Σαμιλίδης: “Δεν ξέρω τι δεν πήγε καλά”

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης μετά το τέλος της κούρσας που τον άφησε εκτός από τα ημιτελικά στα 200μ. πρόσθιο, τόνισε πως ίσως να κουράστηκε στο τρίτο 50αρι γι αυτό και δεν μπόρεσε να προκριθεί.

Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν από τη συμμετοχή του στα 200μ. πρόσθιο, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Κολυμπώντας πολύ μακριά από τις πραγματικές δυνατότητές του έμεινε όγδοος στην τρίτη προκριματική σειρά με 2:14.82 και κατετάγη 27ος στο σύνολο. Ο 19χρονος πρωταθλητής ήρθε στη βρετανική πρωτεύουσα με χρόνο 2:09.72, από το Ευρωπαϊκό του Ντέμπρετσεν τον περασμένο Μάιο, ενώ ο 16ος που πέρασε στα ημιτελικά, ο Γερμανός Κρίστιαν Φομ Λεν, έκανε 2:11.66…

Ο Σαμιλίδης ξέρει ότι έχασε μία καλή ευκαιρία για κάτι καλό και δεν έκρυψε την απογοήτευσή του μετά την κούρσα. «Ενιωθα καλά στην προθέρμανση, πίστευα ότι θα πάω καλά και θα περάσω στον ημιτελικό, μέχρι και που ανέβηκα στον βατήρα έλεγα «πάμε για την πρόκριση». Δεν ξέρω τι δεν πήγε καλά, ίσως πέρασα γρήγορα τα πρώτα 50-100μ., αλλά κουράστηκα πάρα πολύ στο τρίτο 50άρι», δήλωσε ο κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης στο ΑΜΠΕ. «Ισως μου στοίχισε το γεγονός ότι ένιωθα τόσο καλά, ένιωθα ότι μπορούσα να φύγω στο πρώτο 50άρι και να κρατήσω ως το τέλος», πρόσθεσε ο νεαρός.

Σε κάθε περίπτωση ο Παναγιώτης Σαμιλίδης θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον, αφού βρίσκεται ακόμη στην «ανατολή» της καριέρας του. «Αυτή η πρώτη Ολυμπιάδα ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα. Συνεχίζουμε», είπε χαρακτηριστικά, αν και εκτίμησε ότι είναι πολύ νωρίς να σκέφτεται από τώρα τους επόμενους Ολυμπιακούς, το 2016 στο Ρίο.

Μία άλλη μεγάλη ελπίδα για το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης, ο επίσης 19χρονος Κριστιάν Γκολομέεβ, μετείχε λίγο νωρίτερα στα προκριματικά των 100μ. ελεύθερο. Γνώριζε κι ο ίδιος ότι δεν είχε ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά, αλλά ήθελε κάτι καλύτερο από το 50.08 και την 31η θέση της γενικής κατάταξης. «Ηταν μία πολύ ωραία εμπειρία, αν και δεν πήγα τόσο καλά όσο θα ήθελα (σ.σ. έχει φετινό ατομικό ρεκόρ 49.56). Ενιωθα καλά στο πρώτο 50άρι, αλλά στο δεύτερο «έσφιξα» λίγο, ίσως από τη νευρικότητα και το άγχος να πάω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τα 100μ. δεν είναι το αγώνισμά μου, παρόλα αυτά προσπάθησα. Κρατάω τις εμπειρίες και συνεχίζω. Η χρονιά που τελειώνει ήταν πολύ καλή για μένα, είχα σημαντικές επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό (σ.σ. 4ος στα 50μ. ελεύθερο και 6ος στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική, ενώ συνέτριψε τα ατομικά του ρεκόρ σε 50μ. και 100μ.). Μακάρι να είμαι υγιής και να συνεχίσω την κολύμβηση, γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει», δήλωσε ο γεννημένος στη Βουλγαρία πρωταθλητής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.