ΑΕΚ-Μαρούσι 91-89: Το buzzer beater του Κουζμίνσκας «πάγωσε» τους 40 πόντους του Χιλ (highlights)

Συναρπαστικό παιχνίδι που εξελίχθηκε σε...υπόθεση των ξένων παικτών στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

«Θρίλερ» με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, έγινε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και η ΑΕΚ “λύγισε” (91-89) με buzzer beater του Κουζμίνσκας στα 1”2 το αξιόμαχο Μαρούσι που κέρδισε τα εύσημα για την διάρκεια της απόδοσης του, παρά την ήττα για την 10η αγωνιστική της Basket League.

Η ΑΕΚ που δεν είχε Μακ Λέμορ και Φλιώνη, παρουσιάστηκε κουρασμένη σ’ ένα ακόμα παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος, προερχόμενη από ευρωπαϊκή υποχρέωση και την αήττητη πορεία της σε 5 αγώνες του BCL και ενώ το Μαρούσι είχε μελετήσει άριστα την αντίπαλο του και έπαιξε…άφοβα.

Στα 75 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη, ο Τίλμαν διαμόρφωσε με floater το 85-80, ενώ είχαν προηγηθεί λει απ του ίδιου παίκτη (81-79) και δυο βολές του Μακ Ρέι (83-80). Στα 57” ο Χιλ σκόραρε τρείς πόντους (85-83), ο Κουζμίνσκας πέτυχε το 87-83. Στα 28” ο Χιλ και πάλι με 3/3 βολές, έφτασε τους 37 πόντους και το Μαρούσι ήταν “κολλημένο” στην…πλάτη των γηπεδούχων. Ο Ράντλ στα 6” έδωσε στην ΑΕΚ και πάλι προβάδισμα 3 πόντων (89-86), αλλά ο “εξωγήινος” Χιλ με 3ποντο (40 π.) από τα 10 μέτρα και διαγώνια θέση, ισοφάρισε (89-89).

Δεκατρείς φορές στο πρώτο ημίχρονο, το σκορ του αγώνα, είχε εναλλαγές για το προβάδισμα από την ΑΕΚ και το Μαρούσι, ως αποτέλεσμα της επιθετικής πολυφωνίας που είχαν οι γηπεδούχοι και οι φιλοξενούμενοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ξένοι παίκτες της ΑΕΚ και του Αμαρουσίου είχαν αναλάβει… εγωιστικά, αλλά και λόγω δεδομένων ικανοτήτων να ηγηθούν στη παραγωγή του σκορ. Στις περισσότερες επιθέσεις, οι ξένοι παίκτες ήταν οι εκτελεστές των συστημάτων. Το παιχνίδι κύλησε φάση-φάση, με καμία από τις ομάδες να αποκτά μεγαλύτερο προβάδισμα των 4 πόντων.

Δεκάλεπτα: 24-22, 49-45, 65-67, 91-89

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας