Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, πολυνίκης του θεσμού ο Γιαννιώτης

Ο Σπύρος Γιαννιώτης «έγραψε ιστορία» κατά τη σημερινή 3η και τελευταία ημέρα του 84ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κολύμβησης, που διεξήχθη στον Άλιμο.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης «έγραψε ιστορία» κατά τη σημερινή 3η και τελευταία ημέρα του 84ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κολύμβησης, που διεξήχθη στον Άλιμο. 

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του open water, με την επικράτησή του στα 1.500μ. ελεύθερο, έφτασε τους 30 ατομικούς τίτλους σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και πέρασε στην κορυφή της λίστας των πανελληνιονικών, ξεπερνώντας τον Βαγγέλη Κοσκινά. Το σημαδιακό ρεκόρ του Σπύρου Γιαννιώτη επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο το 20ο συνεχόμενο (και 56ο στο σύνολο) πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, που για άλλη μία χρονιά δεν είχε αντίπαλο στη βαθμολογία.

Κατά τη σημερινή τελευταία ημέρα των αγώνων σημειώθηκαν και δύο πανελλήνια ρεκόρ. Η Ηλέκτρα Λεμπλ με 1:01.01 στα 100μ. πεταλούδα σημείωσε ρεκόρ κορασίδων, καταρρίπτοντας το 1:01.11 που είχε η Κρίστελ Βουρνά από τις 21 Ιουλίου 2007 και το Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων της Αμβέρσας, ενώ παράλληλα έπιασε και σε αυτό το αγώνισμα το όριο για το Παγκόσμιο εφήβων/νεανίδων της Σιγκαπούρης (είχε εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή της από τα 200μ. μικτή ατομική). Να σημειωθεί ότι στο αγώνισμα αυτό η Άννα Ντουντουνάκη πήρε τη νίκη με 59.04, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ και επιβεβαιώνοντας το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν.

Η Νικολέτα Παυλοπούλου σημείωσε και τρίτο πανελλήνιο ρεκόρ παγκορασίδων σε αυτή τη διοργάνωση, αυτή τη φορά στα 200μ. πρόσθιο, όπου τερμάτισε δεύτερη με 2:33.55, βελτιώνοντας το 2:35.01 που είχε η ίδια από πέρυσι (29/6), στο Μεσογειακό Κύπελλο της Νετάνια.

Στην πολυαναμενόμενη κούρσα των 100μ. ελεύθερο ανδρών, ο Κριστιάν Γκολομέεβ ήταν και πάλι εξαιρετικός και πρώτευσε σε 49.00, πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ (48.85) που σημείωσε τον περασμένο μήνα στο Νανσί. 

Ο Οδυσσέας Μελαδίνης ήταν καθαρά δεύτερος με 49.43 και λογικά εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο αγώνισμα στο Καζάν, αντί του Χρήστου Κατραντζή που επίσης έχει το όριο πρόκρισης (αμφότεροι έχουν χρόνο 49.07). Την τέταρτη θέση πήρε ο Φώτης Κολιόπουλος, που πλέον βάζει σοβαρή υποψηφιότητα να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το παγκόσμιο, ως μέλος της ομάδας 4Χ100μ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.