Μονακό-Μπούντουτσνοστ 76-77: “Απόδραση” και φουλ για τετράδα (hls)

Με πρωταγωνιστές τους Γουίλι Ριντ και Τζάστιν Κομπς η Μπούντουτσνοστ πέτυχε τεράστια νίκη στην έδρα της Μονακό (76-77) και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Eurocup. Την Παρασκευή (26/3) στη Λουμπλιάνα το δεύτερο... πιάτο.

Σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ, η Μπούντουτσνοστ έδειξε τεράστια αποθέματα ψυχής και με απόλυτους πρωταγωνιστές τους Γουίλι Ριντ και Τζάστιν Κομπς κατάφερε να νικήσει τη Μονακό μέσα στο “σπίτι” της και να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στην τετράδα του Eurocup, για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Η ομάδα από την Ποντγκόριτσα ξεκίνησε άσχημα το παιχνίδι, έκανε πολλά αβίαστα λάθη και στην αρχή της δεύτερης περιόδου βρέθηκε να κυνηγά διψήφια διαφορά (25-14). Κάπου εκεί, ωστόσο, γύρισε τον… διακόπτη. Κατέβασε τον ρυθμό, περιόρισε τα λάθη, έδειξε μεγάλη υπομονή στην επίθεση και με μπροστάρη τον Ριντ ισορρόπησε την κατάσταση και μείωσε σε απόσταση αναπνοής (38-37).

Το πρώτο προβάδισμα της Μπούντουτνοστ ήρθε στην αρχή του δεύτερου μέρους με καλάθι του Έτζιμ (38-40). Η Μονακό έβγαλε αντίδραση και με τον Γκρέι να κάνει τη διαφορά πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ (54-51), όμως σε καμία περίπτωση δεν είχε καταφέρει να ελέγξει το ρυθμό. 

Στην τέταρτη περίοδο Γκρέι και Κομπς μετέτρεψαν το παιχνίδι σε προσωπική μονομαχία. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια και φτάσαμε ένα λεπτό πριν το τέλος με τη Μονακό στο +6 (74-68). Κάπου εκεί όμως ο Ντι Μποστ άρχισε τα… τρελά του. Αποτέλεσμα ήταν η Μπούντουτσνοστ να πετύχει πέντε αναπάντητους πόντους με τους τρομερούς Ριντ και Κομπς και να φέρει το ματς ξανά σε απόσταση αναπνοής (74-73).

Ο Ο’ Μπράιεν έδωσε “ανάσα” (76-73) στη Μονακό, όμως το μομέντουμ έλεγε Μπούντουτσνοστ. Ο Ριντ μείωσε ξανά στον πόντο (76-75), ο Κομπς πήρε την ευθύνη για το τελευταίο σουτ και έγραψε το 76-77, με τον Λεσόρτ να αστοχεί στο φινάλε.

Έτσι, η ομάδα του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στην τετράδα και σε τρεις ημέρες (26/3) θα έχει την ευκαιρία στη Λιουμπλιάνα (λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών που συνδέονται με την πανδημία του κορωνοϊού) να “σφραγίσει” το εισιτήριο. 

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 38-37, 54-51, 76-77.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.