Ουλμ – Άρης 66-86: Πάρτι πρόκρισης στη Γερμανία και φουλ για πλεονέκτημα (highlights)

Ο «διαστημικός» Άρης με 500 και πλέον οπαδούς στο πλευρό του, έστησε πάρτι στη Γερμανία και διέλυσε την Ουλμ με 86-66, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup, ενώ πλέον διεκδικεί και το πλεονέκτημα έδρας.

Κόντρα σε απουσίες, απρόοπτα και κούραση, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη με μία εκπληκτική εμφάνιση στη Γερμανία, νίκησε με εμφατικό τρόπο την Ουλμ και σε συνδυασμό με την ήττα της Τουρκ Τέλεκομ από την πρωτοπόρο Μπουργκ, «τσέκαρε» το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση, μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Ο Άρης ανέβηκε στο 8-9 και στην 5η θέση και πλέον έχει και το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με την Ουλμ. Πρακτικά, δηλαδή, αν οι «κιτρινόμαυροι» νικήσουν την Τρέντο την τελευταία αγωνιστική στη Θεσσαλονίκη και η Ουλμ χάσει από την πρωτοπόρο Μπουργκ στη Γαλλία, τότε ο Άρης θα προκριθεί ως τέταρτος στην επόμενη φάση, κάτι που σημαίνει πως θα έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μπορεί η Ουλμ να ξεκίνησε το ματς με τρομερή ευστοχία, όμως αυτό κράτησε για ένα μόλις δεκάλεπτο (26-23). Από εκεί και πέρα, ο Άρης επιστράτευσε την πολύ σκληρή του άμυνα, κατέβασε τους Γερμανούς και σε συνδυασμό με τους «καυτούς» στην επίθεση Χάρελ και Τολιόπουλο πήρε το προβάδισμα (26-27) και δεν το απώλεσε ξανά.

Ο Άρης έδειξε μεγάλη συνέπεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου και όσο περνούσε η ώρα ανέβασε την υπέρ του διαφορά, κλείνοντας το ημίχρονο στο +9 (40-49). Εκεί που μπήκαν οι βάσεις για τη νίκη ήταν στην τρίτη περίοδο. Ο Άρης μπήκε φουριόζος, κόλλησε το πόδι στο… γκάζι και δεν κοίταξε ξανά πίσω, ξεφεύγοντας με διαφορά 20+ πόντων (46-69).

Η Ουλμ προσπάθησε να αντιδράσει στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως η διαχείριση του Άρη ήταν εξαιρετική. Με συνέπεια στην άμυνα και χωρίς βιαστικές επιλογές στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, διαχειρίστηκε το προβάδισμα και τη διαφορά που είχε «χτίσει» μέχρι το τέλος, φτάνοντας διά περιπάτου στη νίκη με το ευρύ 86-66.

Στο τέλος του αγώνα ομάδα και παίκτες έγιναν ΕΝΑ και έστησαν ένα φοβερό πάρτι πρόκρισης.

Τεράστιο ματς από τον Ρόνι Χάρελ με 19 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 6 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Άξιος συμπαραστάτης ο Τολιόπουλος με 17 πόντους και 5 ασίστ, σπουδαία δουλειά από Μπλούμπεργκς, Σανόγκο. Αγωνία για Γκάλινατ και Μπλούμπεργκς που αποχώρησαν τραυματίες.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 40-49, 48-71, 66-86

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.