Προμηθέας-ΑΕΚ 80-81: «Αγκάλιασε» την 3η θέση-Αποχώρησε συγκινημένος ο Γιατράς (vid)

Η ΑΕΚ προηγείται με 2-1 νίκες, ανέτρεψε το πλεονέκτημα έδρας του Προμηθέα και χρειάζεται μια ακόμα νίκη στα δυο επόμενα παιχνίδια για να κατακτήσει την 3η θέση των play offs στο πρωτάθλημα της Basket League.

Η αμυντική προσήλωση των παικτών του Προμηθέα και της ΑΕΚ, απόντος ισχυρού κινήτρου στον μικρό τελικό των play offs, έμεινε στα…αζήτητα του τρίτου αγώνα, στην Πάτρα και η «Ένωση που ήταν καλύτερη στην επίθεση, νίκησε τους γηπεδούχους και στο τέταρτο παιχνίδι, την Τετάρτη (9/4), θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει την 3η θέση, αν επικρατήσει για τρίτη φορά του αντιπάλου της.

Τα δυο «κανόνια» της ΑΕΚ (Μέικον) και του Προμηθέα (Κλαβέλ) που είχαν σκοράρει, αντίστοιχα, 48 και 45 πόντους, στον προηγούμενο, δεύτερο αγώνα στο ΟΑΚΑ, δεν είχαν τα ίδια…κέφια και ιδιαίτερα ο πρώτος, δεν πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες και η παραγωγή του στο σκορ, ήταν ελάχιστη. Προφανώς, ο Μέικον έχει δείξει τις πραγματικές δυνατότητες τους και σήμερα (6/6), έδειξε ότι έκανε… «αγγαρεία» στα 20 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε από τον Βαγγέλη Αγγέλου. Στο φινάλε του αγώνα (3′ 7”), όμως, ο Ντάριλ Μέικον με δυο εύστοχες βολές από τις τρείς που εκτέλεσε, διαμόρφωσε και το αποτέλεσμα της νίκης.

Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, το σκορ κυμάνθηκε με εναλλαγές και με μεγαλύτερη διαφορά τους 4 πόντους, αλλά στις αρχές της τελευταίας περιόδου και μόνο από την επιμέλεια των παικτών και των δυο ομάδων στα επιθετικά καθήκοντα τους, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 62-72 στο 33′.

Ο Προμηθέας είχε τα αποθέματα, παρά τις τρείς σημαντικές απουσίες, να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης και χάριν σε άμυνας ζώνης, βρήκε καλύτερο ρυθμό και στο 36′, μείωσε σε 72-75.

Στα39” πριν από την λήξη, προσπέρασε με 78-77 με τον Κλαβέλ να το έχει πάρει προσωπικά στην επίθεση και την ΑΕΚ στα 27” να ανακτά το προβάδισμα μετά από μια περιπετειώδη φάση και καλάθι του Γκίκα. Ο Γκραντ στα 14” έκανε το 80-79, όπως είχε σχεδιαστεί στο τάιμ άουτ να κάνει αυτός την επίθεση.

Στα 3,7” οι διαιτητές καταλόγισαν φάουλ του Χριστοδούλου πάνω σε προσπάθεια του Μέικον και αφού είχε να δώσει ένα ο Προμηθέας και ο Αμερικάνος εκτέλεσε εύστοχα τις δυο πρώτες, αστόχησε στην τρίτη και και έκρινε το ματς.

Το φάουλ που δόθηκε στον Μέϊκον σε σουτ τριών πόντων στα 3′ 77” πριν από την λήξη:

Ο τεχνικός του Προμηθέα, συγκινημένος στις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ, δήλωσε ότι αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του στον πάγκο του Προμηθέα και σε παιχνίδι στην Πάτρα. Έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την πατρινή ομάδα, ύστερα από έξι χρόνια παρουσίας και αν ο Προμηθέας ηττηθεί στο τέταρτο παιχνίδι του μικρού τελικού, δεν θα επιστρέψει στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ως προπονητής της ομάδας που ταύτισε, μέχρι τώρα, την πορεία του στους πάγκους.

«Ακόμα κι αν το σώμα μου δεν είναι εδώ, θα είναι η σκέψη μου είπε χαρακτηριστικά ο Γιατράς.

Η δήλωση του προπονητή του Προμηθέα:

Τα δεκάλεπτα; 19-16, 40-42, 60-64, 80-81

Η στατιστική: https://livestats.dcd.shared.geniussports.com/u/ESAKE/1887875/bs.html


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.