Ουλμ-Γκραν Κανάρια 103-99 (παρ.): Αήττητο ήταν και πάει σε τρομερή ματσάρα (highlights)

Το 10/10 της Γκραν Κανάρια στο φετινό Eurocup ανήκει στο παρελθόν! Φρόντισαν για αυτό οι πρωταθλητές Γερμανίας, έστω και αν χρειάστηκαν την παράταση, σε μία ματσάρα ολκής.

Η Ουλμ έβαλε «στοπ» στην Γκραν Κανάρια! Η ομάδα του Αντόν Γκαβέλ σε ένα «θρίλερ» στην Βαυαρία κατόρθωσε να επικρατήσει της ισπανικής ομάδας στο έξτρα πεντάλεπτο, έπειτα από ένα παιχνίδι με τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων και προβαδισμάτων καθ’ όλη την διάρκεια του 45λέπτου.

Το παιχνίδι ήταν από την αρχή έως το τέλος ντέρμπι, χαρακτηριστικό ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να αποσπαστεί με μεγαλύτερο προβάδισμα από έξι πόντους διαφορά! Στο τελευταίο τετράλεπτο η Ουλμ ήταν πιο συγκεντρωμένη και πιο ορθολογική στις επιλογές της με αποτέλεσμα να φτάσει να προηγείται με 86-83 (23 δευτερόλεπτα πριν το τέλος). Όμως εκεί δεν έκανε φάουλ και το πλήρωσε με το τρίποντο του Μπρουσίνο να στέλνει το ματς στην παράταση, έπειτα από το άστοχο φλότερ του Νούνιεθ στην εκπνοή.

Στη παράταση η Ουλμ ήταν από την αρχή έτοιμη και αποφασισμένη να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη! 7-0 σερί με το ξεκίνημα και 93-86 (για πρώτη φορά +7). Η Γκραν Κανάρια δεν το παράτησε, όμως παρά τα μεγάλα σουτ που έβαλε, δεν επέστρεψε ποτέ στη διεκδίκηση του παιχνιδιού ουσιαστικά, με τον Γιάκα Λάκοβιτς να επιστρέφει στο γήπεδο της πρώην ομάδας του (κόουτς της Ουλμ από το 2019 έως το 2022) και να γνωρίζει την πρώτη του φετινή ήττα στο Eurocup.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ελ Τζέι Φιγκερόα με 19 πόντους (5/5 δίποντα, 3/7 τρίποντα) με τον Χουάν Νούνιεθ να είναι άξιος συμπαραστάτης του με 17 πόντους (6/7 δίποντα, 5/5 βολές) και 6 ασίστ. Από κοντά και οι Τρέβιον Γουίλιαμς, Τόμας Κλεπάις και Καρίμ Τζάλοου με 15 πόντους έκαστος. Μάλιστα, ο Γουίλιαμς έφτασε σε ακόμη ένα αυτοκρατορικό double-double με 14 ριμπάουντ (4 επιθετικά).

Για την ηττημένη Γκραν, που πήρε 60 πόντους από τον πάγκο της (!), έξι παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και όλοι της αποστολής σκόραραν. Ο Νίκολας Μπρουσίνο είχε 13 πόντους, ο Φεράν Μπάσας 12 πόντους με 10 ασίστ, ο Τζον Σούρνα επίσης 12 πόντους και ο Ίθαν Χαπ 11 πόντους με 10 ριμπάουντ. Από 10 πόντους σκόραραν Σιλβέν Λάντεσμπεργκ και Μπεν Λάμερς.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 44-49, 68-66, 86-86 (κ.δ.), 103-99 (παρ.)

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.