Ηρακλής-Φοίνικας, οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε…

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε την Κυριακή στη Μίκρα με τον πρωταθλητή Ηρακλή να φιλοξενεί τον Φοίνικα σε ένα ματς που φέρνει στις μνήμες όλων τον 5ο περσινό τελικό της Volleyleague που δεν έμελε να γίνει ποτέ.

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε την Κυριακή στη Μίκρα με τον πρωταθλητή Ηρακλή να φιλοξενεί τον Φοίνικα σε ένα ματς που φέρνει στις μνήμες όλων τον 5ο περσινό τελικό της Volleyleague που δεν έμελε να γίνει ποτέ. Το παιχνίδι βέβαια του «γηραιού» με τους «Πειρατές» αγωνιστικά δεν έχει καμία σχέση με την περσινή χρονιά αφού αμφότερες οι ομάδες μετρούν προβλήματα. Ο Ηρακλής με έναν μόλις βαθμό σε 5 ματς ψάχνει εναγωνίως νίκη ενώ ο Φοίνικας μετρά τρεις σερί ήττες, δύο στο πρωτάθλημα από Άρη και Εθνικό και μια στην Ευρώπη από την Μένεν. Η ομάδα του Κράβαρικ θα παίξει και πάλι χωρίς τους φιλάθλους της με τον Γηραιό να εκτίει την 3η και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας της έδρας του. Στα θετικά του «Μπότσο» η επιστροφή του Μάρεκ Μίκουλα ο οποίος ξεπέρασε το τράβηγμα στον τετρακέφαλο που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στο Βραχάτι.

«Εμείς θέλαμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να είμαστε στη μέση της βαθμολογίας και το πιστεύω ότι μπορούσαμε να είχαμε πετύχει το στόχο μας, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περιμέναμε. Το γιατί δεν τα καταφέραμε είναι κάτι που ψάχνουμε ακόμη, ωστόσο το γεγονός ότι πήραμε καθαρό τρίποντο στο πιο δύσκολο παιχνίδι (με Εθνικό Αλεξανδρούπολης) και δεν πήραμε κανέναν βαθμό στα άλλα ματς είναι περίεργο», είπε αρχικά ο Αντρέι Κράβαρικ και συνέχισε: «Εμείς μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες, αλλά και να χάσουμε από τους πάντες. Σίγουρα το γεγονός ότι ο Φοίνικας προέρχεται από ένα άσχημο σερί θα παίξει το ρόλο του, αλλά εγώ περιμένω να δω αύριο στο γήπεδο 12 παλικάρια που θα παλεύουν την κάθε φάση και θα διεκδικήσουν τη νίκη». Στην αντίπερα όχθη ο Χρήστος Πάτρας θέλει να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του μετά τις τρεις ήττες. «Κάναμε την αυτοκριτική μας, είδαμε τα λάθη που κάναμε στα παιχνίδια που προηγήθηκαν, σκύψαμε το κεφάλι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Είμαστε στεναχωρημένοι, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθεια καθώς η σεζόν μόλις τώρα άρχισε», είπε από την πλευρά του ο Χρήστος Πάτρας και συνέχισε: «Πάμε σοβαρά για ένα σημαντικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Ηρακλή, ο οποίος έχει μεγάλη πίεση λόγω της κακής βαθμολογικής τους κατάστασης. Περιμένω από την ομάδα να αντιδράει και να βγάλει τον καλό της εαυτό».
Παμβοχαϊκός-Κηφισιά

Σπουδαίο παιχνίδι γίνεται και στο Βραχάτι με τον Παμβοχαϊκό να φιλοξενεί την Κηφισιά. Η παράδοση στα μεταξύ τους παιχνίδια μπορεί να είναι μικρή, αλλά αν μη τι άλλο είναι ενδεικτική. Τρία ματς έχουν δώσει Παμβοχαϊκός και Κηφισιά στο Βραχάτι και τα τρία έχουν κριθεί στο τάι μπρέικ. Η Κηφισιά έχει καταφέρει να κερδίσει και τα δύο ματς για το League Cup (το τελευταίο πριν από ένα μήνα για τη φετινή διοργάνωση), ενώ ο Παμβοχαϊκός κέρδισε το αντίστοιχο περσινό ματς πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τη νέα Ευρωπαϊκή τους επιτυχία που τους φέρνει πολύ κοντά στους ‘8’ του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας, αλλά δεν θα έχουν στη σύνθεση τους τον Λεονάρντο Καλντέιρα (θα αγωνιστεί στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2012-2013 από τις 15 Δεκεμβρίου και μετά), ενώ ο Σωτήρης Πανταλέων (δεν αγωνίστηκε ούτε στην Κύπρο) είναι αμφίβολος.

«Εμείς συνεχίζουμε τους τελικούς… Μετά τον Ηρακλή, ο αγώνας με την Κηφισιά είναι ένας δεύτερος τελικός, όπου εμείς έχουμε την επιπλέον δυσκολία ότι πλέον δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση λόγω και των Ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων», τόνισε ο Νίκος Ζαλμάς.

Η Κηφισιά θα ταξιδέψει στο Βραχάτι χωρίς τον Δεληπρίμη (υπέστη διάστρεμμα την παραμονή του αγώνα με την Λαμία), ενώ ο
Σαρικεΐσογλου ίσως χρειαστεί να κάνει και πάλι ένεση για να αγωνιστεί.

«Ο Παμβοχαϊκός παρά το ότι είναι χαμηλά στη βαθμολογία είναι μια πολύ καλή ομάδα, όπως ήταν και πέρσι βέβαια. Αντιμετωπίζουμε εκτός έδρας μια ομάδα, που θέλει να πάει ψηλά και έχει μια σχετική πίεση, αλλά σίγουρα το ματς είναι ένα ντέρμπι», δήλωσε από την πλευρά του ο Κώστας Αρσενιάδης.

Ολυμπιακός – Νίκη Αιγινίου
Το πιο εύκολο στην 6η αγωνιστική φαίνεται να έχει ο αήττητος και πρωτοπόρος Ολυμπιακός ο οποίος υποδέχεται στο κλειστό του Ρέντη τη νεοφώτιστη Νίκη Αιγινίου. Οι ερυθρόλευκοι, μετρούν 8 νίκες σε ισάριθμα επίσημα ματς (5 στο πρωτάθλημα, 2 στο League Cup και το πρόσφατο ματς με την Μλάντοστ Μπρίτσκο για το Challenge Cup) και θέλουν να διευρύνουν το σερί τους. «Είμαστε σε φουλ ρυθμό πλέον και χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης του αντιπάλου μας το θέμα είναι πως θα παρουσιαστούμε εμείς. Η Νίκη έχει δείξει καλό πρόσωπο κι όπως όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό, έρχεται να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί χωρίς να έχει χάσει κάτι… Πλέον κάθε τρεις μέρες έχουμε παιχνίδι και πρέπει να είμαστε σοβαροί όπως σε όλα τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι τώρα», δήλωσε ο κεντρικός των ερυθρόλευκων Νίκος Σμαραγδής. Στην ομάδα της Πιερίας είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του Βούλγαρου διαγώνιου Βέντσισλαβ Γκεοργκίεφ (ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα) και στη θέση του λογικά θα αγωνιστεί ο Βασίλης Γεωργόπουλος. «Παίζουμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος κι αυτό τα λέει όλα για τις δυσκολίες του αγώνα. Από την άλλη είμαι πεπεισμένος ότι θα παίξουμε πολύ καλύτερα απ’ ότι στο τελευταίο ματς με την Σύρο. Για μας αυτό το παιχνίδι είναι ένα πολύ δυνατό τεστ εν όψει των σημαντικών αγώνων που έχουμε στη συνέχεια», είπε από την πλευρά του ο Θανάσης Στράντζαλης χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα σημαντική την επόμενη εβδομάδα «αφού ελπίζουμε ότι από την Τετάρτη να μπούμε επιτέλους στο γήπεδο μας κι αυτό είναι κάτι που θα μας βοηθήσει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι».

Το Κυριακάτικο πρόγραμμα:

18.00 Βόχα: Παμβοχαϊκός – Κηφισιά, Βαρθαλίτης – Φραγκάκης
19.00 Ρέντη: Ολυμπιακός – Νίκη Αιγινίου, Μουλά Λ. – Βουδούρης
19.00 Μίκρα: Ηρακλής – Φοίνικας Σύρου, Γεωργιάδης – Βασιλειάδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.