Ρισβάς: «Μόνο οι Γιαννακόπουλοι βοήθησαν»

Ένα βήμα πριν την ολική καταστροφή βρίσκεται ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός με τον πρώην πρόεδρό του Νίκο Ρισβά...

Ένα βήμα πριν την ολική καταστροφή βρίσκεται ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός με τον πρώην πρόεδρό του Νίκο Ρισβά και τον πρόεδρο του ΤΑΑ Στράτο Σωπήλη να κρούουν για μια ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ». Ο κ. Ρισβάς αρχικά ανέφερε ότι το άνοιγμα του Ερασιτέχνη είναι στα 3 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ επισήμανε ότι με τα μισά χρήματα μπορεί να επέλθει διακανονισμός.

«Κυρίως στο χώρο του βόλεϊ αντρών τα ποσά είναι εκτός πραγματικότητας. Είναι επί εποχής Σταθοκωστόπουλου τα ποσά αυτά στα συμβόλαια που ήταν υψηλά. Ο κ. Σταθοκωστόπουλος δεν άφησε ούτε ένα ευρώ χρέος στον Παναθηναϊκό χρέος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρισβάς και αναφέρθηκε ποιοι βοήθησαν και ποιο δεν βοήθησαν την «μάνα του λόχου».

«Θα σας πω ποιοι άνοιξαν και ποιοι όχι τις πόρτες. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε συμμετοχή επί Κίτσιου στον Ερασιτέχνη. Από εκεί και πέρα, προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή και δεν υπήρξε απάντηση. Δεν τους ενδιαφέρει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Είναι απαξιωμένος ο Ερασιτέχνης ΠΑΟ. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε και με τη μεριά του κ. Βγενόπουλου. Είχαμε ελπίδες μετά τις δηλώσεις του την εποχή εκείνη αλλά καμιά ανταπόκριση και από εκεί. Δεν θέλησε ούτε η πλευρά Πατέρα. Πάμε και στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Εγώ τι να πω ότι η οικογένεια αυτή δεν έχει στο μυαλό της τον Ερασιτέχνη; Τα πρώτα χρήματα που βρήκαμε ως διοίκηση ήταν του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Γιατί να μην λέγονται οι αλήθειες; Σαν πρόεδρος του ΠΑΟ βρήκα χρήματα από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ενώ και οι εταιρείες του αλλά και η εφημερίδα βοήθησαν τα μέγιστα για τη συναυλία. Τι να πω για τον Θανάση; Δεν έπαψε ποτέ να σκέφτεται τον Ερασιτέχνη. Πλήρωσε τη Μόλναρ φέτος, την καλύτερη ξένη παίκτρια».

Ο Νίκος Ρισβάς μίλησε επίσης για τις προσφυγές των παικτριών της ομάδας βόλεϊ : «Υπάρχει κίνδυνος πρωτοδικείου και για αυτό απευθύνουμε έκκληση. Εμείς σε 4 μήνες βάλαμε 350.000 Ευρώ. Το κακό είναι ότι τα χρήματα αυτά έμπαιναν σε μια μεγάλη τρύπα και δεν έγινε κάποια επένδυση. Μόλις προχτές συζητούνταν προσφυγή 4-5 βολεϊμπολιστριών που ήθελαν να δεσμεύσουν τα χρήματα του Ερασιτέχνη. Αθλήτριες που χρυσώθηκαν από τον ΠΑΟ. Ευτυχώς αναβλήθηκε. Όλοι αποθαρρύνονται να βάλουν εξαιτίας των οφειλών».

Τα δοχεία πάντως Ερασιτέχνη και ΠΑΕ είναι συγκοινωνούντα. «Όταν ο κόσμος είναι τόσο μουδιασμένος από αυτά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο είναι λογικό. Φέτος ήταν η χειρότερη χρονιά.. Διχόνοια στον ΠΑΟ και στους φιλάθλους. Είναι ντροπή. Ο άλλος λέει είμαι Ολυμπιακός και δεν τον ρωτάς τίποτε άλλο. Όταν μεταξύ μας τρωγόμαστε πώς να έρθει ο κόσμος; Όσο η κατάσταση δεν είναι καλή εκεί, τόσο θα υπάρχει αρρώστια στον Ερασιτέχνη. Θέλει να βλέπει ο κόσμος ονόματα, κατακτήσεις στη μπάλα για να έρχεται στον Ερασιτέχνη. Εγώ θα έλεγα σε αυτούς τους πολλούς επώνυμους ότι τα νούμερα δεν έχουν καμία σχέση με τον ποδόσφαιρο. Να πουν «πάμε να δώσουμε 50-100.000 Ευρώ», θα γίνουν σωτήρες».
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ανδρικού τμήματος βόλεϊ, Στράτος Σωπήλης, αναφέρθηκε στα μεγάλα συμβόλαια: «Ομολογουμένως τα συμβόλαια που υπήρχαν ήταν μεγάλα. Στο βωμό του πρωταθλητισμού όλα αυτά βέβαια. Θέλω να ευχαριστήσω του αθλητές μου που έχουν δείξει σύμπνοια και εγκράτεια. Υπάρχει ηθική δέσμευση. Θα βοηθηθεί η κατάσταση, να γίνει διακανονισμός και να ξεκινήσουμε από την αρχή». Τέλος το μέλος του Ερασιτέχνη, Λεωνίδας Μαλακατές στάθηκε στην απουσία των μελών από την Γενική Συνέλευση του ερασιτέχνη. «Από 1000 μέλη, 49 ήρθαν. Επιεικώς απαράδεκτο. Είδα πρόσωπα με παγωμάρα, ατονία. Όσο θυμάμαι τον ΠΑΟ πάντα είχε οικονομικό πρόβλημα είχε πλάτες του Γιαννακόπουλου που στήριξαν τον Ερασιτέχνη. Ο ΠΑΟ είναι σύλλογος μεγάλος όχι μόνο για τα πρωταθλήματα αλλά και για τον κόσμο του. Αυτό το πλήθος κόσμου δεν ανταποκρίνεται στον Ερασιτέχνη. Προτείνω μάλιστα να κληθούν οι σύνδεσμοι να βρεθεί κοινό τοπίο για  να συνεργαστούν. Να μας πούνε και αυτοί τις ιδέες τους».

Η λύση είναι ο κόσμος!
Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Χρόνης Ακριτίδης με τηλεφωνική παρέμβαση τόνισε πως η μόνη λύση που υπάρχει είναι ο κόσμος του Παναθηναϊκού ενώ υπήρξε και επικοινωνία με τους αθλητές του συλλόγου Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (στίβος), Γιώργος Αφρουδάκη (πόλο) και  Σωτήρη Πανταλέων (βόλεϊ). «Υπάρχουν αθλητές έτοιμοι να σταματήσουνε. Αν σου πω τα ποσά είναι για τίποτα ίσα ίσα τα οδοιπορικά της. Το Δεκέμβριο πήρα τον τελευταίο μισθό. Με λίγα λεφτά μπορείς να κάνεις φανταστική ομάδα και να πρωταγωνιστείς. Ο μόνος χορηγός είναι ο μπαμπάς μου» είπε η Παπαγεωργίου η οποία υποστήριξε πως ο Νίκος Ρισβάς πρέπει να παραμείνει στον προεδρικό θώκο. Ο φουνταριστός της ομάδας πόλο, Γιώργος Αφρουδάκης,αναφέρθηκε στην 3η θέση της ομάδας του.

«Όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα φέτος ήταν απρόσμενη για όλους μας η 3η θέση αφού δεν έχει τέτοια ιστορία το πόλο του Συλλόγου. Έζησα πρωτόγνωρα κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι. Δεν είχαμε κολυμβητήριο, δεν είχαμε να προπονηθούμε. Δεν μιλάω για εξοπλισμό που δεν είχαμε. Δεν είχαμε σκουφάκια. Κάναμε τακτική και δεν ξεχωρίζαμε μεταξύ μας. Πορεύτηκε όλη τη σεζόν με έναν προπονητή που ασχολούταν με όλα. Δεν μας στήριξε αφού είχε πρόβλημα. Στην Κάλυμνο δεν είχαμε κανέναν μαζί μας. Στο οικονομικό κομμάτι τα περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζανε βιοποριστικό πρόβλημα. Είχαμε πρόβλημα με τις προπονήσεις και δεν μαζευόμασταν πάνω από 6-7 αφού δεν μπορούσαν να πάρουν άδεια από τις υπηρεσίες τους. Διπλές προπονήσεις έκαναν μόνο 3-4 αθλητές. Σαν μπάτζετ στην Α1 είμαστε κάτω από τη μέση. Εγώ ήμουν εκτός μπάτζετ Ερασιτέχνη. Αυτό το τμήμα έχει περάσει πάρα πολλά. Τρίτη θέση είναι ιστορική για ΠΑΟ και έχει βγει το ανέκδοτο 3η θέση σε 35 χρόνια». Για τον Σωτήρη Πανταλέων τα χρέη προέρχονται από το βόλεϊ και μόνο. «Οπαδός του Παναθηναϊκού είμαι κι εγώ. Ειπώθηκαν πάρα πολλά πράγματα που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει η κατάσταση και οι διοικήσεις να διαχειρίζονται τα έσοδα του ΠΑΟ. Τα χρέη προέρχονται από το βόλεϊ. Βέβαια μιλάμε για ένα άθλημα σε μια χώρα που ζούσε με δανεικά. Επαναλαμβάνω ότι τα χρέη έχουν ονοματεπώνυμο. Αυτών που δημιουργούσαν τα χρόνια. Είδα το παράδειγμα της ΑΕΚ, μηδενίστηκαν και έχει περισσότερα από ότι είχε πριν. Καινούργια γενιά παραγόντων που θα αναλάβουν τον Ερασιτέχνη. Έχει κλείσει ο κύκλος κάποιων παιδιών. Δεν υπάρχουν υποδομές. Κάποια στιγμή κάτι θα γίνει για τον ΠΑΟ και θα βρει το δρόμο που του αξίζει».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.