Γκουίν και… win

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στις νίκες στην προημιτελική σειρά των ελληνικών πλέι οφ, επικρατώντας με 88-57 στο «ΟΑΚΑ» του Ίκαρου Καλλιθέας. Πλέον το «τριφύλλι» θέλει ακόμη μία νίκη για να προκριθεί στα ημιτελικά. Θετικό ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Αρ Τι Γκουίν.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στις νίκες στην προημιτελική σειρά των ελληνικών πλέι οφ, επικρατώντας με 88-57 στο «ΟΑΚΑ» του Ίκαρου Καλλιθέας. Πλέον το «τριφύλλι» θέλει ακόμη μία νίκη για να προκριθεί στα ημιτελικά. Θετικό ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Αρ Τι Γκουίν.

Με ιδανικό τρόπο άρχισε το «τριφύλλι» τις υποχρεώσεις του στα πλέι οφ της Basket League, επικρατώντας με το εμφατικό 88-57 του Ίκαρου Καλλιθέας, μίας εκ των τριών ομάδων που τον κέρδισαν στην κανονική περίοδο. Πρώτο ματς με τη νέα του ομάδα έδωσε ο Αρ Τι Γκουίν, που σε 14.22 χρόνο συμμετοχής σκόραρε 12 πόντους, με 3/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ. Ο Αμερικανός φόργουορντ έδειξε καλά στοιχεία στο παιχνίδι του κι αν μπορέσει άμεσα να προσαρμοστεί, κρίνεται ικανός να βοηθήσει τους «πράσινους».

Ο χρόνος μοιράστηκε από τον Αργύρη Πεδουλάκη, ώστε να μην κουραστούν οι παίκτες που αναμένεται να τραβήξουν «κουπί» στη συνέχεια των πλέι οφ αλλά και να πάρουν χρόνο συμμετοχής και οι δύο νέοι παίκτες. Ο Ραμέλ Κάρι σκόραρε, ειρήσθω εν παρόδω, 11 πόντους με 4/6 δίποντα, ενώ μοίρασε και 2 ασίστ. Για τον Ίκαρο του Γιώργου Καλαφατάκη πρώτος σκόρερ μόνος παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Γιαννακίδης με 17 και 5/10 τρίποντα. Ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων άρχισε «ζεστός», με 4/5 τρίποντα, αλλά στη συνέχεια δεν είχε αντάξια ποσοστά ευστοχίας. Οι δύο ομάδες θα δώσουν το δεύτερο ματς, στην έδρα του Ίκαρου, την Παρασκευή (24/5) στις 17.00.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι φιλοξενούμενοι έμειναν σχετικά κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αν και από την πρώτη περίοδο ο Παναθηναϊκός ανέπτυξε διψήφια διαφορά πόντων (29-18). Το ημίχρονο έληξε 49-36, με τη δεύτερη και την τρίτη περίοδο να είναι το διάστημα που οι γηπεδούχοι άνοιξαν τη διαφορά «τρέχοντας» επί μέρους σκορ 16-9 και 23-12 αντίστοιχα. Χαρακτηριστικό του τρόπου που έπαιξε ο Παναθηναϊκός είναι πώς δεν χαλάρωσε λεπτό ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά, με αποτέλεσμα να φθάσει και την τελική διαφορά στο +31! Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έμεινε στο παρκέρ 19.09 για το «τριφύλλι», έχοντας 9 πόντους με 3/3 τρίποντα, 8 ασίστ αλλά και 6 λάθη, ενώ πρώτος σκόρερ των «πράσινων» ήταν ο Γκιστ με 17 πόντους (3/4 δίποντα και 3/5 δίποντα) και 7 ριμπάουντ.

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Κάρι 11, Ματσιούλις 8, Ούκιτς 8, Λάσμε 10, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 17, Γκουίν 12, Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος 3, Σκορδίλης.

Ίκαρος Καλλιθέας (Γιώργος Καλαφατάκης): Στρναντ 3, Μακ Νάιτ, Βρκιτς 7, Καρακωνσταντάκης, Φαγιέ 5, Γκίμπσον 8, Γιαννακίδης 17, Αγαδάκος, Μίτσιαλος, Σίμτσακ 8, Αλάμπι 9, Θεολογίτης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.