“Περπατώντας” ο Ολυμπιακός

Oι "ερυθρόλευκοι" δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της Καβάλας στο -κεκλεισμένων των θυρών- ΣΕΦ.

Με τον Γιάννη Μπουρούση να οδηγεί την επίθεση του Ολυμπιακού (19π.), στην επιστροφή του Ελληνα σέντερ μετά το μυϊκό πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε στη μέση, και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να πατάει και πάλι παρκέ από τις 25 Αυγούστου, όταν και υποβλήθηκε σε εγχείρηση στη μέση (δισκοκοίλες), οι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της Καβάλας στο -κεκλεισμένων των θυρών- ΣΕΦ.

Το σύνολο του Ντούσαν Ιβκοβιτς πέρασε ένα ήρεμο απόγευμα απέναντι στην Ενωση, την οποία και νίκησε 81-60 (με τρίποντο στην εκπνοή από τον Βασιλόπουλο), σε αγώνα για την 11η ημέρα, και πλέον επικεντρώνεται στο ντέρμπι της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου ο νικητής θα αποσπαστεί μόνος στην κορυφή.

Μοναδικός «πονοκέφαλος» που δημιουργήθηκε στον Ολυμπιακό από τη σημερινή αναμέτρηση ο τραυματισμός του Κέσελ στο 2ο λεπτό, όταν υπέστη διάστρεμα και αποχώρησε για τα αποδυτήρια, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάστασή του.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μόλις ένα δεκάλεπτο, το πρώτο, για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» με «βομβαρδισμό» από τα 6.75 (3/3) δια χειρός Τεόντοσιτς, Χαλπερίν και Μπουρούση έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 17-4 και από το 7-6 του 5ου λεπτού έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +14 (24-10). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στη δεύτερη περίοδο, καθώς οι γηπεδούχοι, με εξαιρετική άμυνα και ελέγχοντας ριμπάουντ και ρυθμό, κατάφεραν να κρατήσουν τη διαφορά και να μην απειληθούν από τις ενέργειες των Παλάσιο, Γιόροβιτς. Οι δύο ομάδες πήραν το δρόμο για τα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό στο +19 (43-24).

Το χειροκρότημα όσων βρέθηκαν στο ΣΕΦ κέρδισε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, όταν ο έμπειρος φόργουορντ ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα στο τρίτο δεκάλεπτο και πάτησε παρκέ μετά από αποχή περίπου επτά μηνών. Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν τον γρήγορο ρυθμό που είχαν επιβάλει και στο 27΄ η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +25 (56-31). Με τη λήξη του δεκαλέπτου η Καβάλα, εκμεταλλευόμενη μία χαλάρωση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ολοκλήρωσε ένα επιμέρους σκορ 14-4 με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Παλάσιο, μείωσε σε 60-45, αλλά μέχρι εκεί… Σπανούλης και Παπαλουκάς επανέφεραν την ηρεμία στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού και οι γηπεδούχοι, χωρίς να ιδρώσουν, έφτασαν σε μία άνετη νίκη με 81-60.

Τα δεκάλεπτα: 24-10, 43-24, 60-45, 81-60
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ταβουλαρέας, Ανδρικόπουλος, Ταρενίδης Στ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ιβκοβιτς): Παπαλουκάς 9, Νεστέροβιτς 6, Γκόρντον 7, Σπανούλης 3, Βασιλόπουλος 4 (1), Μπουρούσης 19 (3), Κέσελ 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 7, Χαλπερίν 8 (2), Παπανικολάου 5, Ερτσεγκ 7, Τεόντοσιτς 3 (1).
ΚΑΒΑΛΑ (Δημήτρης Πρίφτης): ΜακΙντος 4, Παλάσιο 12 (1), Κοστόφ 1, Χαφ 4, Παπανικολάου 3, Σιμονς 6, Γεωργάκης 4, Γιόροβιτς 18 (3), Καραποστόλου, Αγγελόπουλος 8.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.