Αιώνιοι φίλοι Ντούντα και Ζοτς

Φίλοι για πάντα δηλώνουν Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρά την την αιώνια αντιπαλότητα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στα γήπεδα του μπάσκετ -και όχι μόνο. Φίλοι για πάντα δηλώνουν Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρά την την αιώνια αντιπαλότητα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στα γήπεδα του μπάσκετ -και όχι μόνο.

Οι δυο προπονητές και … κουμπάροι έδωσαν συνέντευξη στην Καθημερινή. Ιδού τα σημαντικότερα κομμάτια της.

«Η καλή μας σχέση με τον Ζέλικο μπορεί να βοηθήσει, έτσι ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ. Ξέρω ότι ακούγεται σαν όνειρο. Οι αγώνες πρέπει να είναι σαν μία παράσταση. Μεταξύ μας θα είναι σαν μία παρτίδα σκάκι» δήλωσε ο Ιβκοβιτς για να προσθέσει ο Ομπράντοβιτς. «Δεν είναι παιχνίδι Ίβκοβιτς εναντίον Ομπράντοβιτς. Αναμετρώνται οι ομάδες μας. Εμείς είμαστε φίλοι για πάντα».Οι δυο φίλοι διαφωνούν ωστόσο στο τρόπο αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα, «Ο Ζέλικο είχε πει ότι στο πρώτο μπουκάλι που θα πέσει μέσα στο γήπεδο θα πάρει την ομάδα και θα φύγει. Εγώ διαφωνώ. Είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τους παίκτες μας. Η ευθύνη είναι αλλού» είπε ο Ίβκοβιτς. «Αυτές οι συζητήσεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Δεν θέλω να ξαναμιλήσουμε για επεισόδια ποτέ ξανά. Μόνο για μπάσκετ. Στο ΟΑΚΑ θα ζητήσω κόσμια συμπεριφορά» απάντησε ο Ομπράντοβιτς. Για τον Σπανούλη και το σέρβικο λόμπι, οι δυο προπονητές τόνισαν: ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι αναμφίβολα ένας πολύ καλός παίκτης».ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: «Είναι αλήθεια ότι γνωρίζω τα πάντα για τον Βασίλη. Πιστεύεις όμως ότι ο Ντούντα δεν ξέρει τα πάντα για τους παίκτες μου; Αυτή είναι δουλειά μας. Πρέπει να βρούμε απλώς τον τρόπο να κερδίσουμε». ΙΒΚΟΒΙΤΣ: «Ενα βράδυ είχαμε μαζευτεί μία παρέα Σέρβων: Μπάγεβιτς, Μάλκοβιτς, Σάβιτς και Σάκοτα. Την επόμενη μέρα διάβαζα πρωτοσέλιδα για σερβικό λόμπι. Κι εγώ ήμουν ο αρχηγός! Η διαφορά είναι ότι οι Σέρβοι είμαστε ενωμένοι. Είναι φιλοσοφία ζωής αυτό».

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: «Έχω βοηθήσει πολύ κόσμο όταν μου το ζήτησε. Αυτή είναι η νοοτροπία μου στη ζωή. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Η επιτυχία φέρνει ζήλια. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί, ειλικρινείς και τίμιοι στη ζωή». Για την οικονομική κρίση στη χώρα μας, είπαν: IBKOBITΣ: «Εγώ δεν θα είχα φύγει ποτέ από τη χώρα μου αν δεν υπήρχε οικονομική ανάγκη. Έβλεπα ότι το κράτος θα χωριζόταν και θα γινόταν πόλεμος. Δούλεψα, κέρδισα κάποια χρήματα, όμως η ζωή μου δεν έχει αλλάξει. Στην Ελλάδα ήρθα το 1980 επειδή ο μεγαλύτερος γιος μου είχε βρογχικό άσθμα και έπρεπε να πάμε σε καλύτερο κλίμα. Δέχτηκα τότε την πρόταση του Αρη. Στην Ελλάδα μου αρέσει ο κόσμος, η λαϊκή σας μουσική, η ευαισθησία που έχετε. Δεν είναι εύκολο να καταλάβεις τον Ελληνα. Η Ελλάδα θα ξεπεράσει αυτήν την κατάσταση».ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ:«Ο κόσμος πρέπει να ζήσει διαφορετικά τώρα. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να έχουμε πίστη ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Την Ελλάδα την αγαπάω πολύ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.