Επιστροφή στην κανονικότητα με Χρυσικόπουλο για φίλημα

Για λιγότερο από δυο περιόδους ίσως η εικόνα του αγώνα Κύμη – ΠΑΟΚ να μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ισορροπημένη.

Για λιγότερο από δυο περιόδους ίσως η εικόνα του αγώνα Κύμη – ΠΑΟΚ να μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ισορροπημένη. Από τα μέσα της δεύτερης όμως και ειδικά στην τρίτη μ’ επιμέρους σκορ 7-26, με μπροστάρη τον Λίνο Χρυσικόπουλο (σ.σ. 29π. ρεκόρ καριέρας), ο «Δικέφαλος» πάτησε γκάζι και δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω του φτάνοντας στο τελικό 73-90. Μια σημαντικότατη νίκη, την οποία ο «Δικέφαλος» είχε τεράστια ανάγκη προκειμένου ν’ αναστηλώσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή του μετά τον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ για το FIBA Champions League κι ενόψει της δεύτερης – μεταξύ τους – αναμέτρησης την προσεχή Τετάρτη.
Ο αγώνας ξεκίνησε ισορροπημένα ανάμεσα στις δυο ομάδες και μ’ ένα απρόοπτο, αφού – σχεδόν – δυό λεπτά μετά το τζάμπολ υπήρξε διακοπή λόγω προβλήματος στα χρονόμετρα του γηπέδου. Η Κύμη προσπάθησε να μπει επιθετικά, να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της πιέζοντάς τον ασφυκτικά σε όλο το γήπεδο και προς στιγμήν έδειξε το πλάνο της να δουλεύει. Ωστόσο, δεν είχε τις ανάλογες λειτουργίες ανασταλτικά όπως φάνηκε για να το υποστηρίξει. Αργά αλλά σταθερά ο ΠΑΟΚ και με τον Τζέφερσον, αποτίναξε τη … νωθρότητα που φάνηκε αρχικά να τον διακρίνει και με τον Χρυσικόπουλο να πρωταγωνιστεί σε κρίσιμες στιγμές άρχισε να ξεμακραίνει στο σκορ.
Καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου «έσπαζαν» την πίεση φτάνοντας μ’ ευκολία στο αντίπαλο καλάθι. Την ίδια στιγμή διόρθωσαν τα κακώς κείμενα στην άμυνά τους, εξαφάνισαν τους πλέον επικίνδυνους Αμερικανούς της Κύμης κι αξιοποίησαν πλήρως την εκτελεστική τους δεινότητα από την περιφέρεια όσες φορές βρήκαν μπροστά τους οργανωμένη άμυνα. Η πίεση άλλαξε χέρια οδηγώντας τους γηπεδούχους σε δώδεκα λάθη σε μια στιγμή που οι ίδιοι είχαν λιγότερα από τα μισά. Λογικό κι επόμενο το ημίχρονο να ολοκληρωθεί 24-46.
Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τον ΠΑΟΚ, που μ’ επιμέρους σκορ 7-26 και την Κύμη να εκτελεί από τη γραμμή του τριπόντου με ποσοστό ευστοχίας μόλις 11% ουσιαστικά τελείωσε το ματς νωρίς, ξεπερνώντας και προβλήματα που δημιουργήθηκαν όπως τα φάουλ των ψηλών του Τζέφερσον και Γκάρετ. Στην τέταρτη περίοδο η ομάδα του Ισίδωρου Κουτσου, έβγαλε – τελικώς – αντίδραση σε συνάρτηση με τη χαλάρωση των αντιπάλων τους πετυχαίνοντας να κλείσουν το ματς στο 73-90, με δεδομένη την ανάγκη περισσότερων πραγμάτων στο άμεσο μέλλον προκειμένου ν’ απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Διαιτητές
Τάσος Μάνος, Δημήτρης Τζαφλέρης, Ανδρέας Βαρδάλος
Τα δεκάλεπτα: 19-22, 15-24, 7-26, 32-18


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.