Γκάλης: Μίλησε η ψυχή του Ελληνα

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα για την μεγάλη νίκη της εθνικής ομάδας μπάσκετ έστειλε ο μεγάλος άσος του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα για την μεγάλη νίκη της εθνικής ομάδας μπάσκετ έστειλε ο μεγάλος άσος του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, στο οποίο αναφέρει:

    “Η ψυχή και το ταλέντο του Ελληνα παίκτη μίλησε και στον αγώνα με την πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ. Ενα μεγάλο μπράβο στους πρωτεργάτες αυτού του άθλου, προπονητικό τιμ και παίκτες. Μας έκαναν υπερήφανους για μιά ακόμη φορά. όμως υπάρχει και συνέχεια. Η Ελλάδα είναι στον τελικό, το μετάλλιο είναι σίγουρο, όμως αυτά τα παιδιά που αποτελούν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πιστεύω οτι θα παλέψουν για το κάτι παραπάνω που είναι η πρωτιά. Μπορούν και το χρυσό. Είναι άξιοι να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου”.

Τέσσερις ακόμα μεγάλες δόξες του ελληνικού μπάσκετ, ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Αργύρης Καμπούρης, ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Κώστας Παταβούκας, με δηλώσεις τους στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, αναφέρθηκαν στην πρόκριση της εθνικής μας ομάδας στον τελικό του Μουντομπάσκετ.

    “Αξίζουν μόνο συγχαρητήρια σε αυτήν την ομάδα. Ο Γιαννάκης τους έχει κάνει νικητές. Έχουμε ταλέντο και μυαλό. Ήμασταν καλοί και στην επίθεση και κερδίσαμε τους Αμερικάνους. Ο τελικός θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Ίσως πιο δύσκολο από τον τελικό, θα υπάρχει και το άγχος. Αλλη η εποχή η δική μου και άλλη η σημερινή. Αυτή η ομάδα είναι σούπερ. Υπάρχει παρόν και μέλλον. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Παίζουν όλοι για όλους. Δεν είναι τυχαία αυτά τα παιδιά. Παίζουν σε μεγάλες ομάδες. Σε ότι αφορά τον τελικό, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Και η Αργεντινή και η Ισπανία είναι καλές ομάδες”, είπε ο “μπέμπης” του ελληνικού μπάσκετ, ενώ ο άνθρωπος που πέτυχε με βολές τους νικητήριους πόντους στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1987, Αργύρης Καμπούρης, είπε:

    “Συνεχίζεται, ότι είχαμε ξεκινήσει εμείς πριν από χρόνια. Νιώθουμε χαρούμενοι που βάλαμε αυτά τα παιδιά στο γήπεδο. Υπάρχει μια καρδιά, που λέγεται Παναγιώτης Γιαννάκης και Παναγιώτης Φιλίππου. Τώρα θέλει ηρεμία. Είμαστε μια μεγάλη δύναμη που κέρδισε μια μεγάλη δύναμη. Δεν έχουμε πρόβλημα με ποια ομάδα θα παίξουμε. Τώρα αυτοί προβληματίζονται με μας και όχι εμείς με αυτούς. Αν πιάσουμε την απόδοση μας, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα”. 

    Ο Κώστας Παταβούκας από την πλευρά του είπε: “Ημαστε στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αυτή η ομάδα έχει πολλά χαρίσματα. Στηρίζεται σε αξίες, όπως στην συναδελφικότητα. Όλοι παίζουν για την ομάδα, παίζουν ο ένας για τον άλλο. Η απόδοση μας άγγιξε το τέλειο. Νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε στον τελικό, ακόμη και με μικρότερη απόδοση. Περιμένουμε τον αντίπαλο, αλλά δεν πρέπει να μας απασχολεί ποιος θα είναι. Η πληρότητα στην περιφέρεια, είναι τρομερή. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον καλύτερο. Μιλάμε για τέσσερις σπουδαίους γκαρντ. Όλοι δημιουργούν μια απροσπέλαστη γραμμή. Αν κάνεις μια βόλτα στους δρόμους, θα δεις τον κόσμο να πανηγυρίζει. Τα συναισθήματα είναι τρομερά”. 

    Η “αράχνη” του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Φασούλας τόνισε: “Δεν έχει καμιά σχέση η ομάδα του 1987 με την σημερινή. Η σημερινή ομάδα είναι σούπερ και η επιτυχία είναι τεράστια. Η ομάδα μας κέρδισε το μεγάλο φαβορί και κέρδισε δίκαια. Δεν είναι έκπληξη. Κερδίσαμε δίκαια. Στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν συνέχεια μπροστά. Η σημερινή νίκη είναι ανεπανάληπτη. Αυτά τα παιδιά έχουν όλα τα χρόνια μπροστά τους, για να φέρουν νέες επιτυχίες”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.