Γλύτωσε το… Δράμα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά, όμως τελικά κατάφερε μετά από πολύ κόπο να κάμψει την αντίσταση (60-63) του ΚΑΟΔ και να πετύχει την τέταρτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα της Α1. Εξαιρετικός ο Διαμαντίδης, ο οποίος πέτυχε καθοριστικά καλάθια και τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά, όμως τελικά κατάφερε μετά από πολύ κόπο να κάμψει την αντίσταση (60-63) του ΚΑΟΔ και να πετύχει την τέταρτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα της Α1. Εξαιρετικός ο Διαμαντίδης, ο οποίος πέτυχε καθοριστικά καλάθια και τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν αποσυντονισμένοι και υπέπεσαν σε 23 λάθη, ενώ είχαν και τραγικά ποσοστά από την περιφέρεια (5/25 τρίποντα).

Ο Παναθηναϊκός με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη στην αρχική του πεντάδα προσπάθησε από το ξεκίνημα του ματς να χτυπήσει στη ρακέτα και να βρει εύκολα καλάθια. Από την άλλη πλευρά, ο ΚΑΟΔ εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των «πρασίνων» και κατάφερε να προηγήθη στο σκορ 9-7. Η απάντηση των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν άμεση και με επιμέρους σκορ 6-1 μπήκαν και πάλι μπροστά στο σκορ. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» να προηγούνται 19-17.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και με επιμέρους σκορ 11-2 αύξησε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (19-30). Οι Δραμινοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και με μπροστάρη τον Πάλμερ κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά (27-32). Η ατυχία όμως χτύπησε την πόρτα των γηπεδούχων ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν ο Σταμάτης Μπένας προσγειώθηκε άσχημα στο παρκέ και γύρισε το αριστερό του πόδι, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη με μπροστάρη τον Νόουλς κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα πολλά λάθη του Παναθηναϊκού και να μειώσουν στους δύο πόντους (34-36). Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Διαμαντίδης και έκανε το 34-41 πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση της τρίτης περιόδου. Ο ΚΑΟΔ όμως δεν το έβαλε κάτω και με συνεχόμενους πόντους κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα (48-47) με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε «θρίλερ». Ο ΚΑΟΔ μπήκε δυνατά και με επιμέρους σκορ 6-2 πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (54-49). Η απάντηση των «πρασίνων» ήταν άμεση, αφού με συνεχόμενους πόντους των Διαμαντίδη και Ματσιούλις πήραν εκ νέου το προβάδισμα (56-57). Ένα λεπτό πριν το τέλος ο Ιωάννου από τη γραμμή των βολών ισοφάρισε σε 59-59, όμως ο Σχορτσανίτης με καλάθι δύο πόντων έδωσε και πάλι το προβάδισμα (59-61) στον Παναθηναϊκό. Στην επόμενη φάση οι Δραμινοί έκαναν φάουλ στον Πάνκο και εκείνος από τη γραμμή των βολών έγραψε το τελικό 60-63.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 27-32, 48-47, 60-63

ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σλαφτσάκης 2, Νόουλς 13(1), Καλαϊτζίδης, Ακεψιμαϊδης, Μπένας 2, Μισέλ 6. Κάρτερ 3, Κακαρούδης 16, Ντέιλ 6(2), Ζάρας, Ιωάννου 3, Πάλμπερ 9.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 12, Μπράμος 5(1), Πάνκο 10, Ματσιούλις 9(1), Λάσμε 2, Διαμαντίδης 17(3), Κίτσεν 4, Ξανθόπουλος 2, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης 2.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.