Λεκλέρ: “Ήμουν πολύ άπληστος και πλήρωσα το τίμημα”

Ο Σαρλ Λεκλέρ χαρακτήρισε τον εαυτό του ως άπληστο, ύστερα από την ολοκλήρωση του Grand Prix στην Ίμολα.

Ένα λάθος του Σαρλ Λεκλέρ κόστισε στον πιλότο της Ferrari τρεις θέσεις και το πόντιουμ. Ο Μονεγάσκος στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Σέρχιο Πέρεθ και να ανέβει στην δεύτερη θέση της κατάταξης έκανε τετ-α-κε, έπεσε πάνω στις μπαριέρες και χάλασε το ρύγχος της F1-75.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνει δεύτερο πιτ-στοπ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να πέσει από τρίτος στην ένατη θέση. Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος Οδηγών κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και να βρεθεί στην έκτη θέση αλλά δε δίστασε να αναφερθεί με σκληρά λόγια στον εαυτό του και την απληστία του.

“Είναι πολύ κρίμα. Ό,τι κι αν συνέβη πριν από το τετ-α-κε, είναι λεπτομέρεια και είναι μέρος των αγώνων. Όμως πιστεύω ότι το τετ-α-κε δε θα έπρεπε να είχε συμβεί σήμερα. Η 3η θέση ήταν η καλύτερη που θα μπορούσα να είχα πετύχει. Δεν είχαμε την ταχύτητα για πολλά παραπάνω. Ήμουν πολύ άπληστος, και πλήρωσα το τίμημα για αυτό. Δεν ήταν ωραίο. Μέχρι στιγμής φέτος στη σεζόν δεν είχα κάνει πολλά λάθη, αλλά το σημερινό ήταν μεγάλο. Προσπάθησα να στρίψω λίγο πιο γρήγορα στις στροφές 14 και 15 για να πλησιάσω τον Τσέκο και να προσπαθήσω να τον περάσω στη στροφή 2, διότι είδα ότι αυτή ήταν μια από τις σπάνιες ευκαιρίες που θα είχα, και πίεσα πολύ.

Πλήρωσα το τίμημα και έχασα επτά επιπλέον βαθμούς σε σχέση με τους βαθμούς της τρίτης θέσης, οπότε ήταν κρίμα. Είναι επτά βαθμοί που θα είναι πολύτιμοι στο τέλος του πρωταθλήματος, αναμφίβολα, και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί ξανά. Ήταν μεγάλο λάθος αυτό, αλλά οι συνέπειές του θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερες. Χάσαμε μόνο επτά βαθμούς σήμερα, αλλά μπορεί να χάσουμε πολλούς περισσότερους την επόμενη φορά. Πρέπει να είμαι προσεκτικός”, δήλωσε ο Σαρλ Λεκλέρ για την εμφάνιση του και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη βελτίωση της Red Bull Racing:

Ρεαλιστικά, δεν είχαμε την ταχύτητα της Red Bull. Ήταν πολύ γρήγοροι για εμάς σε όλες τις συνθήκες. Εμείς είχαμε το πάνω χέρι στο Μπαχρέιν και στην Αυστραλία και εκείνοι τώρα στην Ίμολα και στη Τζέντα. Οπότε είναι πολύ, πολύ στενή η μάχη. Και πιστεύω ότι θα συμβαίνει έτσι σε όλη τη σεζόν. Μόνο ο χρόνος θα δείξει πόσο μεγάλο βήμα προόδου έκανε. Αλλά σίγουρα έδειξαν ναείναι πολύ πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με τους τρεις πρώτους αγώνες”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.