Χάμιλτον: “Σκοπός στη ζωή μου δεν είναι να κερδίζω πρωταθλήματα”

Ο Λιούις Χάμιλτον πέρα από τα πρωταθλήματα στη Formula 1, επιθυμεί να βοηθήσει τη νέα γενιά με τις δράσεις του εκτός πίστα.

Μεγαλύτερος στόχος για τον Λιούις Χάμιλτον είναι η παρακαταθήκη στις μικρότερες ηλικίες. Ο πιλότος της Mercedes θεωρεί ότι και τα πρωταθλήματα είναι σημαντικά επιτεύγματα, αλλά η προσφορά στον κόσμο έχει διαφορετική έννοια.

Παράλληλα ο Βρετανός οδηγός αναφέρθηκε στα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα, τα οποία αφορούσαν ψυχολογικούς λόγους. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν για τον Λιούις Χάμιλτον καθώς η προσφορά του εκτός grid του έχει ανεβάσει τη ψυχολογία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη ψυχολογία του: «Πιστεύω πως είμαι πιο δυνατός από ποτέ ψυχολογικά. Πιστεύω πως οι δράσεις μου εκτός πίστας έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα. Είμαι πολύ δυνατός από ψυχολογικής άποψης το τελευταίο χρονικό διάστημα και αυτό με βοηθά πολύ. Αυτό με βοηθάει από το να μην αποσπάται η προσοχή μου από εξωγενείς παράγοντες. Έρχομαι σε ένα αγωνιστικό τριήμερο και κάνω αυτό που αγαπώ. Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα θετικό».

Για τις εξωαγωνιστικές του δράσεις: «Φέτος, συσσωρεύω την ενέργεια αυτή σε κάτι θετικό. Η δουλειά που κάνω στο παρασκήνιο με ωθεί ακόμα περισσότερο όταν οδηγώ. Αυτό με βοηθάει πολύ. Είναι σαν κάτι καινούργιο να με σπρώχνει, να μου δίνει περισσότερη διάρκεια, διότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Ο αγώνας αυτός δίνει νέο νόημα στη ζωή μου. Οι αγώνες δεν είναι το νόημα, είναι αυτό που κάνω και απολαμβάνω τη δουλειά μου».

Για τις δυσκολίες και τη βοήθεια στη νέα γενιά: «Είναι φυσικό να έχω τις δικές μου στιγμές. Ο κόσμος μπορεί να μην το βλέπει αλλά δεν είναι όλα ρόδινα στη ζωή. Έχουμε όλοι τα σκαμπανεβάσματά μας. Είχα δύσκολες ημέρες που δεν ήθελα να κάνω προπόνηση, όλες τις δύσκολες στιγμές που έχουν νιώσει όλοι τις έχω ζήσει κι εγώ. Υπήρξαν στιγμές που σκεφτόμουν πως δεν είχα άλλα να δώσω, ή πως πρέπει να κάνω κάτι άλλο. Νομίζω πως δεν είχα βρει το σκοπό μου μέχρι πέρυσι. Πιστεύω πως έχω πλέον μια αποστολή στη ζωή μου και δεν είναι μόνο να κερδίζω πρωταθλήματα και αγώνες. Αυτά είναι από μόνα τους φοβερά. Αλλά το θέλω να βοηθήσω τη νέα γενιά να αναδειχθεί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.