Πρώτευσε ο 15χρονος Ματθαίος Χουζούρης

Ενας 15χρονος μαθητής τερμάτισε πρώτος σήμερα στο επίπονο Διάπλου του Τορωναίου κόλπου πιο μπροστά από άλλους έμπειρους και μεγαλύτερους σε ηλικία κολυμβητές.

Ενας 15χρονος μαθητής τερμάτισε πρώτος σήμερα στο επίπονο Διάπλου του Τορωναίου κόλπου πιο μπροστά από άλλους έμπειρους και μεγαλύτερους σε ηλικία κολυμβητές. 

Πρόκειται για τον Ματθαίο Χουζούρη από την Κύπρο και καταγωγή από τη Νικήτη, που κατάφερε να περάσει στα τελευταία μίλια τον Αργεντίνο Χοσέ Ιγνάσιο Ραβάνια και να τερματίσει πρώτος σε χρόνο 7 ωρών και 12 λεπτών. Η εκκίνηση δόθηκε στις 7.45 το πρωί από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας και είκοσι κολυμβητές έπεσαν στα φιλόξενα νερά του Τορωναίου Κόλπου για να τον διαπλεύσουν και να τερματίσουν στην παραλία της Νικήτης, στη Σιθωνία.

Με καλό καιρό και ούριο άνεμο ξεκίνησε ο 45ος Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου και οι εκατοντάδες κάτοικοι και παραθεριστές χειροκρότησαν τους τοληρούς κολυμβητές που τερμάτισαν γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι οι πρώτοι ενώ οι τελευταίοι αναμένονται ακόμα και με την δυση του ήλιου. Με διαφορά δύο λεπτών (7 ώρες και 14 λεπτά) πάτησε το πόδι τους στην παραλία της Νικήτης ο Αργεντίνος κολυμβητής Χοσέ Ιγνάσιο Ραβάνια και συγκινημένος δέχτηκε στο στεφάνι της ελιάς από τα μέλη της Εκπολιτιστικής Εταιρείας Νέων Νικήτης «Ο Σίθων».

Κατά πόδας τερμάτισε ο 35χρονος Γεώργιος Σταυρόπουλος σε 7 ώρες και 15 λεπτά και ακολούθησαν ο 4ος Ανδρέας Αποστολίδης και ο κύπριος Σταύρος Χαραλάμπους. «Ο σημερινός αγώνας ήταν εξαιρετικός και ξεκίνησε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι κολυμβητές που συμμετέχουν απολαμβάνουν έναν μοναδικό κολυμβητικό μαραθώνιο που έγινε θεσμός χάρη στην αγάπη του κόσμου» ανέφερε η πρόεδρος της Ε.Ε.Ν.Ν. «Ο Σίθων» κ. Φιλιώ Βασιλικού.«Η ευγενής άμιλλα, η θέληση και η πίστη των κολυμβητών που έπεσαν σήμερα στον Τορωναίο κόλπο είναι που μας συγκινούν και στέλνουν σήμερα σε όλο τον κόσμο μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας» τόνισε ο δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.