Ρίτας Βίλνιους, Μπιλμπάο και Νταρουσάφακα στο BCL

Τρεις ομάδες που έχουν ήδη αφήσει το στίγμα τους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ θα συμμετάσχουν την επόμενη σεζόν στο Champions League. 

Τρεις ομάδες που έχουν ήδη αφήσει το στίγμα τους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ θα συμμετάσχουν την επόμενη σεζόν στο Champions League. 

O λόγος για τις Ρίτας Βίλνιους (Λιθουανία), Μπιλμπάο (Ισπανία) και Νταρουσάφακα (Τουρκία). 

Περισσότερα: 

Λιέτουβος Ρίτας: Επί χρόνια πιστή σε ένα άλλο μοντέλο, μία ομάδα που αποτελεί τον ένα από τους δύο, παραδοσιακά, ισχυρότερους πόλους του Λιθουανικού μπάσκετ. Επειτα από την περσινή διαδρομή της μέχρι τις 8 καλύτερες ομάδες του Eurocup, η Λιέτουβος για πρώτη φορά εντάσσεται στις διοργανώσεις της FIBA, εκδηλώνοντας έτσι την πίστη της, στο μοντέλο του BCL. 

Νταρουσάφακα: Η παρουσία των τούρκικων ομάδων στο BCL έχει αποτελέσει ισχυρό δείγμα γραφής και το παράδειγμα δε θα μπορούσε να αφήσει κανένα αδιάφορο. Ετσι, η ομάδα, που μετά από 11 χρόνια απουσίας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είχε την πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία της στην Ευρωλίγκα το 2015 θα ανήκει από την επόμενη σεζόν στην οικογένεια του BCL. Η Νταρουσάφακα αγωνίστηκε τρεις από τις τελευταίες πέντε σεζόν στην Ευρωλίγκα και μάλιστα πέρσι (18-19), ως νικήτρια του Eurocup. 

Μπιλμπάο: Στην Λίγκα ACB, πριν διακοπεί λόγω της πανδημίας, βρισκόταν στην 5η θέση. Συνολικά η ισπανική ομάδα, που με την παρουσία της στο εγχώριο πρωτάθλημα έχει στείλει μηνύματα ολικής επαναφοράς απά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στα μέσα της δεκαετίας και μάλιστα με πανίσχυρο προφίλ. Η Μπιλμπάο έχει οκτώ συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία είκοσι χρόνια, όλες στο Eurocup (τελευταία συμμετοχή το 2018) και μία στην Ευρωλίγκα (2011-12)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας