Κολοσσός-Παναθηναϊκός 74-79: Νίκη… δια πυρός και σιδήρου με «εξωγήινο» Γκριγκόνις (highlights)

Η εξαιρετική εμφάνιση του Μάριους Γκριγκόνις οδήγησε τον Παναθηναϊκό AKTOR σε μία δύσκολη νίκη κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου.

Ο Κολοσσός Ρόδου υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό AKTOR για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου γύρου της Stoiximan Basket League.

Οι Ροδίτες παρουσίασαν εξαιρετικό μπάσκετ ανά διαστήματα και κατάφεραν να βάλουν ιδιαίτερα… δύσκολα στο σύνολο του Εργκίν Αταμάν, που εν τέλει βρήκε τη λύση χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους και 7/8 σουτ εντός παιδιάς και 6/6 τρίποντα.

Ο Λιθουανός άσος, έβαλε φαρδιά πλατιά την… υπογραφή του στη νίκη του «τριφυλλιού» και με δίκα του τρίποντα στο τέλος σφράγισε την 22η νίκη της σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ισχνό… πράσινο προβάδισμα στο πρώτο μέρος

Ο Κολοσσός έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στη Ρόδο και κατάφερε να προβάλλει σοβαρή αντίσταση στον Παναθηναϊκό AKTOR και να παραμείνει κοντά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση στο γρήγορο ξέσπασμα και προβάδισμα των «πράσινων» (13-5) με τρία τρίποντα σε λιγότερο από δύο λεπτά και διατηρήθηκαν σε απόσταση… αναπνοής.

Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν ήταν «καυτό» πίσω από τη γραμμή των 6,75 στην πρώτη περίοδο και τελείωσε αυτή με πέντε εύστοχα τρίποντα. Ο Κολοσσός απάντησε με μεγάλη ευστοχία μέσα από τη γραμμή, αφού τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 63% στα δίποντα και συνολικά 52% στα σουτ εντός παιδιάς.  

Το πολύ μοιρασμένο πρώτο μέρος έληξε με τις δύο ομάδες να μετρούν από 8 ασίστ και 7 και 8 λάθη, αντίστοιχα. Το «μελανό» σημείο των γηπεδούχων αποτέλεσε η γραμμή της… φιλανθρωπίας. Η ομάδα του Κούρα Σεγκούρα μέτρησε μόλις 4 εύστοχες ελεύθερες βολές σε 12 προσπάθειες. 

Κορυφαίοι του πρώτου μέρους για τις δύο ομάδες, οι Γκριγκόνις και Σίτου με 10 πόντους έκαστος. 

Με Γκριγκόνις «οδηγό», για τη νίκη-θρίλερ

Με γρήγορο σερί 8-0 ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός AKTOR. Ο Κολοσσός βρήκε απάντηση με δικό του επιμέρους σκορ 10-1 και δεν άφησε τους «πράσινους» να ξεφύγουν. Οι Ροδίτες διατήρησαν την εξαιρετική τους εικόνα στη συνέχεια και κατάφεραν να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά με πέντε πόντους (62-57) χάρη σε τρίποντο του, εξαιρετικού σε αυτό, Περάντες στην… εκπνοή. 

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος είχε έντονο άρωμα… ντέρμπι και όλα έδειχναν πως θα οδηγηθούμε σε ένα φινάλε… θρίλερ. Με εύστοχο σουτ τριών πόντων, ο Γκριγκόνις, έδωσε το πρώτο προβάδισμα στο Παναθηναϊκό AKTOR σε αυτήν, 4 και 18 πριν τη λήξη. Ο Λιθουανός βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και με ένα απίθανο τρίποντο περίπου δύο λεπτά μετά, απάντησε το δίποντο του Μπράινκοβιτς και έγραψε το 73-71.

Στην ακριβώς επόμενη επίθεση, οι Ροδίτες πήραν τη σκυτάλη, ευστόχησαν σε σουτ τριών πόντων και ανέκτησαν το προβάδισμα. Ο Ναν είχε αυτή τη φορά την απάντηση και ο Παναθηναϊκός AKTOR ανέκτησε τα ηνία του αγώνα, με περίπου ένα λεπτό να απομένει. Η επόμενη άμυνα των «πράσινων» ολοκληρώθηκε με επιθετικό φάουλ του Μπράινκοβιτς στον Λεσόρ, που πήγε στη γραμμή, ευστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές και ανέβασε τη διαφορά στους τρεις πόντους (77-74). Στη συνέχεια, ο Κολοβέρος αστόχησε σε ελέυθερο σουτ τριών πόντων, έχασε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια και ουσιαστικά… έγειρε την πλάστιγγά οριστικά υπέρ των φιλοξενούμενων.

Κορυφαίος της αναμέτρησης για τους νικητές ήταν ο Γκριγκόνις με 23 πόντους, ενώ για τους Ροδίτες με 16 και 7 ασίστ τελείωσε ο Περάντες.

Τα δεκάλεπτα: 22-24, 15-16, 25-17, 12-22.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.