Grand Prix Ίμολα: Θρίαμβος Φερστάπεν-Πέρεθ, καταστροφικός αγώνας για Ferrari και Χάμιλτον (pics)

Ο Μαξ Φερστάπεν μαζί με την Red Bull ήταν οι μεγάλοι νικητές στο Grand Prix της Ίμολα. Ο Ολλανδός αναδείχθηκε νικητής, δεύτερος ο Σερχιο Πέρεθ και τρίτος ο Λάντο Νόρις. Άσχημα εξελίχθηκε ο αγώνας για Κάρλος Σάινθ - Σαρλ Λεκλέρ και Λιούις Χάμιλτον.

Ο Μαξ Φερστάπεν ολοκλήρωσε ένα ονειρικό σαββατοκύριακο για τη Red Bull, καθώς κέρδισε την πρώτη θέση στο Grand Prix της Ιμόλας. Πίσω από τον Ολλανδό ο teammate του Σέρχιο Πέρεθ με το δεύτερο μονοθέσιο των “ταύρων”. Την τελευταία θέση στο βάθρο έκλεισε ο Λάντο Νόρις με την McLaren.

Ο αγώνας ήταν καταστροφικός για τον Κάρλος Σάινθ, ο πιλότος της Ferrari συγκρούστηκε με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο και αποχώρησε από την πίστα στον πρώτο γύρο του αγώνα. Ο Ισπανός κόλλησε στην αμμοπαγίδα και αναγκαστικά εγκατέλειψε. Αντίθετα ο Τζορτζ Ράσελ ήταν εκπληκτικός παρά το προβληματικό μονοθέσιο της Mercedes, W13 E-Performance. Ο νεαρός Βρετανός άρχισε την προσπάθεια του από την 11η θέση του grid, μονομάχησε με τον Βάλτερι Μπότας και παρέμεινε 4ος.

Το καταστροφικό Σαββατοκύριακο είχε και συνέχεια για την ιταλική ομάδα, καθώς ο Σαρλ Λεκλέρ στον 53ο γύρο, πάτησε ατσάλι έκανε τετ-α-κε και έφυγε πάνω στις μπαριέρες. Αμέσως ο Μονογάσκος μπήκε στα πιτς για να αντικαταστήσουν το ρύγχος και έπεσε στην 9η θέση, τελικά κατάφερε να τερματίσει 6ος. Ο Λεκλέρ έχασε πολύτιμους βαθμούς, αλλά παραμένει πρώτος στο πρωτάθλημα των Οδηγών.

Άσχημα εξελίχθηκε ο αγώνας και για τον επτάκις φορές πρωταθλητή, Λιούις Χάμιλτον ο οποίος έμεινε εκτός δεκάδες και χωρίς βαθμούς. Ο Βρετανός κόλλησε πίσω από τον Πιέρ Γκασλί, δε μπόρεσε να τον προσπεράσει και έμεινε 13ος.

Τους πρώτους βαθμούς πήραν στην Ιταλία, η Aston Martin με τον Σεμπάστιαν Φέτελ και τον Λανς Στρολ. Ο πρώτος πιλότος τερμάτισε 8ος και ο δεύτερος έκλεισε την 10άδα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

race


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.