Χάμιλτον: “Σπουδαία δουλειά από τον Μαξ, δεν μπορούσα να τον ακολουθήσω”

Ο Λιούις Χάμιλτον έδωσε αρχικά τα συγχαρητήρια του στον Μαξ Φερστάπεν για τη νίκη του στην Ολλανδία, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι το μονοθέσιο της Mercedes ήταν πιο αργό.

Σπουδαία ήταν η δουλειά που έκανε ο Μαξ Φερστάπεν στην πίστα της Ολλανδίας, δήλωσε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος αναφέρθηκε στην κατάληξη του αγώνα τονίζοντας ότι το μονοθέσιο της Red Bull ήταν πιο γρήγορο από την Mercedes.

Έδωσα τα πάντα, αλλά ήταν απλώς πολύ γρήγοροι σε σχέση με εμάς”, είπε ο Χάμιλτον και συνέχισε:

“Ο Μαξ έκανε σπουδαία δουλειά, συγχαρητήρια σε εκείνον. Είχαν το κάτι παραπάνω, και είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσεις εδώ. Ο τελευταίος γύρος ήταν ένα από τα καλύτερα σημεία του αγώνα για μένα – ένας μόνο γύρος, με πολύ λίγα καύσιμα. Αυτή είναι μία από τις αγαπημένες μου πίστες”.

Όσον αφορά τον διευθυντή της γερμανικής εταιρείας, Τότο Βόλφ, ο ισχυρός άνδρας αποκάλυψε την στρατηγική του, η οποία απέτυχε τελικά. Η ομάδα της Mercedes αποφάσισε να αλλάξει νωρίς τα ελαστικά στο μονοθέσιο του Χάμιλτον, βάζοντας μεσαία γόμα. Έτσι περίμεναν ότι η Red Bull Racing θα βάλει στο Μαξ Φερστάπεν την μαλακή γόμα κάτι που δεν συνέβη, καθώς τοποθετήθηκε η σκληρή.

“Πιστεύω ότι είχαμε μια μικρή ελπίδα με το undercut, αλλά δεν το προγραμματίσαμε σωστά. Δεν περιμέναμε να διαλέξουν τη σκληρή γόμα, νομίσαμε ότι θα τους πιέσουμε να βάλουν νωρίς τη μαλακή. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα.

Το σκληρό ελαστικό ήταν ένα ρίσκο, γιατί κανείς μας δεν το είχε δοκιμάσει ιδιαίτερα. Είδαμε να δουλεύει καλά στις Ferrari, αλλά ήταν άγνωστη ποσότητα διότι κανείς μας δεν είχε αρκετή εμπειρία με αυτό από την Παρασκευή. Εμείς δεν το δοκιμάσαμε, πάντως”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.