Περιστέρι-Τενερίφη 88-81: Πραγματικοί «πρίγκιπες» της δυτικής όχθης! (hls)

Τι και αν έπαιζε με την κάτοχο του τροπάιου Τενερίφη; Τι και αν είναι μία νέα ομάδα με έναν προπονητή που κάνει τα πρώτα του μπασκετικά βήματα; Το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη πραγματοποίησε το τέλειο παιχνίδι και έκανε με στυλ το 2/2 στο Basketball Champions League!

Ομάδα-όνειρο! Το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη έχει έρθει για να μείνει και να συναρπάσει τα πλήθη! Μετά την επικράτηση επί της Μπνέι Χασαρόν στην πρεμιέρα του Basketball Champions League (86-70), η ομάδα των δυτικών προαστίων της Αττικής έκαμψε την αντίσταση της Τενερίφης σχετικά εύκολα με 88-81. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Αλέξα Ραντάνοβ με 21 πόντους (8/13 σουτ εντός πεδιάς), ενώ σε εξαιρετική βραδιά βρέθηκαν για τους νικητές και οι Σιλβέν Φρανσίσκο (16 πόντους) και Μάρκους Ντένμον (16 πόντους). Για την Τενερίφη ο Μαρσελίνιο Χουέρτας ήταν καταπληκτικός με 17 πόντους και 9 ασίστ, ενώ 15 πόντους πρόσθεσε και ο Σάσου Σαλίν.

Αντίπαλος του Περιστερίου δεν ήταν όποιος και όποιος, καθώς η ισπανική ομάδα του κόουτς Βιντορέτα κατέκτησε πέρσι το τρόπαιο για δεύτερη φορά στη μικρή ιστορία του θεσμού. Παράλληλα, στο ρόστερ υπάρχουν αρκετά μεγάλα ονόματα με μακρά καριέρα στην Euroleague, όπως ο Άρον Ντόρνεκαμπ, ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, ο Γκιόργκι Σερμαντίνι και ο Σάσου Σαλίν. Μιλάμε άλλωστε για μία ομάδα που έχει αρχίσει την σεζόν με 4/4 στην ACB, έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων την «ευρωλιγκάτη» Μπασκόνια στην Βιτόρια.

Το παιχνίδι

Το Περιστέρι όμως δεν είχε όρεξη για αστεία και μπήκε από την αρχή του ματς με το πόδι πατημένο στο… γκάζι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά άγγιξε πολύ γρήγορα διψήφια τιμή (17-9), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα του «Ανδρέας Παπανδρεόυ» να γράφει 26-17 χάρη σε τρίποντο του Δημήτρη Μωραίτη στην εκπνοή.

Στην δεύτερη περίοδο η εξαιρετική επίθεση του Περιστερίου, έγινε ακόμη καλύτερη με τον Φρανσίσκο να αρχίζει να βρίσκει ρυθμό. Αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με «μαξιλαράκι» 14 πόντων (57-43), βάζοντας 31 πόντους σε ένα δεκάλεπτο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ισπανοί εξαπέλυσαν την αντεπίθεση τους, όπως ήταν φυσιολογικό, με «όπλο» την άμυνα. Το Περιστέρι, που είχε σκοράρει 26 και 31 πόντους αντίστοιχα στις δύο πρώτες περιόδους, «βραχυκύκλωσε», όμως κάποια μεγάλα καλάθια του Ραντάνοβ αλλά και η καλή αμυντική λειτουργία του επέτρεψαν να διατηρήσει την διαφορά σε καλά πλαίσια (71-62).

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν άψογα την υπέρ τους διαφορά και έφτασαν σχετικά άνετα στη μεγάλη νίκη, η οποία πανηγυρίστηκε έξαλλα στο «Ανδρέας Παπανδρέου». Μετά από μία κακή περσινή σεζόν συνολικά για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, Παναθηναϊκός, Περιστέρι, Προμηθέας και ΑΕΚ μοιάζουν αρκετά καλύτεροι, ενώ πάντα υπάρχει η «σταθερά» του Ολυμπιακού.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 57-43, 71-62, 88-81

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Περιστέρι – Τενερίφη 88-81 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Τα στιγμιότυπα του αγώνα”,”thumbnailUrl”:”https://i3thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMi8xMC8xOC8xOC8zOF80MV82MzRlZjJiMTEzYmViLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT3M18S”,”uploadDate”:”2022-10-18T18:43:05.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=3y8om249ji07mppg&playlistId=v-cnp9makqwlxd”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Οι εκλεκτοί στην κερκίδα

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλής Λιόλιος αλλά και οι πρώην συμπαίκτες του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική και πολύ καλοί του φίλοι, Θοδωρής Παπαλουκάς και Γιάννης Μπουρούσης έδωσαν το παρών στα δυτικά προάστια της Αττικής για να στηρίξουν την πρώτη προπονητική προσπάθεια ενός θρύλου του ελληνικού μπάσκετ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.