Παρτίζαν-Μπανταλόνα 78-75: Στο κόλπο της πρόκρισης οι Σέρβοι (hls)

Με τη δεύτερη διαδοχική νίκη της η Παρτίζαν έφτασε τις τέσσερις στον πρώτο όμιλο του Eurocup, αφού εκμεταλλεύτηκε τις σημαντικές απουσίες της Μπανταλόνα.

Oι Καταλανοί πήγαν στο Βελιγράδι δίχως τους Τόμιτς, Ρίμπας και Ντιμιτρίεβιτς, δηλαδή τους 3 από τους 4 πρώτους σκόρερ τους, ωστόσο χάρη στην άμυνά τους και τον Λόπεθ-Αροστέγι έκλεισαν την πρώτη περίοδο με προβάδισμα βραχείας κεφαλής, 18-19.

Η Παρτίζαν βρήκε καλύτερο επιθετικό ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο και μολονότι δεν είχε την απίθανη ευστοχία από την περίμετρο (με την Καζάν είχε 16/29 τρίποντα) με επιμέρους σκορ 23-14 οικοδόμησε διαφορά 8 πόντων, 41-33 στο ημίχρονο.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κομβικό με τους Σέρβους να ξεφεύγουν χάρη στον Γκόρντιτς που εκτελούσε και δημιουργούσε, και την Παρτίζαν να κλείνει την περίοδο στο +14, 63-49.

Οι Ισπανοί δεν τα παράτησαν, με αντεπίθεση διαρκείας έφτασαν τη διαφορά στους 2 πόντους, στο τελευταίο λεπτό, ωστόσο ένα καλάθι του Μίλερ-Μακιντάιρ στο ανοικτό γήπεδο έκανε τη διαφορά.

Από τους νικητές ο Γκόρντιτς είχε 16 πόντους και 4 ασίστ, ο Μίλερ-Μακιντάιρ προσέθεσε 13 πόντους, 11 είχε ο Τόμας, 10 ο Ντάνγκουμπιτς. Για το σύνολο του Ντουράν, ο Ντόσον είχε 19 πόντους, από 16 Μπροτζιάνσκι, Λόπεθ-Αροστέγι, ο Μπάσας είχε τις 11 από τις 18 ασίστ της ομάδας του.

H Παρτίζαν είναι στο 4-3 και η Μπανταλόνα στο 5-2. 

Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην εξέδρα, θυμίζοντας σε όλους τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1992, όταν με εκείνον προπονητή η Παρτίζαν είχε επιβληθεί της Μπανταλόνα με 71-70.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.