Στον τελικό ο Σαμιλίδης

Τέσσερα χρόνια μετά το Ντέμπρετσεν, όπου κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια σε 50μ. και 200μ. πρόσθιο, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης θα βρεθεί και πάλι σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης.

Τέσσερα χρόνια μετά το Ντέμπρετσεν, όπου κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια σε 50μ. και 200μ. πρόσθιο, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης θα βρεθεί και πάλι σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης. 

Ο αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης πήρε το εισιτήριο για τον αυριανό (20:36 ώρα Ελλάδας) τελικό των 100μ. πρόσθιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Λονδίνου, καθώς απόψε τερμάτισε τέταρτος στη δεύτερη ημιτελική σειρά με 1:00.59 και μπήκε ως έκτος στην οκτάδα.
 
Αυτό που χαροποίησε ιδιαίτερα τον Σαμιλίδη ήταν ότι αυτή τη φορά η επιτυχία ήρθε στο 100άρι, αφού “… δικαιώνεται η προπόνηση που έχω κάνει από πέρυσι για τα 100μ.”, όπως εξηγεί ο ίδιος. “Ειδικά σε αυτό το κολυμβητήριο, τα συναισθήματα ήταν κάπως περίεργα. Το 2012 στους Ολυμπιακούς είχα κολυμπήσει γρήγορα, μου άρεσε όπως είχα κολυμπήσει, το ίδιο ένιωσα και τώρα. Ήταν μία ωραία κούρσα, νομίζω ότι πήγα πολύ καλά στα πρώτα 50μ., κουράστηκα όμως πολύ στα τελευταία δέκα μέτρα”, υπογράμμισε ο 23χρονος κολυμβητής, προσθέτοντας πάντως ότι δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την επίδοσή του. “Ήθελα πάλι λίγο πιο κάτω. Έχω ακόμη μία ευκαιρία και θα δούμε…”.
 
Για τον αυριανό τελικό, ο Σαμιλίδης δεν έχει να πει πολλά: “Μπήκα στον τελικό και το μόνο που θέλω είναι να ευχαριστηθώ την κούρσα. Ένας τελικός είναι ανοιχτός, από τον πρώτο, ακόμη κι αν είναι ο Πίτι, μέχρι τον τελευταίο”.
 
Όσο ανοιχτός και να είναι πάντως ένας τελικός, ο Άνταμ Πίτι μοιάζει απίθανο να χάσει τον τίτλο. Ο Βρετανός τερμάτισε σε 58.74, με δεύτερο τον συμπατριώτη του Ρος Μέρντοχ που έκανε 59.67. Προκρίθηκαν ακόμη οι Γκιέντριους Τιτένις (Λιθουανία, 59.99), Νταμίρ Ντούγκονιτς (Σλοβενία, 1:00.06), Αντρέα Τονιάτο (Ιταλία, 1:00.48), Άντον Σβέιν ΜακΚι (Ισλανδία, 1:00.98) και Γιανίκ Καεσέρ (Ελβετία, 1:01.13). Έκπληξη ο αποκλεισμός του Ιταλού Φάμπιο Σκοτσόλι, που ήταν πρωταθλητής Ευρώπης το 2012 στο Ντέμπρετσεν.
 
Στα 50μ. πεταλούδα των ανδρών, ο Κριστιάν Γκολομέεβ με 24.02 κατετάγη 14ος, βελτιώνοντας πάντως λίγο το χρόνο του σε σχέση με τον πρωινό προκριματικό (είχε κάνει 24.09). Ο Ουκρανός Άντρι Γκοβόροφ πέτυχε την καλύτερη επίδοση των ημιτελικών με 22.73, που μάλιστα αποτελεί και ρεκόρ αγώνων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.