Η ΕΟΠΕ ευχαριστεί

Η διοίκηση της ΕΟΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τις ομάδες για την ανοχή τους απέναντι στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η διοίκηση της ΕΟΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τις ομάδες για την ανοχή τους απέναντι στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ταυτόχρονα κοινοποιεί τις αποφάσεις που πήρε στην τελευταία της συνεδρίαση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σίγουρα, δεν είναι φυσιολογικό για μία αθλητική Ομοσπονδία, να έχουν περάσει 100 ημέρες στον νέο χρόνο και να μην έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από την τακτική επιχορήγηση του 2012 και ενώ η περικοπή της τακτική επιχορήγησης του 2011 ήταν ήδη πολύ μεγάλη.

Παρόλα αυτά, το Διοικητικό Συμβούλιου της ΕΟΠΕ σεβόμενη την κρίση που διέρχεται η χώρα, καταβάλλει προσπάθειες να προσαρμοστεί στα δεδομένα του νέου προϋπολογισμού που ανακοινώθηκε, αντιμετωπίζοντας κυρίως τα λειτουργικά της έξοδα, καθώς θεωρούμε δεδομένο ότι τα σωματεία έχουν ήδη αναλάβει μεγάλο φορτίο και δεν θα πρέπει να επιβαρυνθούν περαιτέρω, ενώ και οι Εθνικές Ομάδες που έχουν σημαντικές υποχρεώσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη δέουσα προσοχή στο πλαίσιο του εφικτού.

Από την άλλη πλευρά, όμως, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά την αξίωση από την Πολιτεία να βοηθήσει στη σαφή διαμόρφωση του νέου πλαισίου του Ερασιτεχνικού αθλητισμού, να αποσαφηνίσει το πλαίσιο λειτουργίας των Ομοσπονδιών και να περιορίσει την έμμεση αύξηση των περικοπών στα έσοδά τους, μέσω των απαιτήσεων των εποπτευόμενων από αυτήν νομικών προσώπων.

Ιδιαίτερα εκφράζουμε την ελπίδα ότι η Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας θα αντιμετωπίσει με τον δέοντα σεβασμό τις υποχρεώσεις και τον αγώνα των ομάδων του Μπιτς βόλεϊ που προετοιμάζονται να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και των Κλιμακίων.

Στο Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ., κατά την 23η συνεδρίαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

Α) Η διοργάνωση ημερίδας του Ερασιτεχνικού βόλεϊ θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου στο πλαίσιο των εντός έδρας αγώνων της Εθνικής ανδρών στο European League.
Β) Σε σχέση με τα προβλήματα της αμειβόμενης πετοσφαίρισης θα συγκροτηθεί Επιτροπή αποτελούμενη από νομικούς συμβούλους των ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ για τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για τον έλεγχο και την αδειοδότηση των ομάδων που θα συμμετέχουν στην Α1 Εθνική κατηγορία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Παράλληλα, η ΕΟΠΕ θα αναμένει την πρόταση της ΕΣΑΠ για το νομικό καθεστώς των ομάδων που θα συμμετέχουν στην Α1 της περιόδου 2012-2013.

Το Δ.Σ. εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι η διάταξη του άρθρου 118Α του νόμου 2725 έχει αρχίσει να λειτουργεί ήδη αποτρεπτικά για την ενασχόληση διοικητικών στελεχών με τα ΤΑΑ.

Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι η Πολιτεία θα πρέπει άμεσα να υλοποιήσει τη δέσμευση που ανέλαβε με τον πρόσφατο νόμο για την επιχορήγηση στα ΤΑΑ Α1 και στα Σωματεία της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών, περιόδου 2010-2011».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.