Χάποελ Τελ Αβίβ – Τσεντεβίτα 100-73: Πρεμιέρα μαγική κι ονειρεμένη (highlights)

«Σκόνη και θρύψαλα» έκανε η Χάποελ Τελ Αβίβ την Τσεντεβίτα Ολίμπια στην πρεμιέρα του EuroCup, καθώς τη συνέτριψε με το εκκωφαντικό 100-73 και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις ευρωπαϊκές τις διοργανώσεις.

Η ομάδα του Ντάνι Φράνκο με σημείο αναφοράς την φοβερή – κατά διαστήματα – άμυνα (οδήγησε τον αντίπαλο σε 23 λάθη) και πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές στην επίθεση, κυριάρχησε απόλυτα των Σλοβένων, φτάνοντας με εμφατικό τρόπο στην πρώτη νίκη της.

Οι Ισραηλινοί μπήκαν με… ορμή στο παιχνίδι και κατάφεραν από τα πρώτα λεπτά να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, αντλώντας τρομερή ενέργεια από τον κόσμο, που είχε δημιουργήσει φανταστική ατμόσφαιρα. «Έχτισαν» πολύ γρήγορα διψήφια διαφορά (21-11), όμως το πιο σημαντικό ήταν πως παγίωσαν τον ρυθμό τους.

Η Τσεντεβίτα προσπαθούσε να βρει λύσεις για να φανεί απειλητική, όμως η πραγματικότητα είναι πως δεν είχε τον τρόπο, πληρώνοντας πολύ ακριβά τα αβίαστα λάθη και τις αργές επιστροφές στην άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο ημίχρονο δέχτηκε περισσότερους από 20 πόντους σε κατάσταση αιφνιδιασμού και συνέχισε να κυνηγά διψήφιες διαφορές (46-36).

Με την εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου ο Στιούαρτ, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν ο μόνος που πάλευε επιθετικά για τους Σλοβένους, έφτασε γρήγορα τα τέσσερα φάουλ και η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι είχε ένα ακόμη πρόβλημα να διαχειριστεί. Την ίδια στιγμή η Χάποελ ανέβασε ακόμη περισσότερο την ένταση, έστειλε τη διαφορά στο +15 (60-45) και δεν κοίταξε ξανά πίσω.

Η τέταρτη περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Χάποελ να ελέγχει πλήρως την κατάσταση και να μην απειλείται επ’ ουδενί από τον αντίπαλο, φτάνοντας στη νίκη με την πρώτη 100αρα της σεζόν (100-73).

Πρώτος σκόρερ με 21 πόντους ο Μάνφορντ (είχε και 6 ασίστ), ακολούθησαν Χορντ και Γινάτ με 18, ενώ μάζεψαν και από 8 ριμπάουντ. Στους 15 σταμάτησε ο Μπράουν, που μοίρασε και 7 ασίστ. Για την Τσεντεβίτα Ολίμπια διασώθηκε ο Κομπς με 15 πόντους και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 48-36, 71-55, 100-73.

Αναλυτικά ΕΔΩ η στατιστική του αγώνα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.