Ουγγαρία – Ελλάδα 13-11 (9-9 κ.δ): «Λύγισε» στα πέναλτι και πάει για το χάλκινο (highlights)

Σε έναν σπουδαίο ημιτελικό η Ελλάδα έμεινε εκτός τελικού στα πέναλτι και θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Το χάλκινο μετάλλιο θα προσπαθήσει να κάνει δικό της η Ελλάδα μετά την ήττα σε έναν σπουδαίο ημιτελικό από την Ουγγαρία.

Η Εθνική ήταν φανταστική και παρά την υπερπροσπάθειά της έχασε στα πέναλτι 4-2 (13-11, 9-9 κ.δ.). Πλέον στρέφει την προσοχή της στον μικρό τελικό απέναντι στην Ισπανία (16/02, 11:00).

Η Γαλανόλευκη είχε την ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό απέναντι στις Η.Π.Α. στην κανονική διάρκεια, αλλά δέχτηκε γκολ 21” πριν το τέλος από τη Λεϊμέτερ. Σπουδαία εμφάνιση έκανε η Νίνου, η οποία πέτυχε τέσσερα γκολ. Από την άλλη, τρία τέρματα σκόραρε η Πάρκες.

Ντέρμπι και πέναλτι

Καλύτερα μπήκε η Εθνική στο πρώτο οκτάλεπτο και με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Ειρήνη Νίνου, η οποία σημείωσε τρία τέρματα στο πρώτο πεντάλεπτο, προηγήθηκε 3-1 των αντιπάλων της.

Η Ουγγαρία έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να ισοφαρίσει πριν τη λήξη του σε 3-3, με τα τέρματα των Βάλι και Λεϊμέτερ. Αυτό ήταν και το σκορ της περιόδου, με τη Γαλανόλευκη να δέχεται τα δύο τελευταία γκολ από αμυντική αδράνεια….

Στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, οι τυπικά γηπεδούχες πήραν προβάδισμα με το δεύτερο τέρμα της Πάρκες (είχε κάνει και το 1-1), βάζοντας μπροστά τη χώρα της με 4-3.

Όμως με εξαιρετική άμυνα η Ελλάδα έφερε… τούμπα το παιχνίδι και με γκολ κατά σειρά από τις Ελ. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου και Χυδηριώτη, οι παίκτριες της Καμμένου προηγήθηκαν με 6-4.

Αλλά…

Στο τελευταίο λεπτό η Πάρκες έκανε χατ τρικ και μείωσε σε 6-5, ενώ στην τελευταία φάση της περιόδου η Γκάρντα έγραψε το 6-6, ισοφαρίζοντας ξανά για την ομάδα της.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η έμφαση δόθηκε στην άμυνα και από τις δύο χωρές, καθώς έληξε στο 1-1, για το 7-7! Η Νίνου σκόραρε το τέταρτο γκολ της στις αρχές του, όμως στο τελευταίο λεπτό και πάλι η Ζίλαγκι έφερε το ματς στα ίσα.

Με το δεύτερο τέρμα της η Ζίλαγκι έδωσε προβάδισμα στην Ουγγαρία στις αρχές του τέταρτου οκταλέπτου, με την Νικόλ Ελευθεριάδου να κάνει το 8-8 μετά τα μέσα της περιόδου.

Ακολούθησαν εξαιρετικές άμυνες, με την προπονήτρια της Εθνικής μας να ζητάει τάιμ άουτ στο δίλεπτο με παίκτρια παραπάνω. Και οι αθλήτριές της εκτέλεσαν τις οδηγίες της κατά γράμμα και πέρασαν μπροστά με 9-8 χάρις το τέρμα της Μυριοκεφαλιτάκη!

Στην τελευταία της επίθεση η Ουγγαρία κέρδισε την αποβολή από τη Μαργαρίτα Πλευρίτου και η Λεϊμέτερ έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτι…

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1: Νίνου, 1-1: Πάρκες, 1-2: Νίνου, 1-3: Νίνου, 3-2: Βάλι, 3-3: Λεϊμέτερ, 4-3: Πάρκες, 4-4: Ελ. Πλευρίτου, 4-5: Γιαννοπούλου, 4-6: Χυδηριώτη, 5-6: Πάρκες, 6-6: Γκάρντα, 6-7: Νίνου, 7-7: Ζίλαγκι, 8-7: Ζίλαγκι, 8-8: Ελευθεριάδου, 8-9: Μυριοκεφαλιτάκη, 9-9: Λεϊμέτερ

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 1-1, 2-2

Η εξέλιξη των πέναλτι:

Ελευθεριάδου (δοκάρι), 10-9 Κέστελι, Β. Πλευρίτου (απόκρουση), 11-9 Γκάρντα, 11-10 Γιαννοπούλου, 12-10 Σίλαγκι, 12-11 Ελευθ. Πλευρίτου, 13-11 Γκουρισάτι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.