Με εικοσάρα ξεκίνησε η Εθνική

Η πρώτη αποστολή ολοκληρώθηκε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο απέναντι στην “δημοκρατία της ασέβειας” που οι φίλοι της χλεύαζαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Το 85-65 της ελληνικής ομάδας ήταν η καλύτερη απάντηση που μπορούσε να δοθεί στις σκοπιανικές προκλήσεις που δεν σταμάτησαν λεπτό, ακόμα και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

Αποστολή στο Ζάγκρεμπ: Νικήτας Αυγουλής

Η πρώτη αποστολή ολοκληρώθηκε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο απέναντι στην “δημοκρατία της ασέβειας” που οι φίλοι της χλεύαζαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο. Το 85-65 της ελληνικής ομάδας ήταν η καλύτερη απάντηση που μπορούσε να δοθεί στις σκοπιανικές προκλήσεις που δεν σταμάτησαν λεπτό, ακόμα και κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.
 
Στα πολιτικά συνθήματα, όμως και στο εθνικιστικό παραλήρημα ο Πρίντεζης, ο Σλούκας, ο Μπουρούσης και ο Κουφός είχαν την καλύτερη απάντηση. Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν ξεκάθαρη, όμως, στο πρώτο μέρος δεν καταφέραμε να την κάνουμε εμφανή. Αυτό έγινε στην επανάληψη, όπου οι Έλληνες παίκτες άφησαν τα πολλά λάθη στα αποδυτήρια και κυριολεκτικά πέρασαν πάνω από τους αντιπάλους τους.


 
Ο Πρίντεζης με 18 πόντους στην επίθεση ήταν συγκλονιστικός με μόλις ένα χαμένο σουτ. Ο Μπουρούσης με τον Κουφό σκέπασαν τα καλάθια συνολικά είχαν 27 πόντους και 21 ριμπάουντ. Τα βαριά όπλα στην επίθεση (Σπανούλης και Αντεντοκούνμπο) δεν χρειάστηκε καν να τεθούν σε πλήρη λειτουργία.
 
To 38-31 του πρώτου ημιχρόνου, μάλλον αδικούσε την ελληνική ομάδα, αφού η αντίστοιχη των Σκοπίων δεν είχε να δείξει το παραμικρό πάνω στο παρκέ, εκτός του Κοστόφσκι που απλά ήταν πιο εύστοχος από τους υπόλοιπους περιφερειακούς της ομάδας του. Η ελληνική ομάδα δεν αντιμετώπισε σε όλο το πρώτο εικοσάλεπτο κανένα πρόβλημα κοντά στο καλάθι. Κουφός, Μπουρούσης, Πρίντεζης και Αντεντοκούνμπο κέρδισαν με διαφορά τη μάχη του αέρα και στις δύο πλευρές του γηπέδου.


 
Το ματς ξεκίνησε σχετικά άσχημα για την Ελλάδα που βρέθηκε πίσω με 5-1, όμως, μετά από τάιμ άουτ του Κατσικάρη οι διεθνείς επέστρεψαν με ένα σερί 7-0 και αμέσως άλλαξε χέρια ο έλεγχος του ρυθμού. Όσο η Εθνική έτρεχε, δεν είχε αντίπαλο, όταν όμως, για διάφορους λόγους η μπάλα κολλούσε σε χέρια, οι Σκοπιανοί έβρισκαν τον τρόπο να βγάζουν άμυνες.


 
Ο Σπανούλης και στις δύο πρώτες περιόδους δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, αφού ακόμα και σωστές επιλογές που έπαιρνε δεν είχαν πάντα ευτυχή κατάληξη. Αντίθετα παίκτης «κλειδί» σε όλο το πρώτο μέρος ήταν ο Νικ Καλάθης. Μεταμορφωμένος σε σχέση με τον νωχελικό Καλάθη της προετοιμασίας, γεμάτος ενέργεια και φαντασία μοίραζε και σκόραρε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο Έλληνες ψηλοί, Μπουρούσης και Κουφός. Εξαιρετικός επίσης και ο Γιώργος Πρίντεζης που εκτός από την γεμάτη του άμυνα, προσέφερε πολύτιμους πόντους επιθετικά, ενώ κάποιες στιγμές ντύθηκε ακόμα και δημιουργός από το χαμηλό ποστ.
 
Η διαφορά για την Εθνική έφτασε ακόμα και τους δέκα πόντους (9-19 και 11-21), όμως τα πολλά λάθη του ημιχρόνου (επτά στο σύνολο) μας στέρησαν μία διαφορά μεγαλύτερη των επτά πόντων.


 

ΣΚΟΠΙΑ (Σριμπινόφσκι):
Μπρκοφ, Ιλιέφσκι 5, Σοκόλοφ, Κοστόσκι 20, Στογιανόφσκι Β. 13, Στογιανόφσκι Μ. 5, Σιμονόφσκι 6, Μλαντέφσκι, Τραϊκόφσκι 6, Γκιουρόσκι 3, Χέντριξ 2, Σαμαρτζίσκι 5.
 

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης):
Μπουρούσης 16 (10 ριμπ.), Ζήσης, 3(1), Σπανούλης 10(1), Καλάθης 7 (8 ασ.), Περπέρογλου, Σλούκας 9(1), Καϊμακόγλου 2, Κουφός 11 (11 ριμπ.), Πρίντεζης 18 (8/9 σουτ 1/1 τρ.), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 9.  

Live Blog LIVE: ΠΓΔΜ – Ελλάδα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.