Μπουρούσης: «Θέλω να παίξω στην Εθνική Ομάδα… αύριο»

Όταν μιλάει ο Γιάννης Μπουρούσης βγάζει ειδήσεις, διηγείται ενδιαφέρουσες ιστορίες και αποκαλύπτει πράγματα.

Αυτό έκανε ξανά, μιλώντας στη Δώρα Παντέλη, όπου αναφέρθηκε στην οδηγία του Παναγιώτη Γιαννάκη να μη σουτάρει, στο ΝΒΑ και πόσο κοντά έφτασε να αγωνιστεί στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στην Εθνική Ομάδα και σε πολλά άλλα. 

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπουρούσης μίλησε σε εκπομπή με χορηγό τη Novibet:

Για την πρώτη του επιτυχία με την ΑΕΚ: «Θεωρώ επιτυχία πως έπαιξα την παρθενική μου χρονιά στα playoffs απέναντι με τον Παναθηναϊκό. Μου έδινε κίνητρο συνέχεια…»

Για την αποτυχία: «Όταν χάνεις έναν τίτλο. Όπως έχασα το σουτ στο Final-4 απέναντι στον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσα να το βάλω. Θα ήθελα να το πετύχω, θα έπρεπε να ήμουν πιο έτοιμος».

Για την αλλαγή στην καριέρα του: «Επαγγελματίας έγινα με το που έφυγα στο εξωτερικό. Με το που έφυγα από την Ελλάδα και πήγα στο Μιλάνο. Έξω σκέφτεσαι μόνο το μπάσκετ. Στην ΑΕΚ ανδρώθηκα. Στον Ολυμπιακό βελτιώθηκα σαν παίκτης και έκανα “όνομα” στην Ευρώπη. Αυτή η νοοτροπία στην Ελλάδα, η κόντρα, ο κόσμος έχουν απαιτήσεις. Έχεις περισσότερο άγχος και πίεση και ήταν πολύ κουραστικό και ψυχοφθόρο. Δε σε αφήνουν να ξεφύγεις. Στο εξωτερικό πας κάνεις τη δουλειά σου και είσαι αποκλειστικά μόνο για το μπάσκετ».

Για το αν σνομπάρουν οι Έλληνες παίκτες τις “μικρές” ομάδες: «Αν δεν μπορείς να παίξεις ούτε στην Καρδίτσα, δεν μπορείς να παίξεις… πουθενά! Στον Ολυμπιακό δεν έπαιζα τους τρεις πρώτους μήνες. Πήγα στον μάνατζέρ μου και του είπα θέλω να φύγω. Υπήρχε ομάδα που με ήθελε. Ήρθαν τα πράγματα έτσι όμως, που έπαιξα στον Ολυμπιακό τελικά».

Για το παιχνίδι του: «Μεγάλο σχολείο ο Βούιτσιτς. Ο κόουτς Γιαννάκης δε με άφηνε να σουτάρω».

Για την Εθνική ομάδα: «Αν δεν ήμουν πρόεδρος θα σου έλεγα θέλω να παίξω στην Εθνική ομάδα… αύριο. Είναι μεγάλη μου τιμή που φόρεσα αυτή τη φανέλα. Έχω γνωρίσει μεγάλες αποτυχίες. Αισθάνομαι αποτυχημένος τα τελευταία χρόνια με την Εθνική. Προσπάθησα να πετύχω κάτι. Πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά στην Εθνική ομάδα. Έχουμε αφήσει πολλά καλοκαίρια για να παίξουμε μαζί της. Ήμουν πολύ τυχερός που βρισκόμουν στην αποστολή το 2005 και πανηγύρισα το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ στην πρώτη μου συμμετοχή. Δεν έπαιζα. Είναι χαρά, υγεία και αγάπη να προχωράμε και να παίζουμε με την Εθνική».

Για το αν έχει μετανιώσει κάτι στην καριέρα του: «Το 2009 είχα ραντεβού με τον Πόποβιτς. Μου δίνουν συμβόλαιο και λέω “όχι” και μένω στον Ολυμπιακό. Ο λόγος που δεν πήγα στο ΝΒΑ ήταν γιατί θυμόμουν το χειρουργείο στο πόδι μου. Φοβόμουν να πάω και να περάσω τις ιατρικές εξετάσεις. Μετά τη Βιτόρια έχω πρόταση από τους Γουόριορς. Ήταν το μίνμουμ. Πολύ λίγα τα λεφτά. Δεν ήθελα να πάρω το ρίσκο και να με κόψει σε ένα μήνα. Εκείνη την εποχή πριν υπογράψω στον Παναθηναϊκό, παιζόταν να πάω στους Ατλάντα Χοκς. Ήθελαν να διώξουν τον Σπλίτερ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Μου έδιναν εγγυημένο συμβόλαιο. Ναι θα πήγαινα, αλλά έτσι τα έφερε η ζωή και δεν πήγα… Από την στιγμή που δεν δοκίμασα να πάω δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο!»

Για τους συμπαίκτες που είχε: «Ήμουν τυχερός που συνεργάστηκα με τόσους θρύλους. Από τον Διαμαντίδη στον Παπαλουκά και τον… Μάικ Τζέιμς. Όλοι με έκαναν καλύτερο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.