Δεύτερο τεστ στο Κάιρο για τις Εθνικές ομάδες ενόργανης ανδρών-γυναικών

Με οκταμελή ομάδα θα εκπροσωπηθεί η ελληνική ενόργανη γυμναστική στο παγκόσμιο κύπελλο ανδρών-γυναικών του Καΐρου, από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου, όπου οι αθλητές μας θα δώσουν τον δεύτερο φετινό αγώνα προετοιμασίας τους, τρεις εβδομάδες μετά την πρεμιέρα τους στην αντίστοιχη διοργάνωση του Κότμπους.

Στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα θα αγωνιστούν οι Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο), Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), Στέφανος Τσολακίδης (πλάγιος ίππος, δίζυγο), Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (έδαφος), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Σταύρος Γκίνης (κρίκοι) στην κατηγορία ανδρών, καθώς και οι Ελβίρα Κατσάλη (δοκός ισορροπίας, έδαφος), Αρετή Παγώνη (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας, έδαφος) στην κατηγορία γυναικών.
 
Την ελληνική αποστολή, που αναχώρησε σήμερα (Τρίτη 15/03), συμπληρώνουν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Βασίλης Τσολακίδης, Κώστας Χατζηζήσης και οι διεθνείς κριτές Σταύρος Γαλερός, Μαρία Σολομωνίδου.
 
Οι προκριματικοί της διοργάνωσης θα ξεκινήσουν την Πέμπτη (17/03) με τα πέντε πρώτα όργανα (Άνδρες: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί) και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (18/03) με τα υπόλοιπα (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο, Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, Έδαφος).
Σε δύο σκέλη θα διεξαχθούν, αντίστοιχα, και οι τελικοί των οργάνων, το Σάββατο (19/03) και την Κυριακή (20/03).
 
Το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Καΐρου είναι το τρίτο από τα τέσσερα της χρονιάς, καθώς θα ακολουθήσει εκείνο του Μπακού (31 Μαρτίου – 3 Απριλίου), όπου επίσης θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή.
 
Το πλασάρισμα στο «τοπ 12» κάθε οργάνου δίνει πόντους, οι οποίοι θα καθορίσουν την ετήσια παγκόσμια κατάταξη, αλλά και την απευθείας πρόκριση ενός αριθμού αθλητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του ερχόμενου φθινοπώρου στο Λίβερπουλ.
Τα φετινά παγκόσμια κύπελλα δεν μετρούν, πάντως, στη διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», η οποία θα ξεκινήσει από το 2023.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.