολές του έδωσε αέρα δύο πόντων (58-60). Οι Τούρκοι ισοφάρισαν σε 60-60 με τον Γκονλούμ, ωστόσο ο Φώτσης έπειτα από  ασίστ του Ματσιούλις κάρφωσε και πήρε και φάουλ (60-63). Ο Πλάνινιτς χρεώθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρίες και έδωσε την ευκαιρία στον Διαμαντίδη να φέρει την ομάδα του στο +4, προτού οι Σαβάνοβιτς και Γκόρντον αστοχήσουν σε τρίποντα και ο Λασμέ με ½ βολές γράψει το τελικό 60-65.

Τα δεκάλεπτα: 10-11, 26-28, 42-44, 54-54, 60-65 (παράταση)

Αναντολού Έφες (Βαγγέλης Αγγέλου): Οσμάν, Βασιλειάδης 10, Μπατούκ 6, Ερντέν 1, Γκονλούμ 9, Κιλιτσλί, Σαβάνοβιτς 6, Γκόρντον 6, Πλάνινιτς 15, Μπιέλιτσα 7.

Παναθηναϊκός (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος 5, Μπατίστ 6, Φώτσης 11, Ούκιτς 7, Λασμέ 14, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 7, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 8, Ράιτ 7.

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.