Τιερί Ανρί: “Χρειαζόμαστε πράξεις, τίποτε άλλο” (vid)

Σε συνέντευξη του στον ιστότοπο Bleacher Report ο Τιερί Ανρί δηλώνει την αγανάκτηση του για τον ρατσισμό και ζητά να υπάρξουν επιτέλους πράξεις, όχι άλλα λόγια.

Ο Τιερί Ανρί νιώθει πλέον απαυδισμένος με το φαινόμενο του Β που συνεχίζει να πληγώνει τον αθλητισμό και γενικότερα την κοινωνία. 
Ο νυν προπονητής του Μόντρεαλ, ομάδας που αγωνίζεται στο MLS έχει βιώσει στο πετσί του την άσχημη εμπειρία του ρατσισμού και μιλώντας για αυτή εμφανίζεται αγανακτισμένος που συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα μεγάλα προβλήματα, όχι μόνο του αθλητισμού, αλλά της κοινωνικής ζωής. 

“Όταν είσαι πετυχημένος όλοι ξεχνούν ότι είσαι μαύρος. Έτσι ήταν στην Ευρώπη όταν είχα γίνει γνωστός. Μου άνοιγαν τις πόρτες. Όταν βρέθηκα στη Ν. Υόρκη, την οποία αγαπάω υπερβολικά, όπου αρχικά δε με γνώριζαν ξαναθυμήθηκα το χρώμα μου”, δήλωσε ο Ανρί. 

Ο Γάλλος θυμήθηκε μεταξύ άλλων ότι ρατσιστική συμπεριφορά είχε αντιμετωπίσει και στη χώρα μας, ενώ εξήγησε ότι είχε υιοθετήσει εκείνο τον πανηγυρισμό που παρέπεμπε σε αλαζόνα, προκειμένου να δείξει σε εκείνους που επιχειρούσαν να τον πληγώσουν ότι δε μπορούν.

“Χρειαζόμαστε επιτέλους πράξεις όχι λόγια. Στο επόμενο περιστατικό ας σταματήσουμε το ποδόσφαιρο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε όλοι μας φωνή, όχι μόνο οι μαύροι αθλητές, για να διαμαρτυρηθούμε και να εκπαιδεύσουμε τις επόμενες γενιές” κατέληξε. 

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με τις δηλώσεις του Τιερί Ανρί, στο λογαριασμό του ιστότοπου στο twitter

“I want actions, that’s it.”@ThierryHenry lived with racism throughout his career in Europe and the USA. The @impactmontreal head coach has had enough. pic.twitter.com/5RZ1PYToQG


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.