Οι δηλώσεις των Ελλήνων Θεών του μπάσκετ…

«Αν κυνηγάς τα όνειρά σου, θα τα πιάσεις» είχε πει πριν τον ημιτελικό με τη Αμερική ο Παναγιώτης Γιαννάκης και το επανέλαβε λίγο μετά το θρίαμβο και την πρόκριση στον τελικό.

«Αν κυνηγάς τα όνειρά σου, θα τα πιάσεις» είχε πει πριν τον ημιτελικό με τη Αμερική ο Παναγιώτης Γιαννάκης και το επανέλαβε λίγο μετά το θρίαμβο και την πρόκριση στον τελικό. «Αυτοί οι παίκτες έχουν φοβερούς χαρακτήρες. Βάζουν το εγώ τους κάτω από την ομάδα καθημερινά. Αισθάνομαι θαυμασμό απέναντί τους. Ξεπέρασαν εμάς, την Εθνική που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1987 στην Αθήνα. Τι να πω για τους συνεργάτες μου. Όμως, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι αυτά τα παιδιά. Έχουν φοβερό ταλέντο, είναι μεγάλοι παίκτες, αλλά και μεγάλοι χαρακτήρες. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούν να καταφέρουν αυτά τα παιδιά», τόνισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός. 

    Ο Μιχάλης Κακιούζης πέρσι είχε κάνει λόγο για το χρυσό μετάλλιο στο Βελιγράδι, από όταν η Εθνική μας βρισκόταν στην προετοιμασία. Φέτος μίλησε για μετάλλιο και φρ΄’οντισε μαζί με τους συμπαίκτες του να βγει  και πάλι αληθινός. «Δεν μ΄ απασχολεί το χρυσό μετάλλιο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη στην Ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Ο καθένας από μας δίνει και την ψυχή του στην Εθνική. Αν και κουρασμένοι από ολόκληρη τη σεζόν, πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Συγχαρητήρια στον προπονητή, στο επιτελείο, στον κόσμο και σε όλους τους Έλληνες που ξέρουμε ότι είναι μαζί μας με το μυαλό τους. Δείξαμε ότι είμαστε εδώ. Όλοι λέγαμε πως, αν χάσουμε με 20 πόντους, θα έπρεπε να είμαστε χαρούμενοι. Ό,τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα, το έχει πετύχει έχοντας δουλέψει πολύ σκληρά. Δεν φοβηθήκαμε. Θα γράψω στη βιογραφία μου γι΄ αυτές τις στιγμές. Δεν έχει καμία σημασία να κάνουμε τεχνική ανάλυση. Έχουμε πάρει ένα μετάλλιο. Τι έχουν να πουν τώρα ότι εμείς δεν κάνουμε για ΝΒΑ; Εμείς είμαστε άσχετοι. Δεν μπορεί κανείς από μας να παίξει στο ΝΒΑ. Μόνο ο Βασίλης Σπανούλης κάτι προσπαθεί να κάνει τώρα» είπε με μεγάλη δόση ειρωνείας ο αρχηγός της Εθνικής.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς, που έμαθε του Αμερικανούς πως παίζεται το μπάσκετ, όπως αναφέρει ο ξένος Τύπος, είπε: «Συγχαρητήρια σε όλους. Συγχαρητήρια και σ΄ αυτούς που μας πίστεψαν. Έχουμε ακόμη ένα στόχο, να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε.»

    Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος θεωρεί πως οι Ελληνες έχουν θέση στο ΝΒΑ: «Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι. Θέλουμε να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο. Όλοι, και οι 12 που είμαστε σ΄ αυτή την ομάδα, μπορούμε να αγωνιστούμε στο ΝΒΑ». 

Ο Αντώνης Φώτσης δεν περίμενε το συγκεκριμένο παιχνίδι να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, απέδειξε όμως ότι ξέρει να αναγνωρίζει την προσφορά των συμπαικτών του: «Να δώσω απάντηση στο Μέμφις; Εγώ τι απάντηση να δώσω; Ο Σόφο καθάρισε για όλους»

 Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης φανβερά αμήχανος και… πρωτάρης στις επιτυχίες είπε: «Περάσαμε στον τελικό. Ήταν δύσκολο. Το είχαμε πιστέψει, όμως και το είχαμε πει. Όποιος ξέρει μπάσκετ, έχει δει τις μεγαλύτερες εκπλήξεις και ανατροπές.»

    Ο Δήμος Ντικούδης πέρασε στο παιχνίδι στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και με διαδοχικούς πόντους βοήθησε την Εθνική να κρατήσει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων: «Οι Αμερικανοί έφεραν την καλύτερη ομάδα που μπορούσαν, με στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ζούμε τη μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού μπάσκετ. Είχαμε άγχος. Πάντα υπάρχει άγχος. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε το τελευταίο παιχνίδι.»

    Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, δήλωσε: «Ζούμε μεγάλες στιγμές. Η εθνική ομάδα μπάσκετ απέδειξε ότι είναι μεγάλη. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία. Αυτή η ομάδα έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιτυχία στη διαδρομή του ελληνικού μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού. Όλο το γήπεδο φώναζε υπέρ των Αμερικανών. Ήταν συγκλονιστικό.»

    Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Σταύρος Δουβής, είπε ως άνθρωπος του μπάσκετ: «Πού πάει αυτή η ομάδα; Αυτή η ομάδα τώρα αρχίζει. Σήμερα είναι το ξεκίνημα. Θα μας χαρίσει κι άλλες ανεπανάληπτες στιγμές όπως αυτή. Αμερικανική βοήθεια δεν υπήρξε σήμερα. Υπήρξε η βοήθεια από τα ελληνικά χέρια».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.