Πεδουλάκης: «Αργούν τα δύσκολα»

Το «χιαστί» ματς θα είναι τα καθοριστικά για την Εθνική, τονίζει ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Το «χιαστί» ματς θα είναι τα καθοριστικά για την Εθνική Ελλάδος, τονίζει ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο Έλληνας κόουτς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, στην συνέχεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ τόνισε πως το ελληνικό μπάσκετ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ο Πεδουλάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την εικόνα της Εθνικής στα πρώτα ματς του ομίλου: «Το ελληνικό μπάσκετ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Έχει μεγάλη αναγνώριση σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε στην τέταρτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Αν και λείπουν παίκτες πρώτης γραμμής, όμως βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο. Πολλά από τα παιδιά που κλήθηκαν να βοηθήσουν έχουν εμπειρίες ή υπάρχουν άλλα που παίρνουν ευκαιρίες να δείξουν τις δυνατότητές του. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να είναι ανταγωνιστικά σε όλα τα παιχνίδια. Τα δύσκολα παιχνίδια είναι εκείνα του ομίλου και μετά στα “χιαστί”. Η Βοσνία έχει καλή ομάδα. Οι Κροάτες έχουν καλούς παίκτες αλλά τα χαλάνε στο πως θα γίνουν ομάδα. Γενικά οι ομάδες από την πρώην Γιουγκοσλαβία έχουν παράδοση στο άθλημα».

Για τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ: «Εκείνο που μας προβληματίζει είναι όταν το ματς θα πάει στον πόντο στα τελευταία πέντε λεπτά και εκεί δεν έχουμε κάποιον πρωταγωνιστή, όπως ήταν στο παρελθόν ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης. Η ομάδα πάει με ένα ομαδικό πνεύμα στη διοργάνωση και είμαστε πολύ δυνατοί στην άμυνα, εκφράζοντας το ελληνικό μπάσκετ. Δεν έχουμε κάποιον παίκτη που να είναι περίπου 28 ετών, όπως είναι ο Ζήσης και ο Σπανούλης. Η επόμενη γενιά είναι εκείνη που πήρε το πανευρωπαϊκό στους Έφηβους πριν από μερικά χρόνια. Δεν είναι εύκολο να βγάζεις παιδιά και να σε κρατούν σε υψηλό επίπεδο, όταν είσαι μια χώρα 10 εκατ. ανθρώπων και δεν υπάρχει αθλητισμός στα σχολεία. Οι συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα μας δεν αφήνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να ασχοληθούν με το άθλημα, αφού έχουν υποχρεώσεις στα σχολεία τους. Πολλά από τα παιδιά της Ελλάδας σκέφτονται να πάνε στο εξωτερικό και να συνδυάσουν. Ο Σπανούλης ήρθε από τη Λάρισα, ο Διαμαντίδης από την Καστοριά και τώρα δεν επιδοτούνται οι ομάδες της επαρχίας και να έρθουν νέοι παίκτες».

Για τα θετικά στοιχεία της «γαλανόλευκης»: «Στο πρώτο παιχνίδι με τη Βοσνία δεν μπήκαμε καλά στην επίθεση. Οι καλές εμφανίσεις στα φιλικά μας έκαναν να μπούμε βιαστικά για να βάλουμε καλάθι. Αντίθετα, στον αγώνα με τη Φινλανδία ήμασταν προετοιμασμένοι. Το αρνητικό το αναφέραμε. Το θετικό της ομάδας είναι ότι όλοι ξέρουν ότι βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο και τα παιδιά δεν έχουν άγχος. Επίσης, οι παίκτες μοιράζονται χρόνο συμμετοχής και δεν κουραζόμαστε όσο οι αντίπαλες ομάδες. Εμείς έχουμε βάθος στον πάγκο, ενώ η Βοσνία και Φινλανδία που τις αντιμετωπίσαμε είδαμε ότι δεν είχα. Αυτό ισχύει και για άλλες ομάδες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.