Προμηθέας – Ρίτας 78-76: Νίκη διά πυρός και σιδήρου (highlights)

Ο Προμηθέας τα βρήκε... σκούρα κόντρα στη Βίλνιους Ρίτας, όμως κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της με 78-76 στην Πάτρα και να κάνει το 2/2 στη φάση των ομίλων του BCL.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν βρέθηκε σε καλό επιθετικά βράδυ, έκανε πολλά λάθη, όμως ακόμη κι έτσι βρήκε τον τρόπο να φτάσει στη νίκη και να υπερασπιστεί την έδρα της.

Το παιχνίδι ήταν τρομερά αμφίρροπο καθ’ όλη τη διάρκεια του, με τον Προμηθέα να παρουσιάζει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, πράγμα που δεν του επέτρεψε να «χτίσει» διαφορά και να πάρει τον έλεγχο του ρυθμού.

Η Ρίτας όχι μόνο ήταν κοντά στο σκορ, αλλά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρέθηκε να προηγείται με διαφορά πέντε πόντων (46-51), με τον Προμηθέα πάντως να αντιδρά και να απαντά με επιμέρους 8-2 για το 54-53. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου οι Λιθουανοί έτρεξαν ένα σερί 9-0 και προηγήθηκαν 73-70, βάζοντας δύσκολα στους Πατρινούς.

Με κάτι παραπάνω από ένα λεπτό να απομένει για τη λήξη, βγήκε μπροστά ο Κάουαν και με προσωπικές του ενέργειες και διαδοχικούς πόντους έφερε τον Προμηθέα στο +3 (76-73). Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι πήγε στη… ρουλέτα των βολών, με τους Πατρινούς να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμοι και να φτάνουν στη νίκη με 78-76.

Λίνος Χρυσικόπουλος (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ) και Χάιμε Ετσενίκε (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι του Προμηθέα, ενώ πολύ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Άντονι Κάουαν, ειδικά στο φινάλε.

Για τη Ρίτας, που υποχώρησε στο 0-2, ο Τζάστιν Γκόραμ (20 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ) ήταν αυτός που ξεχώρισε.

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 37-37, 56-58, 78-76.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.